Хорошо сказано

У нас кажется суббота рабочая.
|
|
![]()
Витл, у меня нет амбиций стать большим прогнозистом курса валюты. Интерес только тогда, когда работаю живыми деньгами на себя или на компанию. Конструктивную критику воспринимаю положительно. Знаю человека, рядом с прогнозами которого и я и весь форум нервно курит в сторонке. Слышал о людях, которые работают суммами на два порядка больше, чем мои. Так что объективно тоже считаю себя аматором. ![]() Привет, привет ![]() А импортеры что покупали все это время? Или растет только предложение, а спрос за два дня не растет ![]() ![]() Привет ![]() Если я правильно понял, заявки импортеров распределяются по украинским рабочим дням. Т.е. заявки среды с учетом 2х дней отдыха выходят в среду, заявки четверга - в четверг. Затронние спроса не происходит и поэтому сегодня предложение существенно превысило спрос. Далее, импортеры 2 дня не делали заявки, поэтому в среду заявок будет много и все они выйдут на понедельник. А с учетом того, что пятничная выручка экспортеров будет продана в субботу, в понедельник будет очень скудное предложение валюты. Итого, в понедельник НБУ выходит с продажей по 27. ![]() ![]() ulanusa1 Всем бодрого! Ясно хоть и как-то путано
![]() ![]() Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2016 ГОД (UAH/USD)Вот почитал вас всех и теперь начал сомневаться
![]() Вообще на нале вероятен вариант небольшого отскока, т.к. с 27+ до нышнешних значений по сути падали без коррекций. А ведь людям продавшим по 27+ нужно зафиксить прибыль. Но все равно думаю что это еще не дно и после небольшого отскока(на 30-40 копеек) снова пойдем вниз под 26(если не по оферам, то хотя бы по приему). ![]() Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2016 ГОД (UAH/USD)Точно буде? Вісм привіт Перечитав вчорашній „Контекст...” швиденько по діагоналі і сам засумнівався в можливості здорожчання долара в Україні. Виявляється, у нас все добре - і прем’єр уже практично є і кабмін і всі правильні і позитивно сприймуться і ВР і МВФ. І діяти цей уряд буде активно і правильно - експорт-імпорт= - 600 млн дол. за січень-лютий при аномально теплій зимі!!!!! Тоже нічого страшного, нема чого навіть увагу звертати. - Падіння експорту в ЄС за 2015 рік на 24% і продовження його зменшення в цьому році – також нічого страшного - МВФ вчора черговий раз сказав, що співпраця не можлива, оскільки немає боротьби з корупцією (в перекладі з дипломатичної на українську це звучить як „перестаньте п...іонерити гроші з бюджету нарешті”) – не показник, співпраця відновиться в найближчі дні - Замороження всіх проведених реформ і консервація діяльності антикорупційних органів – немає такого - Василь з Рівного навіть написав, що через місяць ми безвізовий статус отримаємо!!!!!! Незважаючи на те, що „безвізові” закони ЄС не влаштовують (декларування). Мовчу вже про війну в країні, катастрофічне всихання економіки, зниження рівня добробуту, збільшення бажаючих виїхати....... Суцільний позитив і жодних передумов.... Зайшов сюди душу відвести і ... остовпів. Що за діалог на підвищених тонах? Для чого? Згідний на всі 100% з Уланом. Прогнозистів тут немає (маю на увазі весь ресурс). Були колись толкові, які гарно описували процеси і фактори, але пропали. Зараз ті люди, які не просто вбивають час, а пробують видобути зернину правди для себе!!!!!! і читачів мають масу недоліків. Кожен викоритсовує і аналізує певний перелік факторів, який розуміє (вірить, вважає пріоритетним, вивчив і використовує). Excite зовнішні, Улан свої, я зовсім інші, Майк, Фріз, Сова, ЛОБ і тд – також певний але не повний перелік. Тому, це все важко назвати повноцінним аналізом і прогнозом, який має імовірність 50+ збутися. Неймовірно правий шановний Снупік – більше користі може дати чуйка а не прогнози. Валютний ринок у нас монополізований. Як МБ так і ЧР і як люба монополія, маючи всю повноту резервів і важелів впливу на ринок, може зробити все що завгодно, особливо на короткий період, для отримання максимальної вигоди (і не завжди фінансової). Не виключено - різко проти течії на перекір всім факторам і сподіванням. Більше того скажу, не завжди всі адекватно і правдиво розуміють написане. Багато хто почав мене рахувати основним ворогом національної валюти, економіки, „всепропальщиком”, „заганялою”. Хтось по методичці, хтось свідомо. Але я завжди вказую причини і фактори, які можуть зробити прогноз не дійсним. Я в голосувалці в „Контексті...” вибрав варіант на кінець року 26-27 і писав про це, на літо таки очікую стабілізації на рівнях 25 плюс мінус і писав про це. Але це, якщо будуть відповідні умови: уряд, коаліція, політична воля, реальні реформи, реанімація економіки, відновлення нормальної співпраці і довіри з зовнішнім світом... Особливо важко щось писати і прогнозувати, коли відчуваєш підвищену увагу до написаного і розумієш, що багато хто не вчитується і не пробує повністю зрозуміти написане (не можливо все детально розписати, немає часу, період дипломних-кандидатських пройшов, тай розрахунок на адекватну аудиторію відповідного рівня, яким не треба розжовувати до дрібниць). Тут впевнених 1500 переглядів за добу в „Контексті...” десятки тисяч, а багато людей не хоче думати і самостійно приймати рішення та нести за них відповідальність!!!!! багато хто шукає „месію”. Соплі Соміка звичайно не важливі, але ... Дивно чути від людей віком 40+ і досвідом і здобутками вище середнього такі гострі слова на адресу тактик і стратегій інших. КОЖЕН САМ ВИБИРАЄ СВІЙ ШЛЯХ, САМ ПРИЙМАЄ РІШЕННЯ І НЕСЕ ЗА НИХ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!!!!! Дуже добре, якщо ще й вміє слухати, бачити, аналізувати, залишається адекватним, мобільним, далі вчиться і хоче цього. ![]() Зрештою, в нашій країні повного абсурду курс американської чи європейської валюти – питання 48, на жаль. Є речі значно більш важливіші. Взагалі не зрозуміло де і як будуть жити наші діти. А писання тут – швидше спроба відпочити і на якийсь час втікти в іншу реальність, не таку страшну і жорстоку, чи що... По темі, механіку останніх днів міжбанку Улан описав на 5 (чи 12). – 50 млн дол. в день січня-лютого об’ємів МБ вилилися в рівні об’єми як і в минулому березні (а перші три дні в + 50 млн до минулого). Що буде далі – подивимося. Більше конструктивного діалогу і віри в краще. P.S. Що стосується "напрогнозованого" мною раніше, все залишається в силі. Щоб ще гірше не стало. З перерахованих раніше причин, особливо з тої, в яку мало хто вже вірить. ![]()
|
|