ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 10001001100210031004 ... 1738>
Повідомлення Додано: Суб 04 сер, 2018 19:03

orest написав:Привіт усім. Коли я писав попередній допис про хвилю і варіант покататися, то не уявляв, що відшкодування ПДВ складе 10+ млрд.. Мав інфу про 3-4 млрд. Зараз виконую трішки іншу роботу і взагалі немає часу стільки рити інформації як колись, а заміна поки ще не набила руку. Тому і промахнувся з рівнями, за що щиро прошу вибачення (до речі, я злив трішки таки по 26,9 для адреналіну). Тепер проаналізую події:
1 за кілька днів (з 18 липня) найбільші експортери отримали більше 10 млрд відшкодування ПДВ. З них: Арселор практично 1 млрд, пінчукова господарка під 1 млрд, меткомбінати Ахметова біля 2-х млрд., найбільші аграрії від 0,5 до 0,8 млрд. В результаті, вони не продавали валюти крім обов’язкових 50% та ще й щось з компенсації конвертували. Попит на МБ виріс, а пропозиція впала, крім того, всякі ПУМБи ще й через каси пилососили
2 Аваль дивіденди 4 млрд – додатковий попит
3 «Нерезиденти», природа і походження яких уже ні в кого не викликає сумнів, конвертували також кілька млрд. від ОВДП, створивши додатковий тиск на курс
При чому, поки всякі пумби не активізувалися на готівці, валюта текла з готівки на МБ…
4 ну і додалася звична репатріація початку місяця (ці уже попали по 27+)
НБУ лив, бо інакше і не могло бути, без нього курс залетів би далеко і поважні не останні люди країни втратили б суттєво при конвертації. Це б явно не сподобалося Пінчуку і родині, Ахметову (надіюся, ніхто не забув, що Ренат Леонідович уже частково «весільний генерал» а бенефіціар чуть інший) і тд. А їх ображати зараз не можна (я вже мовчу про інтерес того таємного бенефіціара).
Зараз весь цей гігантський одномоментний попит зійде, як вода після зливи. Все на МБ внормується, крім того, євро на форексі спонукає експортерів продавати…
Держава в короткому проміжку виплатить суттєві суми кредиторам з запасів (не все з ЗВР), які захоче поповнити до осінньої активізації бізнесу.
А на готівці період здачі валюти під шкільні ярмарки. Адже щоб зібрати одного школяра чи студента треба не менше 5-10 тис грн витратити (це якщо не треба планшета-ноутбука-електронної книжки). І цю валюту також є бажаючі не дорого купити. А ще сезон консервацій і тд…
Я ж писав раніше, що треба зачекати до 10-х чисел. Не настоюю, що я правий, але таки б радив заспокоїтися і оглянутися.
Тепер, щодо Чаєвих фантазій, якими за…сипаний ресурс. Частково я вже пояснив вище їх … надуманість, м’яко кажучи. НБУ дав по божеському курсу конвертувати суми в рази більші, ніж буде в середині місяця. А в середині місяця буде природній курс і буде, який буде. З великою імовірністю, прийнятний і нижчий ніж зараз. І ще однією причиною того курсу будуть канікули депутатів. А далі все завертиться, як кожного року: старт бізнесової активності, депутатська конвертація,газ-вугілля (описував в «Контексті», коли спробував відповісти на плювок в спину від Василя і вирішив не зовсім профільний допис компенсувати зовсім профільним, але ДС вирішив тоді все як і колись, вказав мені на моє місце і черговий раз довів існування «священних корів»-паразитів. А окрилений Василь потім ще наклав купу лайна на мене).
Сорі за багато тексту, надіюся не дуже розстрїв Вітла

більшість громадян вже давно не чекає ярмарок, а активно купує все необхідне до школи зараз(був сьогодні на 7км, та все бачив особисто)...до речі люди вважают курс гарний для покупок (ціні майже не зменились у цьому сегменті).
Востаннє редагувалось prodigy в Суб 04 сер, 2018 19:12, всього редагувалось 1 раз.
prodigy

Подякував: 3329 раз.
Подякували: 3343 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 04 сер, 2018 19:06

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2018 ГОД (UAH/USD)

orest написав:плювок в спину від Василя і вирішив не зовсім профільний допис компенсувати зовсім профільним, але ДС вирішив тоді все як і колись, вказав мені на моє місце і черговий раз довів існування «священних корів»-паразитів. А окрилений Василь потім ще наклав купу лайна на мене)

Орест, я у Вас в ігнорі. Звідки інфа? Ви помиляєтесь, я написав, що щиро радий Вас бачити на "Валютному ринку в контексті". Викресліть мене з ігнору і читайте в реалі, ато вірите "стукачам" які телефонують, що нібито Василь, нібито сказав ... і на рахунок священої корови дуже помиляєтесь, я у ДС я далеко не у фаворі, та і не цікавить це мене від слова ЗОВСІМ. Перепрошую за офтоп.
Василь-Рівне

Подякував: 7017 раз.
Подякували: 3172 раз.

Профіль

3
2
Повідомлення Додано: Суб 04 сер, 2018 19:15

orest

Привет.Рад тебя почитать.Кстати, о длине поста, то он в этот раз очень удобоваримый.Но не будем цепляться ни ко мне ни к тебе, главное всё таки смысл и содержание, мы же это понимаем 8) Тут же и ответ ЛАДу, откуда гривна взялась, о кот я писал.Т е я писал, даже не зная, просто по факту.Собственно, кроме и тебя и все остальные не ожидали курс 27,50 уже 3 августа.Как то слишком длительным был застой, привыкли.Ты поддержал моё мнение об отсутствии договорняка, я вообще не понимаю, как эта идея могла появиться :D Это люди уже как говорят хотят не курс под факты подогнать, а факты под курс.Ну фантазируют, короче.
Vitl

Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 04 сер, 2018 19:31

prodigy написав:наши ОВГЗ довольно привлекательны, смотрите сейчас курс 27,125 (доходностьпо ОГЗ 17%, ну пусть чистыми 15%)

Зараз дохідність ОВДП вже 18%.Чистими виходить 17.999,бо там же немає податку на депозит,це ж не депозит.
tea
Прогнозист курсу

Подякував: 711 раз.
Подякували: 2309 раз.

