Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Natt писал(а):Вы еще ничего не купили, а уже такие вопросы задаете. Всему свое время
Ще, як мінімум, пів року тут буду такі питання задавати - поки куплю(до кінця року) - поки добудують(десь до літа) - поки ремонт зроблю... Так, ще купа часу, але час швидко плине!
Долярчик писал(а):Ще, як мінімум, пів року тут буду такі питання задавати - поки куплю(до кінця року) - поки добудують(десь до літа) - поки ремонт зроблю... Так, ще купа часу, але час швидко плине!
Квесторе_поверніться писал(а):Долярек за рік лендлорд...всі заповажають.
Вступлю в клуб лендлордів - подивлюсь із середини, як це воно.... мучитись, щоразу накладаючи червону ікру на хлібчик і лаяти владу, що чорну ікру можу собі дозволити лише раз на місяць!
Ні, ну якщо буде справді кепсько, то можу продати ту квартиру і поїхати до Польщі на трускавки
Просто бачу на всіх оголошеннях, що штори є, а вони мене просто дратують! Але і без шторів - не комільфо буде для орендарів!
п. с. Якщо що, то в мене ролети. Але на орендовану - вони ЗОВСІМ не підходять, так як дороговаті, а ГОЛОВНЕ - ЛАМКІ/ніжні!(легко можна зламати)
п. с. 2 Якщо щось, то я собі встановив Польські, "день/ніч"! Отакі
8300грн у Львові не мінімальна ціна за оренду, і жити в "жлоб ремонті" за такі гроші люди не хочуть. хочете ціну 8-10 тис то будьте добрі робити адекватний ремонт
Долярчик писал(а):Не знаю, на якій гілці це запитувати? Хоч вже запитував, але ЧІТКИХ/КОНКРЕТНИХ відповідей не було!
Тож ще раз
При здачі квартири в економі, в новобуді(наприклад, перша здача), цікавлять наступні речі: 1) Чи потрібні штори на вікнах, чи достатньо тільки фіранок/тюлів?-чи здаєте, взагалі, з "голими вікнами"? 2) Чи потрібний мінімальний посуд?(ну там по парі різних тарілок/горняток, 2 банячки, пательню ? 3) Ставити тільки індукційку, чи і звичайна газова може бути? 4) Наскільки наявність балкону вплине на ціну оренди і чи, взагалі, вплине? 5) Ключі давати орендарям тільки від "нижнього" замка? 6) На кухні достатньо 2 табуретки, чи 2 крісла?
Якщо знаєте відповіді лише на 1-2 пункти, то все одно пишіть - але тільки зразу обґрунтуйте, чому так?
Наперед, всім відгунувшимся, велике дякую!!!
п. с. Якщо ще якесь запитання згадаю, то допишу...
знімав колись багато житла для себе, 1 - залежить що за вікнами, якщо інші вікна то треба штори 2 - посуд бажано трохи (кілька кастрюль), тарілки - коштують копійки 3 - байдуже, головне щоб вмонтована поверхня, окремостояча дуже здешевлює квартирубалкон 4 - важливо не балкон а місце для сушіння одягу, якщо є як у ванній сушити зручно - то пофіг на балкон. враховучи карантин - балкон не буде зайвим 5 - завжди мав всі включі, власників квартир бачив при поселенні і виселенні. раз в 1-3 роки 6 - не достатньо, 4-5 бажано
ще 7 - сантехніка зразу видає чи це "жлоб ремонт" чи щось нормальне, або гарний підлоговий унітаз або підвісний. акційна раковина з вбудовано тумбою з епіцентру - теж. і вийде з ладу вона максимум за рік, навіть при макмимально бережному користуванні.
більшість меблів і ту ж кухню - беріть з IKEA, Jysk (можна і б/в на ОЛХ) і орендарі будуть задоволені і квартира виглядатиме круто, плюс якщо щось зламають то легко відкуплять таке ж
dinozavrik писал(а):ще 7 - сантехніка зразу видає чи це "жлоб ремонт" чи щось нормальне, або гарний підлоговий унітаз або підвісний. акційна раковина з вбудовано тумбою з епіцентру - теж. і вийде з ладу вона максимум за рік, навіть при макмимально бережному користуванні.
По сантехнике: Знаю сантехника узко специализирующегося на обслуживании унитазов инсталляций. Если коротко - он лет за 5-6 на свою двуху с ремонтом на ПОХе заработал. В свое время на ОЛХ было аж два мастера на весь Киев по ремонту инсталляций. ЖЕКовские сантехники до сих пор смотрят на них с подозрением.
