Сьогодні набув чинності закон про обов'язкове встановлення л

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<12
Повідомлення Додано: П'ят 04 сер, 2017 13:10

Starikan написав:Viz

Я понял так: если индивидуальные счетчики воды/тепла стоят во всех квартирах - все будут платить по показанию домового счетчика, поделенного пропорционально показаниям индивидуальных счетчиков.
Если не у всех - счастливые владельцы счетчиков платят по своим показателям, их сумма вычитается из общедомового показания, остаток распределяется по оставшимся квартирам пропорционально числу прописанных.

Положительная сторона - ликвидируются все "нормативы расхода", и люди платят по реальным показателям (я имею в виду тех, у кого нет счетчиков, в том числе и себя :wink: ).

Отрицательная - а с какой это стати жильцы должны платить за установку домовых счетчиков? Электросчетчики устанавливались бесплатно, газовые тоже.

Глупости о "бизнес-интересах гаранта" не хочу комментировать.

Як "нормативі липові" так і реальних не вийде... Все одно заплатимо за сусідів де прописано 0-1 а проживає чистоплотна сімя таджицьких квартирантів з 18 чол.

Відносно "гаранта" я щось не впевнений що він зрозумів, що йому підсунули на підпис та так незграбно розпіарили. А може навпаки добре розуміє та й проявляє всю суть підписанням його.
Viz

Подякував: 21 раз.
Подякували: 86 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 сер, 2017 13:10

Viz написав: По теплу це ще хоч якось логічно - оплата по власному лічильнику індивідуальному у квартирі + олата опалення місць загального користування в які можна зливати усі втрати/крадіжки.

Вообще-то я полагал, что обслуживание (и освещение) мест общего пользования включается в квартплату.

Я рассуждаю исключительно со своей колокольни, живу в советском доме 1960 года без счетчиков воды и тепла в квартире, поэтому если поставят домовой счетчик тепла - думаю, экономия будет (знаю по знакомым - в Харькове более 50% домов уже имеют счетчики). Насчет воды не уверен, но мне кажется, что нормативы сильно завышены. Квартир с 18 таджиками в моем доме нет.

Но я понимаю, что люди со счетчиками воды и тепла могут пострадать.
Востаннє редагувалось Starikan в П'ят 04 сер, 2017 13:20, всього редагувалось 1 раз.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 04 сер, 2017 13:14

Starikan написав:
  Viz написав: По теплу це ще хоч якось логічно - оплата по власному лічильнику індивідуальному у квартирі + олата опалення місць загального користування в які можна зливати усі втрати/крадіжки.

Вообще-то я полагал, что обслуживание (и освещение) мест общего пользования включается в квартплату.

Освітлення, прибирання, тепло без інд. лічильків ... так. А от опалення в нових будинках з горизонтальним розведенням ні. Там опалення місць загального коистування не входить у квартплату а виставляється окремим рядком у квитанції поруч із оплатою опалення квартири.
Viz

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 сер, 2017 13:32

+ "новий закон" повністю вбиває момент можливості заощадження енергоресурсів, те, до чого йшли піднімаючи тарифи - ставлячи лічильники. Людина могла заощаджувати через високі тарифи, зменшуючи споживання води/тепла... вже сплачуючи, при цьому, в тарифі крадені іншими та накручені обєми. Якщо ж "по новому" все одно сплатить - то і сенсу економити нема. ГеніЯльно, що сказати. :(
Viz

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 сер, 2017 13:47

Starikan написав:
Но я понимаю, что люди со счетчиками воды и тепла могут пострадать.

Я Вас прошу... :D скоріше люди з лічильниками знову переорієнтуються, опанують "нові технології" та почнуть "жити по новому". Хто при цьому постраждає ... важко сказати. Але закупляти вугілля/газу доведеться більше - це точно.

Противно, що замість того щоб крадіїв на місце ставити навіть на такому побутовому примітивному рівні... "новий реформаторський закон" зобовязує нормальних людей це свинство по-тихому оплачувати. Тобто проста чесна людина має сплачувати не тільки дерибан у верхах а ще й кражі побутового рівня, таким чином спонукаючи їх.
Viz

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 сер, 2017 10:37

Viz далеко с магнитами не уедешь! Есть приборы для обнаружения этих магнитов не заходя в квартиру)))
Juna

Подякував: 35 раз.
Подякували: 44 раз.

Профіль

#<12
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор