|
Байки про банки і не тільки.... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Додано: Вів 05 сер, 2025 23:09
Hotab написав:До чого тут «оптимізація», коли ти зп отримуєш в крипті, і тут не про оптимізацію, а про злочин. У вигляді обкрадання держави.
Ніколи не розумів тих, хто прирівнює спроби залишити більше заробленого собі, а не віддати державі (тобто переважно - незрозуміло кому) -- до крадіжки. В кого вкрали ці люди? В держави? Тобто, держава ці гроші заробила, а ці негідники в неї вкрали, так? Тобто всілякі "адміністративні послуги", які у більшості випадків потрібні лише для того, щоб держава не докопувалась - це не крадіжка, платні папірці, починаючи з паспорта (а тепер ще й періодично і регулярно) - це не крадіжка, і штрафи, що не співставні з доходами населення -- це теж не крадіжка, так? Зауважте, що у більшості випадків це все сплачується грошима, з яких вже сплачені податки, тобто реальна ціна цієї макулатури значно вище номінальної. Безконтрольна емісія грошей (що є прямим витягуванням їх з карманів тих, в кого вони ще якимось дивом залишились) -- це також не крадіжка. А ось приховування якоїсь частини своїх зароблених грошей від примусового від'єму -- це, чомусь, крадіжка. За моїми спостереженнями крадіжкою це називають лише ті, хто сам на ці гроші претендував би, якби їх не вдалося "оптимізувати", тобто чиновники та бюджетники. А для всіх інших захист своєї власності від від'єму на чиюсь користь -- це цілком природне явище. А в наші часи зовсім не виключено, що принаймні частина "оптимізованого" буде через донати направлена на потреби військових, що реально воюють, ефективніше, ніж це зробила би держава з усією її корумпованою вертикаллю розпилу бабла.
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 633 раз.
- Подякували: 503 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Вів 05 сер, 2025 23:18
M-Audio написав:В кого вкрали ці люди? В держави?
Всё так. По мультику учились. "После введения налога на воздух вы стали меньше дышать. Это возмутительно!" Теперь бы ещё продолжение из того же мультика, где пушка развернулась в сторонника такой точки зрения. Жаль, что эта часть уже сказочная.
-
moveton
-
-
- Подякував: 67 раз.
- Подякували: 710 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Вів 05 сер, 2025 23:33
M-Audio А в наші часи зовсім не виключено
Або «виключено». Навіть коли людина декларує «я щомісяця віддаю n%% на юнайтид24, тому звільняю себе від податків», це не означає , що: - вона дійсно «щомісяця» це робить. Бо це платіж не обовʼязковий, за його невиконання нічого не буде. Спланував собі вартісну покупку , побачив що її важко здійснити, і звільнив себе від необовʼязкового платежу. Хто дізнається? А що за це буде? - а хто «задонатить» на зброю і боєприпаси? Зарплати військовим? Утримання інвалідів війни? Звісно що несплата податків це крадіжка!! Тим більше що пану Yama держава і так дала можливість як ойтішнику платити не 18%+5% (які плачу я і саме в приватній авіакомпанії , хоча вам дуже хочеться придумати , що я з ваших податків годуюсь як чиновник), а кратно менше. Проте він нахабно вирішив не платити геть нічого (а не оті ваші «собі залишити більше , а не віддати більше ніж лишити собі ») За кордоном взагалі позиціонується це так: якщо я плачу, а ви ні, то ви крадете саме у мене! Я оплачую вашу безпеку. Держава «своє» ( для свого функціонування ) все одно візьме. Не платить yama на війну і оборону ?? Весь в крипті? Держава мені підніме ВЗ з 1.5% до 5%, але гроші отримає. То що, виходить yama паразитує на мені. Щодо отієї вашої спроби, по типу «бюджетники упирі, давай їм з нас роботяг». Бюджетник за свої гроші виконує свої обовʼязки. Вчитель вчить ваших дітей, нянька в садку витирає дупу меншому. Опер розкриває вбивства і згвалтування. Пожежник тушить наслідки прильотів.. Піротехнік знешкоджує нерозірвані боєприпаси і залишки вибухівки серед багатоповерхівок. Ця праця потрібна всім. І платити за неї повинні теж всі, а не «всі крім yama”.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 402 раз.
- Подякували: 2446 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 06 сер, 2025 00:12
Hotab написав:Звісно що несплата податків це крадіжка!!
