Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
Обов’язок фізичної особи – підприємця (далі – ФОП) та особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність, повідомляти про свій статус банки та інші фінансові установи, в яких такі особи відкривають рахунки, передбачений п. 69.7 ст. 69 ПКУ.
Таким чином, при встановленні статусу клієнта як самозайнятої особи (ФОП або особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність) банки та інші фінансові установи при відкритті/закритті рахунків клієнта надсилають повідомлення до контролюючого органу про відкриття або закриття будь-яких рахунків платника податків – самозайнятої особи, у тому числі відкритих для власних потреб.
Виходячи з вищенаведеного, усі банки мають повідомляти податкову про будь-які ваші рахунки, якщо ви ФОП, навіть якщо вони не пов'язані з господарською діяльністю. У наших реаліях, ще не всі навчилися це робити у автоматичному режимі, тому з деякими можна пропетляти. Ваш же улюблений Моно стукає у податкову навіть тоді, коли ви йому не повідомили, що ви ФОП, бо періодично пробиває клієнтів по реєстру (мене знайшов за рік). Щодо Всекарти_Бізнес, то вам вище правильно сказали, що у даному випадку - це просто назва. Її могли назвати, хоч депутатською, хоч президентською.
У вас треба запитати, ви ж самі погодились на пропозицію операціоніста. Якби ви продовжили наполягати на звичайній Всекарті, то отримали б її, але сповіщення до податкової все одно б полетіло.
newset написав:Почему вы все тут резко ополчились про законы твердить?) Хлопцы, гайда працювати)
Хто перший почав про інструкції? Вам люди аргументовано пояснюють, що у даному випадку ви не праві і повели себе не лише як клієнт некомпетентний, а й не дуже адекватний, але корона, очевидно, затісна.
Я пришел, во-первых, в Банк, не зная их продуктов, и так как меня туда направила горячая линия, в эру диджитал. Во-вторых, я не обязан их досконально знать, поэтому я бы и не шел в Банк.
В Банке сидят консультанты, которые обязаны консультировать правильно и грамотно, а не впаривать. Я сейчас не буду писать про другие Банки, а то опять зацепитесь за слова.
В третьих, мне решать какие счета идут в налоговую, а какие нет. Банку не решать как я буду решать свои финансовые обязательства.