Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1806618067180681806918070 ... 18074>
Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 13:15

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Schmit написав:"А що так можна було" у 24.02.2022?

Не можна було. Не було чим.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 13:28

Ещё раз.
Услуга (любая) это тоже товар.
Такой же товар, как топор, комп или холодильник.
Я говорю о продукции материального производства.
Товаром является и пустая болванка, и диск с программой.
Но болванка это физический объект, а программа нет.
Программы, фильмы, книги - всё это товары. Но это не продукты материального производства (если говорить о книге не как о конкретном экземпляре, а о тексте).
Можно ли отнести это к категории "услуги", не берусь сказать. Возможно, такие вещи надо выделить в отдельную категорию.
Послуга це те, що споживається в момент її надання.
Откуда это следует?
Если у меня подключен интернет, но я им, к примеру, сегодня не пользуюсь, это не значит, что мне эту услугу не предоставили.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4877 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 13:33

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Откуда это следует?
Если у меня подключен интернет, но я им, к примеру, сегодня не пользуюсь, это не значит, что мне эту услугу не предоставили.

Взагалі це визначення послуги. У випадку підключення інтернету "надання доступу" це процес, розтягнутий в часі на весь місяць.
Faceless
Модератор

Подякував: 1510 раз.
Подякували: 8323 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 13:41

Ой+ написав:
  ЛАД написав:Тут Bigor скептически высказывался о Терехове.
По проценту доверия украинцев мэр Харькова Игорь Терехов среди политиков уступает только президенту Владимиру Зеленскому — 52% против 61% соответственно. При этом у Терехова самый высокий в списке чистый баланс доверия-недоверия (+32%).

Популізм невмирущий:
Мер Харкова проти трудових мігрантів і за безкоштовне метро. І він не один такий. Це все чудово. Але хто буде за це платити? https://nv.ua/ukr/opinion/desheve-metro ... 09508.html

Очільник Міністерства енергетики Денис Шмигаль заявив, що у Харкові накопичилися найбільші по всій Україні борги за газ та електроенергію — перед державними компаніями.https://nv.ua/ukr/ukraine/events/borgi- ... 99406.html

І це ще за умови перехресного субсидіювання, коли ціни в рази (орієнтовно вчетверо) нижче за собівартість.

Согласен, бесплатный общественный транспорт это популизм.
Но и фраза из вашей первой ссылки: "Ну, звісно, нехай проїзд в метро коштує 8 гривень. Це 20 центів. Дуже цікаво, яку послугу можна отримати, де завгодно в світі, за 20 центів", - тоже выглядит... не очень. Украина, конечно, не единственная страна, в которой минимальная зарплата меньше 200 долл., а прожиточный минимум чуть больше 70 долл., но тем не менее.
По долгам за газ и ээ.
Сомневаюсь в словах Шмыгаля, что: "Населення Харкова та Харківської області оплачує 98% рахунків". А с долгами "міста Харків і харківських комунальних підприємств" надо разбираться подробнее. У меня нет информации и искать не буду, но часто, например, бывает, что долги связаны с тем, что государство не выделило/не перечислило положенные по закону средства.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 13:43

sashaqbl написав:

Точно, фламінг ще не було.
Schmit

Подякував: 83 раз.
Подякували: 281 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 13:48

бабак

Ivan Mateiko зараз тут: Lima, Perú. ·
1 дн.
·
Насправді справжній символ піхоти - це бабак.
Живе в норах. Там у нього бліндаж, кухня, склад, туалет і налагоджена система логістики між СП-шками.
Зазвичай з фізухою в бабаків слабувато, вони в цивільному житті були поважними дядьками, які спортом не сильно й займалися. Та й бігати далеко вони не люблять, бо важко і небезпечно. То вже як займуть позицію, то й живуть на ній дуже довго.
Більшість часу бабак спостерігає. І передає побратимам на сусідніх позиціях у разі виявлення загрози.
За повітряним простором бабаки почали спостерігати раніше ніж зʼявилися дрони і авіація.
А ще бабак в Червоній книзі, бо всі хочуть в дронщики чи артилерію, і бабаками ставати вже не модно.
https://www.facebook.com/reel/1650807299559939
flyman

Подякував: 1649 раз.
Подякували: 2892 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 13:48

Faceless написав:

Взагалі це визначення послуги. У випадку підключення інтернету "надання доступу" це процес, розтягнутий в часі на весь місяць.

