Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 34193420342134223423 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 00:02

ЛАД писал(а):
  Faceless писал(а):
  ЛАД писал(а):Добавлю, в тамбур банка во время возд. тревоги вы просто не зайдёте - вход в отделение закрыт. Банки строго соблюдают установленный порядок. В отличие от большинства магазинов.

Ніби зони 24/7, які відкриваються будь-якою карткою будь-коли, існують вже років з 10. Навіть в всяких Черкасах. Чи в Харкові такого нема?

Не в курсе.
При тревоге отделения закрывают на замок изнутри.
Персонал, вроде, остаётся там.

Думаю закривають внутрішні двері, в зону 24/7 вхід залишається так само, як і вночі. Принаймні нема сенсу барикадуватися сильніше, ніж коли на ніч закриваються
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 00:04

Faceless писал(а):
  ЛАД писал(а):
  Faceless писал(а):..........
Ніби зони 24/7, які відкриваються будь-якою карткою будь-коли, існують вже років з 10. Навіть в всяких Черкасах. Чи в Харкові такого нема?

Не в курсе.
При тревоге отделения закрывают на замок изнутри.
Персонал, вроде, остаётся там.

Думаю закривають внутрішні двері, в зону 24/7 вхід залишається так само, як і вночі. Принаймні нема сенсу барикадуватися сильніше, ніж коли на ніч закриваються

Закрывают наружную дверь.

P.s. Я немного дописал предыдущий пост.
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 00:11

Re: Еміграція, заробітчанство

ЛАД писал(а):Тогда не 26 тыс. на человека, а целых 39 тыс. Даже в этом случае понятно, что достаточно большое количество людей должны иметь зарплаты примерно 10-15 тыс. Тем более при убеждённости многих предпринимателей, что они должны иметь намного (в 10, 20... раз?) больше, чем их работники. А если нет, то это несправедливо и нет смысла работать.

По-перше, ви берете показник ВВП на душу населення (з дітьми, студентами, домогосподарками і пенсіонерами) і порівнюєте його з заробітною платою працевлаштованих (їх точно не більше половини загальної чисельності населення). Тобто навіть без оцінки тіньового ВВП можете сміливо множити цифру як мінімум на 2. Це вже 52 тис. А з підкоригованим ВВП (ну нехай на третину, це таки більш правдоподібно як на мене) - вже 67.6. Звісно, це не можна вважати середньорічною зарплатою, зарплати - це лише частина при розрахунку ВВП по доходах. Але зауважте, цифра більша в РАЗИ ніж та, від якої ви починали.
Підприємці можуть заробляти в 10-20 разів більше за своїх найманих працівників, не бачу тут нічого такого, але щоб мати можливіть так заробляти, підприємець має створити не один десяток робочих місць, та й на робітниках на мінімалці справді успішний бізнес не будується.
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 00:15

ЛАД писал(а):Закрывают наружную дверь.

Ну це дивно, хоча я і не перевіряв особисто що коїться вдень в тривогу
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 00:58

Faceless писал(а):
  ЛАД писал(а):Тогда не 26 тыс. на человека, а целых 39 тыс. Даже в этом случае понятно, что достаточно большое количество людей должны иметь зарплаты примерно 10-15 тыс. Тем более при убеждённости многих предпринимателей, что они должны иметь намного (в 10, 20... раз?) больше, чем их работники. А если нет, то это несправедливо и нет смысла работать.

По-перше, ви берете показник ВВП на душу населення (з дітьми, студентами, домогосподарками і пенсіонерами) і порівнюєте його з заробітною платою працевлаштованих (їх точно не більше половини загальної чисельності населення). Тобто навіть без оцінки тіньового ВВП можете сміливо множити цифру як мінімум на 2. Це вже 52 тис. А з підкоригованим ВВП (ну нехай на третину, це таки більш правдоподібно як на мене) - вже 67.6. Звісно, це не можна вважати середньорічною зарплатою, зарплати - це лише частина при розрахунку ВВП по доходах. Але зауважте, цифра більша в РАЗИ ніж та, від якої ви починали.
Підприємці можуть заробляти в 10-20 разів більше за своїх найманих працівників, не бачу тут нічого такого, але щоб мати можливіть так заробляти, підприємець має створити не один десяток робочих місць, та й на робітниках на мінімалці справді успішний бізнес не будується.
Всё верно.
Согласен, я всё написал достаточно грубо.
Но вы сами написали то, что я выделил.
Боюсь, что учёт этого уменьшит сумму на зарплаты в разы. Не берусь сказать, во сколько раз. ИИ говорит, что доля зарплат в ВВП Украины около 35%. Т.е. вашу цифру надо уменьшить втрое. С учётом высокой тени пусть вдвое. В итоге получим цифру, не сильно отличающуюся от моей. И даже меньше моей второй оценки в 39 тыс. :)
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 05:47

