Первый написав:Напишите. Я ЧП не плательщик НДС. Бухгалтерию вести не обязан поэтому и не веду. Строю хозспособом (собственными силами с родственниками не получающими от меня официального вознаграждения (так говорю налоговой, когда берут меня за ж).
Чту законы. Плачу все налоги - 200 грн + есв... Продаю на миллионы. Строю на землях под индивидуальное строительство многоквартирные шедевры.
Поэтому всем сосать.
Брєд пишете Ви
1 Я ЧП на загальній системі оподаткування , платник ПДВ
2 Так як оборот в мене не 100 000 - то раз в 12-18 місяців в мене проводиться документальна перевірка
3 Так як слово податкова оптимізація ніхто не відміняв, я як фізична особо виступаю замовником будівництва житла , яке для мене виконує ліцензована будівельна фврма і яким боком я з своїми працівниками в цій фірмі - хай вже залишиться між мною і фірмою
4 Особисто я, з кожної збудованої квартири виплачую державі податок в 5% від ринкової ціни , що в абсолютних цифрах становить приблизно 10000-15000 грн в місяць
5 Для земельної ділянки принциповим є поверховість( обмежена генпланом) і площа забудови (обмежена архітектурними нормами).
Я ці правила виконую повністю , а от те що замість індивідуального чотирьохповерхового палацу на 1500 м2 , я будую 17 повноцінних квартир з індивідуальним опаленням, каналізацією і так далі
Так що в цьому поганого ?
А тепер ще раз до структури собівартості
1 Ви будете стверджувати що заробітна плата секретарки , чи будь-якого іншого працівника фірми виплачується з доходу і не вноситься в затрати ?
2 Ви ризикнете стверджувати що затрати на офіс так само як і будь-які інші адміністративні затрати організації - не вносяться в затрати ?
Тому , киньте надувати щоки і погодьтесь , що собівартість на папері можна показати навіть вищою від ринкової ціни , але при цьому ці художества ні на йоту не змінять величину ринкової ціни.
Тому вам як потенційному покупцеві цікава тільки ціна продажу і до фєні собівартість яку ви не знаєте , не знали і знати не будете+не маєте на неї жодного впливу.