Думаете квартиранты при заселении высматривают умывальник Jacob Delafon ли стоит в ванной?
dinozavrik писал(а):більшість меблів і ту ж кухню - беріть з IKEA, Jysk (можна і б/в на ОЛХ) і орендарі будуть задоволені і квартира виглядатиме круто, плюс якщо щось зламають то легко відкуплять таке ж
Долярчик писал(а):[q Вступлю в клуб лендлордів - подивлюсь із середини, як це воно.... мучитись, щоразу накладаючи червону ікру на хлібчик і лаяти владу, що чорну ікру можу собі дозволити лише раз на місяць! :
Завидую. Наверное и работу бросишь? Будешь к арендатору ходить проверять свои кастрюли
dinozavrik писал(а):ще 7 - сантехніка зразу видає чи це "жлоб ремонт" чи щось нормальне, або гарний підлоговий унітаз або підвісний. акційна раковина з вбудовано тумбою з епіцентру - теж. і вийде з ладу вона максимум за рік, навіть при макмимально бережному користуванні.
По сантехнике: Знаю сантехника узко специализирующегося на обслуживании унитазов инсталляций. Если коротко - он лет за 5-6 на свою двуху с ремонтом на ПОХе заработал. В свое время на ОЛХ было аж два мастера на весь Киев по ремонту инсталляций. ЖЕКовские сантехники до сих пор смотрят на них с подозрением.
Думаете квартиранты при заселении высматривают умывальник Jacob Delafon ли стоит в ванной?
dinozavrik писал(а):більшість меблів і ту ж кухню - беріть з IKEA, Jysk (можна і б/в на ОЛХ) і орендарі будуть задоволені і квартира виглядатиме круто, плюс якщо щось зламають то легко відкуплять таке ж
Не видивляються дорогі раковини, але акційні раковини з тумбою з епіцентру видно за кілометр. Окремостоячий теж нормально - але з плавним опуском кришки і нормальним виглядом. В ціні між самим дешевим і нормальним 2-3 тис грн, але враження від квартири можуть бути зіпсовані зовсім.
Про Ікеа та Jysk - столи, стільці, ліжка, освітлення, тумби під ТВ - чудово служать багато років, взагалі без нарікань
dinozavrik писал(а):8300грн у Львові не мінімальна ціна за оренду, і жити в "жлоб ремонті" за такі гроші люди не хочуть. хочете ціну 8-10 тис то будьте добрі робити адекватний ремонт
Тут при "жлоб/ремонті" не айс виходить по дохідності, а ви ще хочете "ще вкинути бабла в ремонт!" Має бути дешево і гарно!
dinozavrik писал(а):1 - залежить що за вікнами, якщо інші вікна то треба штори
Просто, майже всюди, по оголошеннях бачу, що штори є! А гарні/нормальні штори+тюлі теж винесуть 3-4тис. з нормальним карнизом! Тому просто запитую, чи вартує викидати ті гроші, чи може бути і без штор?
dinozavrik писал(а):3 - байдуже, головне щоб вмонтована поверхня, окремостояча дуже здешевлює квартиру
Ну, тоді можна лише поверхню(наприклад, індукційку - вона більш безпечнішша) і духовки не потрібно? Чи потрібно? Кажуть досвідчені лендлорди, що як правило, нею орендарі НЕ користуються! То знову ж таки - навіщо на це викидати гроші?
dinozavrik писал(а):4 - важливо не балкон а місце для сушіння одягу, якщо є як у ванній сушити зручно - то пофіг на балкон. враховучи карантин - балкон не буде зайвим
Якщо балкону немає і електросушки у ванні немає, то достатньо буде підвісну сушку(яка на шнурочку опускається) прикріпити до стелі? Чи якій визід з цієї ситуації, так як електросушка може і не поміститись(та й знову - зайві кошти)
dinozavrik писал(а):5 - завжди мав всі включі, власників квартир бачив при поселенні і виселенні. раз в 1-3 роки
Ні, ну тут я категорично проти! При бажанні орендаря, я буду не проти, щоб він замінив серцевину нижнього, але від верхнього - ключі нехай будуть лише в мене!
dinozavrik писал(а):6 - не достатньо, 4-5 бажано
Для чого так багато? А якщо це кухня-студія і там ще диван є? - то достатньо 2? І ви не уточнили, чи це мають бути крісла, чи табуретки?
Долярчик писал(а):Ще раз кажу - невже так важко СЕРЙОЗНО/БЕЗ ТРОЛІЗМУ відповісти по пунктах і обґрунтувати "чому саме так"?
У вашего ника сложился определенный имидж, поэтому мало кто теперь хочет СЕРЙОЗНО отвечать. Вы можете скромно попросить совета, но требовать ответа, еще и с обоснованиями?..