С этим не согласен даже УКУ, где неуплата налогов - это совсем не та статья, что кража. И пороги уголовной ответственности сильно отличаются. Для мелкой кражи достаточно 1/5 НДМГ (302 грн), а налогов, чтобы хотя бы минимально попасть под УК, нужно недоплатить на минимум 3000 НДМГ (4536000 грн), что редкому физику сделать удаётся каким бы нахальным он не был. Это для информации тем, кто пытается быть святее Папы Римского. Что до того, что если налогов не доплатить, то кто-то из бюджета виртуально недополучит шкуру неубитого медведя - это факт, хоть и не кража. Но почему вдруг недополучит честный солдат, а не распильщик бюджета? еГривну, у которой можно проследить судьбу каждой единицы, пока не ввели. А пока её нет, можно сказать только, что даже полная неуплата налогов всего лишь оставит бюджет, каким он был. Даже не уменьшит. В отношении украинского бюджета так каждый год делает 8 млрд человек на Земле. Всех в воры записывать? Что ж, не запретить. Hotab написав:Держава «своє» ( для свого функціонування ) все одно візьме. Не платить yama на війну і оборону ?? Весь в крипті? Держава мені підніме ВЗ з 1.5% до 5%, але гроші отримає. То що, виходить yama паразитує на мені.
Прикольная логика. Деньги отбирает государство, а паразитирует почему-то yama.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Сер 06 сер, 2025 00:22
moveton Деньги отбирает государство, а паразитирует почему-то yama.
Так, саме він. Бо він використовує ті опції від держави, за які хтось сплатив, а не він. Якщо йому не подобаються чи не подобались ці опції, він не хоче їх мати, чи він хоче їх мати без оплати податків , то його ж ніхто не тримав, хай би він шукав таку державу , де можна не платити податки і користуватись опціями держави. Проте він залишився. І навіть коли завершиться війна, він не поїде шукати державу, де можна не платити податки законно. Бо її не існує. С этим не согласен даже УКУ
Від того що не перевищено поріг відповідальності по ККУ, крадіжка не перестала бути крадіжкою. Ви це і самі знаєте, що і вказали. З юридичної точки зору неуплата податків не є крадіжкою, але ми не на юридичному форумі, і не в суд привели пана yama В отношении украинского бюджета так каждый год делает 8 млрд человек на Земле. Всех в воры записывать? Что ж, не запретить.
Непотрібне слоблуддя. У цих 8 млрд нема таких зобовʼязань, на відміну від пана yama. Більше того більшість з них не користується опціями держави Україна. Проте користається yama., Но почему вдруг недополучит честный солдат, а не распильщик бюджета? еГривну, у которой можно проследить судьбу каждой единицы, пока не ввели. А пока её нет,
Не існує державних бюджетів, з яких не вкрадено хоча б копійку., Так само як не існує держав, в законодавстві яких наявність крадіжок виправдовувало б несплату податків окремими її громадянами. Ваші розповіді про немарковану гривню нагадали мені мульт, якими ви очевидно цікавитесь, про антилопу. А конкретно момент, де жадібний правитель не віддав коін, пояснюючи неможливістю зʼясувати який саме коін він кинув в горщик . Якщо що, раптом ваші цінності та життєві орієнтири перевернуті безповоротно, то я підкажу, правитель там герой негативний 😅
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 06 сер, 2025 00:48
Hotab написав:виходить yama паразитує на мені.
Hotab написав:Бо він використовує ті опції від держави, за які хтось сплатив, а не він.
Так всё таки от государства? Значит уже, если паразитирует, то, как максимум, на государстве. Самый важный момент: от того, что он их использует, этих опций кому-то меньше достаётся? Если нет (а у нашего государства поди выцарапай, если ты не чиновник на распределении бюджетных денег), то он не паразит потому, что он своему хозяину ничего не уменьшает. Я вот сильно подозреваю, что даже, если yama от государства что-то урывает такое, от чего государтву убывает, то хотя бы за счёт НДС, который у нас с физиков взимается добровольно-принудительно, в итоге всё равно государство паразитирует на yama, а не наоборот. Hotab написав:хай би він шукав таку державу , де можна не платити податки і користуватись опціями держави. Проте він залишився. І навіть коли завершиться війна, він не поїде шукати державу, де можна не платити податки законно. Бо її не існує.