Faceless писал(а):

Мене завжди дивувало те тіньове ВВП, про яке ви постійно пропагуєте. Що і хто там виготовляють в тиху? Автомобілі чи мікроелектронику? Чи хабар за залік в університеті - ви вважаєте за ВВП? :mrgreen:

ПС. Сам можу сказати, що коли був молодий - брав другу роботу на вихідні. І це по грошам ніяк не було 50% від моєї основної роботи. Але я б сказав, що не кожен зможе працювати 24/7 без вихідних, навіть поки молодий - без вихідних неможливо жити, така суть людського організму. Тому про додаткові нічні зміни і підробітки на сірих виробництвах які дають ще 50% ВВП - це повний бред.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 05:50

Миша-клиент писал(а):
  Water писал(а): ...
Вигідно тримать продавця на мінімалці, ніж автомат, який потягне до десятки.

Питання ще й у живленні, наприклад: продавець приплентається на роботу навіть у снігопад чи мороз і в блекаут (хоч і з можливим запізненням через транспортний колапс), а от автомат без живлення - не працюватиме (навіть при наявності генератора, який потрібно комусь обслуговувати).
При відключеннях - не завжди можна було поповнити рахунок через термінал чи зняти кошти з банкомату навіть в тамбурах банків 24/7 (та навіть зайти до них після закінчення чи до початку робочого дня), а в холах торгових центрів/супермаркетів які сяк-так працювали від генераторів - термінали та банкомати стояли виключеними...

"Человек - прочное существо. Очень прочное, хотя многие этого не знают" Академік, видатний хірург М.Амосов
Frant

С нами с: 12.09.11
Благодарил (а): 1867 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 05:58

BIGor
Що і хто там виготовляють в тиху?

В тіні як цілі майже на 100% галузі (таксі, ремонт в квартирах, включно з меблями на замовлення ), так і частково (робота з дому в бьюті-індустрії).
В селах фактично всі послуги («у тебе тракторець - оброби мені город», «ти ж паяєш дома- поремонтуй мені тарілку параболи», «ти ж на ямі в гаражі крутиш гайки - перетряси мені Ланоса»)
Гаражників без офіційного працевлаштування і в містах повно.
та навіть з офіційним.. на днях міняв поворотники з червоних (США) на жовті. Там перепайка діодів, перешивка мізків потім Форсканом. Прайс 150 дол.. Це 100% зареєстроване міні ТО з бекграундом 8 років.. чувак попросив розрахуватись кешем, «на карту пока принять не смогу»..
Можеш ще спитати пана yama як він працевлаштований..

Андрузенко тут бігав, той тут бровки здивовано піднімав, як це можна отримувати х10 середніх зарплат і платити податки по ставці 18+5? Очевидно для нього це нонсенс..В його житті все завжди було в тіні..
Последний раз редактировалось Hotab Сб 04 июл, 2026 06:13, всего редактировалось 2 раз(а).
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 07:01

Frant писал(а):...
Смішно читати про тіньову економіку. Повії, орендне житло, доплати в конвертах майстрах на СТО - суттєво впливають на ВВП?

BIGor писал(а):Мене завжди дивувало те тіньове ВВП, про яке ви постійно пропагуєте. Що і хто там виготовляють в тиху? Автомобілі чи мікроелектронику? Чи хабар за залік в університеті - ви вважаєте за ВВП? :mrgreen:

ви реально не розумієте, як працює тіньова економіка? так може замість самовпевнено щось писати для початку спробуєте розібратися?..

а в Big4 теж не уявляють? чи лише окремі аудитори, які не впорались, не уявляють?..
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 04 июл, 2026 08:09

Frant писал(а):Ремонт і будівництво зараз - взагалі завмерло.

що за бред Ви написали? будівництво і ремонти зросли в рази по обсягу в квадратних метрах, і на порядок в грошах. https://gisuvecon.com/main/92/detalnij- ... raven-2025
  Frant писал(а):Тобто їх можна відслідкувати.

от приходив до мене сантехнік, який має офіційну роботу із зарплатою 10 чи 15 тис., має ФОП, по якому теж певний обіг (зокрема від нашого ОСББ може кілька зарплат в рік отримати), а в мене за годину 2 тис. грн заробив кешем, мимо каси. І в нього черга клієнтів на кілька тижнів наперед...

ВВП з послугами - це дуже "дивний" показник, адже викопав яму - створив ВВП, закопав яму - подвоїв ВВП
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 985 раз.

1
  #<1 ... 34193420342134223423 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама