Foridm написав:пока есть конверты с серыми и черными ЗП - эти данные нерепрезентативны для рынка недвижимости ни разу
таке питання, ВВП це що? якщо виріс ВВП на 1%, то як виросли доходи, на 50% чи як?
ВВП - Валовый Внутрішній Продукт.
откуда 50%, почему 50%. Есть какой-то лаг и какая-то корреляция между ростом ВВП и ростом ЗП. Но я экономист только по диплому, поэтому точные закономерности забыл...
як на мене, ВВП - додана вартість, згенерована працею і потім розподілена між прибутком бізнеса, з/пл персоналу і податками державі. тому питання, якщо ВВП виріс на 1% (реальний в $), то як з/пл можуть вирости на 50% (хіба що в гривнях)?
flyman написав:як на мене, ВВП - додана вартість, згенерована працею і потім розподілена між прибутком бізнеса, з/пл персоналу і податками державі. тому питання, якщо ВВП виріс на 1% (реальний в $), то як з/пл можуть вирости на 50% (хіба що в гривнях)?
flyman написав:як на мене, ВВП - додана вартість, згенерована працею і потім розподілена між прибутком бізнеса, з/пл персоналу і податками державі. тому питання, якщо ВВП виріс на 1% (реальний в $), то як з/пл можуть вирости на 50% (хіба що в гривнях)?
Флаймане, багато чого переплутали і страждає термінологія 1) ВВП - додана вартість, створена працею, що озброєна капіталом 2) За витратами (розподілення) ВВП - це споживчі, вкладення в інвестиції (споживання капіталу, в широкому розумінні), державні витрати та чистий експорт 3) За доходами - це доходи домогосподарств, доходи з капіталу (прибуток, проценти), доходи з землі, і непрямі податки (ПДВ, акцизи) 4) Ріст ВВП в 1% - обраховано в "реальних" величинах, тобто скориговано на індекс цін, а ріст ЗП оцінюється номінальний
Флаймане, багато чого переплутали і страждає термінологія
3) За доходами - це доходи домогосподарств, доходи з капіталу (прибуток, проценти), доходи з землі, і непрямі податки (ПДВ, акцизи) 4) Ріст ВВП в 1% - обраховано в "реальних" величинах, тобто скориговано на індекс цін, а ріст ЗП оцінюється номінальний
3) 4) чим відрізняється від того, що я написав? 1) ок, виправлю не праця, а "продуктивними силами" (згідно К.Маркса і Ф.Енгельса)
Первый написав:Зы. Не понял обиды за стаканчик латте. Это кофе с большим количеством взбитого молока. Я вот уже два стаканчика с утреца выпил...
Первый у вас такой звучный ник, зачем вы сочиняете как последний ... прохожий?
Где вы узрели обиду -"Не понял обиды за стаканчик латте"? Я лишь констатировал факт, что в отличии от вас "стаканчик латте" с утра не употребляю. Предпочитаю крепкий чёрный чай.
Захар о Вашей борьбе с шаромыгами сняли видео. Смотрите полностью.
flyman написав:3) 4) чим відрізняється від того, що я написав?
Не можна перемішувати в одну купу компоненти ВВП за витратами і за доходами, тиакож не можна враховувати в ВВП всі податки
yura_ написав:т.е. реально продолжается падение?
Возможно, я не держкомстат
Frant написав:Фейслес, ось статистика.
Це та сама статистика, за якою один славнозвісний місцевий форумчанин заробляє мінімалку й отримує матдопомогу й субсидію, а на здачу прикупляє новобуди. Це статистика, де 100% враховані куці ЗП бюджетників, всіляких робітників УкрПошти, а з комерційної сфери - значна частина врахована лиш по офіційній мінімалці, а по дрібних підприємствах - не врахована взагалі. І тільки великі компаніх, що платять 100% білу ЗП, трохи розбавляють цю вакханалію Якщо ви судите по рівню доходів киян за отою статистикою, то це означає, що ви й носа ніколи не поткнули у реальний Київ Або тупо тролите Або, як я вже казав, тішите самолюбство ("чим біднішими я вважатиму всіх навколо, тим багатшим виглядатиму")
Faceless написав:4) Ріст ВВП в 1% - обраховано в "реальних" величинах, тобто скориговано на індекс цін
т.е. реально продолжается падение?
ні, ріст 1%, але так як ВВП = дохід пересіченого + прибуток багатопенісного + податок хунті + (запозичення - віддані борги заморським імперіалістам), то дохід пересіченого може впасти, якщо решта = const, а віддали більше чим позичили. Кріль хвалився, що віддали трохи боргів, що аж держборг трохи зменшився, так що пересіченому могло стати і значно гірше. Не забуваєм, що унта ввела ввоєнний збір і на дохід золотогоршочника.