Не платить налоги законно - это оксюморон, поэтому действительно так не бывает. А вот с вариантом жить на соцпособие и налогов платить целый ноль, положенный по закону, страны таки есть. Более того, считается, что цивилизация движется в сторону безработицы у большинства и жизни на БЖД. Но то такое. Больше интересно ну зачем бедного yama гнать? Он тот же бюджет даже без явных переводов от себя в налоговую (кстати, подавляющее большинство населения уплату налогов возлагает на агентов и даже не представляет, как это платить налоги явно) наверняка всё таки больше пополняет, чем его наличие в стране бюджет уменьшает. Т.е. без него бюджет станет только меньше и ВЗ придётся повышать уже не до 5%, а до 5.5% процентов. Т.е. получается, что от переезда он станет на Hotab "паразитировать" только больше. В этом и цель? Hotab написав:А конкретно момент, де жадібний правитель не віддав коін, пояснюючи неможливістю зʼясувати який саме коін він кинув в горщик . Якщо що, раптом ваші цінності та життєві орієнтири перевернуті безповоротно, то я підкажу, правитель там герой негативний
Так это ж украинский бюджет. Кинешь в него и хрен назад получишь и даже не проследишь кто получил. В мультике организатор такой схемы герой негативный. Но то в мультике.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Сер 06 сер, 2025 00:57
moveton Так всё таки от государства? Значит уже, если паразитирует, то, как максимум, на государстве
Ви знов займаєтесь слобоблуддям і намаганням потопити питання в флуді. Послуги надає держава, але за гроші платників податків. Тому платники податків мають повне моральне право називати неплатника (який зобовʼязаний платити) паразитом і тим, хто заліз йому в кишеню, тобто крадієм. Больше интересно ну зачем бедного yama гнать?
А хто ж його куди жене? Він хитрий, але не дурний. Він же прекрасно розуміє, що виїхавши в державу, де моніторять краще (а оті ваші пособія платять саме там) , він навіть свого сраного смарта без офіційного доходу не купить. Ні, його не жену і не прожену. Але це доволі хворе суспільство, чим він і користується, де толерантні до тих, хто паразитує на них. Ну або толерантні лише ті, хто і самі паразитують на інших. 
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 06 сер, 2025 01:09
Hotab написав:Так всё таки от государства? Значит уже, если паразитирует, то, как максимум, на государстве
Ви знов займаєтесь слобоблуддям і намаганням потопити питання в флуді. Послуги надає держава, але за гроші платників податків. Тому платники податків мають повне моральне право називати неплатника (який зобовʼязаний платити) паразитом і тим, хто заліз йому в кишеню, тобто крадієм.
Я всего лишь опровергаю очевидно неверные обвинения. Хорошо, уже договорились, что отбирает что-то у государства, а совсем не у Hotab. Так всё таки, что же yama такое отбирает у государства, что если yama поедет в другую страну, то этих услуг оставшимся больше достанется? И много ли отбирает? Так, чтобы понимать размер кражи. Подскажу: мирное небо над головой такой услугой не является, хотя государство и тратит кучу денег на военную оборону. В противном случае как раз 8 млрд оставшихся на Земле придётся в воры записывать: они тоже этой услугой пользуются и не платят, заразы такие. А если и платят, то норовят в виде кредитов.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Сер 06 сер, 2025 01:16
moveton Я всего лишь опровергаю очевидно неверные обвинения. Хорошо, уже договорились, что отбирает что-то у государства, а совсем не у Hotab.
В якому саме місці ви домовились? Я якраз вказав, що держава як посередник надала послугу пану yama, яку оплатив Hotab. Ви неуважно читаєте, чи таки продовжуєте «всєголішь» флудити?) Ні, паразитує він на платниках. Так всё таки, что же yama такое отбирает у государства
Щоб відповісти на це питання цілком, треба деякі особисті дані пана, які він ясна справа не дасть. А саме наявність батьків-пенсіонерів, дітей. Але і наявна інформація каже, що він як мінімум користується дорожною інфраструктурою, яка зношується, проте акциз з палива не покриває і ніколи не покривав ці витрати, навіть якби йшов цілеспрямовано на неї. Ці витрати значно більші і саме з державного бюджету. Більше того, сама постановка питання по типу ситуації з негідником, який побачив непритомну жертву згвалтування і вирішив сам «прилаштуватися», по типу «їй вже все одно». Ви ж не станете мене сторонню людину постійно безкоштовно возити попутно на власній машині, хоча «ви і так же їдете , чому б і мене не возити». Навіть якщо я їду в магазин , де сплачу НДС? 😅 Але чомусь виправдовуєте іншого автолюбителя з власним авто, який намагається безкоштовно їздити на комусь.
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 06 сер, 2025 01:31, всього редагувалось 3 разів.
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 06 сер, 2025 01:18
Hotab написав:А хто ж його куди жене?
Так всё же: Hotab написав:хай би він шукав таку державу
и от этого в Украине бюджетных выплат прибавится? Или никто не гонит и всё таки считаем полезным там, где он есть? Или, что пока что более похоже на правду, пусть валит, от этого оставшимся будет хуже, зато социально здоровее? Странное такое здоровье. Религиозным фанатизмом называется.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
1