Можете привести такое определение?
Чтобы не было так же, как с вашим отрицанием значительных простоев ТЭС/ТЭЦ в Украине.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 13:53

ЛАД написав:
  Faceless написав:

Можете привести такое определение?
Чтобы не было так же, как с вашим отрицанием значительных простоев ТЭС/ТЭЦ в Украине.

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B0
Особливістю послуги є збіг у часі та в просторі процесів виробництва, реалізації і споживання її споживної вартості.

Або ШІ пише
Послуга — це цілеспрямована діяльність, спрямована на задоволення потреб замовника. На відміну від матеріального товару, результат послуги не має фізичної форми і споживається безпосередньо в процесі її надання.

Про заперечення простоїв ви тут дещо перекрутили. Ви зхявили що "ТЕС не були потрібні". Але факт в тому що таки були, їх модернізували (чого б це якщо вони не потрібні?)
Faceless
Модератор

Подякував: 1510 раз.
Подякували: 8323 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 14:19

vt313 написав:
  ЛАД написав:Не хотите сравнивать "що було і що стало"?
Хотя, по-моему, это вполне реально по конечной продукции. Мало что совершенно нового появилось за эти 30 лет.

Хочу. А перенесіть це в іншу тему.
Мабуть Ви маєте на увазі переробну промисловість.
В ній себе декларують 131 864 компаній
https://opendatabot.ua/c/C
Ви можете дати аналогічну інформацію за 1991 р?

Ця промисловість включає в себе більше сотні напрямків.
Ви можете дати інформацію що було в 1991 р.

І т.д.

Я описав, що знаю по металургії. Там реально більш якісний рівень. Чим це Вас не задовольнило.
Можна інші галузі підняти. Однозначно буде десь провал. Десь успіх. І що

Я, вроде, ясно написал, что говорю о тяжпроме. И называл примеры заводов.
Сравнить "що було і що стало", вполне можно - по произведенным станкам, машинам, самолётам и т.д.
Металлургия, пожалуй, единственная отрасль тяжпрома, которая не пришла в упадок в Украине, и достаточно успешно развивалась. Наряду с с/х она являлась основной экспортной отраслью Украины. И я этого никогда не отрицал.
Кроме того, понятно, что любое производство за 30 лет просто обязано модернизироваться, иначе оно в современных условиях безнадёжно устареет. Это происходило и в Союзе - тот же плиточный завод, который я привёл как пример успешной работы, проходил существенную модернизацию и в советские времена.
У нас вместо модернизации заводы резали на металлолом. Или распродавали по дешёвке оборудование. Или просто банкротили.

Смысла создавать новую тему не вижу. Здесь сейчас пишут довольно мало - последние 2 дня по 4-5 страниц. А о войне и того меньше.
Доказывать тривиальные вещи мне не интересно. От вас уже несколько постов исключительно с общими словами.
Вы предложили сравнить. Сравнивать, "що було і що стало", вы не хотите. Сравнивать с Германией или Бангладеш, по-моему, смешно и, как понимаю, вы с этим согласны.
Выберите сами, с кем сравнивать. Возможно, с Чехией или Польшей?
Востаннє редагувалось ЛАД в Чет 11 чер, 2026 14:30, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 11 чер, 2026 14:20

не було TNT?

sashaqbl написав:

не було TNT?

і трохи про дипломатію
flyman

Подякував: 1649 раз.
Подякували: 2892 раз.

Профіль

1
4
  #<1 ... 1806618067180681806918070 ... 18074>
Форум:
+ Додати