Профіль

4
4
Повідомлення Додано: Суб 04 сер, 2018 19:36

orest написав:Тепер, щодо Чаєвих фантазій, якими за…сипаний ресурс. Частково я вже пояснив вище їх … надуманість, м’яко кажучи. НБУ дав по божеському курсу конвертувати суми в рази більші, ніж буде в середині місяця. А в середині місяця буде природній курс і буде, який буде.

Поставив плюс за повідомлення.
Ось тут не згоден.Якраз зараз неприродній курс,бо НБУ вже два тижні гасить пожежу.А після того,як 15 вийдуть нерезиденти,великі шанси,що курс стане більш-менш природнім,тобто НБУ якщо й гаситиме,то як і недавно,5-10 мільйонами і не більше.
А для кого,по-Вашому,НБУ виливає сотні мільйонів зараз?
tea
Прогнозист курсу

Профіль

4
4
Повідомлення Додано: Суб 04 сер, 2018 19:37

tea написав:
  prodigy написав:наши ОВГЗ довольно привлекательны, смотрите сейчас курс 27,125 (доходностьпо ОГЗ 17%, ну пусть чистыми 15%)

Зараз дохідність ОВДП вже 18%.Чистими виходить 17.999,бо там же немає податку на депозит,це ж не депозит.

https://www.pard.ua/uk/news/4449-dfsu-rozyasnyuye-okremi-normy-pku-shchodo/
Отже, сума доходів, отриманих платником податку у вигляді процентів, що нараховані на облігації внутрішніх державних позик, емітовані Міністерством фінансів України, та інвестиційного прибутку від операцій з цими паперами, є об'єктом оподаткування військовим збором. При цьому податковим агентом платника податку під час нарахування на його користь доходів у вигляді процентів є особа, яка здійснює таке нарахування.

також витрати на брокера...ZZZZZZ знає краще
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Суб 04 сер, 2018 19:42

prodigy написав:
  tea написав:

Отже, сума доходів, отриманих платником податку у вигляді процентів, що нараховані на облігації внутрішніх державних позик, емітовані Міністерством фінансів України, та інвестиційного прибутку від операцій з цими паперами, є об'єктом оподаткування військовим збором. При цьому податковим агентом платника податку під час нарахування на його користь доходів у вигляді процентів є особа, яка здійснює таке нарахування.

Та я згоден.Я так умовно написав,що 17.999.Але ж і аж ніяк не 10% - витрати.
tea
Прогнозист курсу

Профіль

4
4
Повідомлення Додано: Суб 04 сер, 2018 19:47

tea написав:
  prodigy написав:
  tea написав:[

Та я згоден.Я так умовно написав,що 17.999.Але ж і аж ніяк не 10% - витрати.

я на 10% сразу закладываюсь на девальвацию, чтобы рот не раскрывать и думкой не богатеть ...и если в итоге останется 5-6%, а 7% вообще супер :mrgreen:
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Нед 05 сер, 2018 02:45

prodigy написав:
  ЛАД написав:.............
С привлекательностью не спорю.
Вопрос в сроках и моменте входа.
Сегодня, по-моему, смысла нет. 15-(10-11)= 4-5% - я в такое не играю.
"доходность по ОГЗ 17%, ну пусть чистыми 15%" - почему? Они ведь не налогооблагаемые вроде? Или Вы учитываете дополнительные расходы брокеру, хранителю и пр.?
В январе-феврале на полгода, наверно, войду.

я думаю надо входить в октябре-выход в апреле :roll:

п.с. ну для начала надо август-сентябрь пережить

Сильно сомневаюсь.
Войти в октябре - и три месяца наблюдать, как курс растёт. Надо иметь слишком крепкие нервы. :)
А потом надеяться, что гривня укрепится достаточно для того, чтобы выйти в +. В следующем году такого может и не быть. И вообще может пойти по графику 2014 с постоянным ростом в течение года.
И ещё раз - не забывайте, за полгода доход составит всего около 8%. В апреле 2019 курс запросто может быть выше октября 2018 на большую величину.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 05 сер, 2018 03:15

orest
Согласен с Вами, что откат будет. Вопрос с какого уровня и до какой цифры откатит. Называть цифры в отличие от prodigy не берусь. Хотя думаю, что он будет неглубоким.
Учитывая, что я считаю грубой ошибкой НБУ то, что он дал весной-летом укрепиться гривне до 26, надеюсь, что НБУ не будет наступать на грабли повторно и не допустит сильного отката, даже если ситуация будет очень благоприятной для гривни. Тем более (согласен с Вами), что после недолгой передышки доллар опять пойдёт в рост.

Vitl
Я отвечал Вам насчёт появления гривни, но у меня что-то комп барахлит слегка, и пост куда-то пропал. В первый раз Вас не понял. Думал, Вы имеете ввиду, что НБУ начнет "печатать" гривню. А так, естественно, гривня есть, несмотря на старания НБУ связать её (иногда это удаётся, но не надолго).
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 10001001100210031004 ... 1738>
Форум:
+ Додати
    тему