Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Faceless написав:По-перше, еквайр не забезпечує "фізичний канал до клієнта". Ніде.
чомусь думав що послуга еквайрінгу включає забезпечення каналу зв’язку. не обов’язково власним каналом (наприклад через GSM) але думав що канал зв’язку це відповідальність і обов’язок еквайра. по аналогії з домашнім інтернетом - провайдер повинен мені забезпечити на вході в квартиру інтернет. а то будуть його канали чи арендовані мені все одно.
DmitryZP написав:flysoulfly скоріш за все мається на увазі "не буде складнощів у місцевих робітників у спілкуванні із співробітниками банку" бо у нас тут те ж багато хто вміє тільки українською та з іноземних мов тільки російська... звісно такому потрібно щоб з іншого боку був не чех якій може англійською, а емігрант з росії який мешкає на Кипрі
хаха, занятие бизнесом это не ФОП )) неважно были бы на Кипре не как туристы - вопрос даже не стоял а еще(!) ради чего все терпят, пока молодые - вы не представляете что такое зима в теплых краях, отсутствие серого неба, а если повезет - и море за окном офиса да, заливает зимой, бывает, да, землетрусы, да, проблемы с водой, но....
впрочем, Испания дешевле, Аликанте - наше все (с), но там нет английского права ) да и налоги не 10%
Вы тоже считаете, что ничего и не поменялось?? Все аналогии хромают, но мы же (и вообще, конкретно, Европа с "прилегающими") явно живьом сейчас в каких-то римэйкнутых 1936-1939гг только в гетто будет побольше места, и для других теперь - например, для "русофобов"
Солнце... море... И Бейрут до своей гражданской войны (с участием десятка понятных стран) был лучший во всьом восточносредиземноморском и арабском регионе финансовый центр и курорт. Оттуда, кто успел и имел деньги - источник огромной диаспоры во Франции и Штатах. Кто остался там - теперь постепенно, но искренне за хэзболлу, алькаиду, хамас, фатх, путин_ибн_кадыров, америка_маст_дай и кто_в_шахиды_крайний
klug написав:Горох посрався з депутатом за комісії на еквайринг: депутат хоче як у Європі, а Горох - як у Штатах
комісія за еквайринг поділяється на три складові: комісія міжнародної мережі Visa чи Master (найменша), комісія банку-власнику терміналу й комісія банку емітенту картки (найбільша). зрозуміло, чому Горох проти.
але через комісію банку емітенту ми й маємо такі плюшки, як грейс-період.
й по-друге - що коміс був 0,2%, необхідно, щоб переважна більшість операцій була по картках, а не готівкою, як у нас
klug написав:Горох посрався з депутатом за комісії на еквайринг: депутат хоче як у Європі, а Горох - як у Штатах
комісія за еквайринг поділяється на три складові: комісія міжнародної мережі Visa чи Master (найменша), комісія банку-власнику терміналу й комісія банку емітенту картки (найбільша). зрозуміло, чому Горох проти.
але через комісію банку емітенту ми й маємо такі плюшки, як грейс-період.
й по-друге - що коміс був 0,2%, необхідно, щоб переважна більшість операцій була по картках, а не готівкою, як у нас
Також це означатиме, що в розвиток платіжних систем вже ніхто вкладати не буде. В Україні платіжні сервіси одні з найпередовіших в світі, ті ж безконтактні платежі в нас стали масовими раніше, ніж в Європі і США. Вже раз домоглися зниження комісій. Виграли тільки самі торговці, ніхто ціни не знизив. Якщо знизити комісії ще раз - виграють знову тільки торговці, а платіжна інфраструктура буде деградувати.
Shaman написав:комісія за еквайринг поділяється на три складові: комісія міжнародної мережі Visa чи Master (найменша), комісія банку-власнику терміналу й комісія банку емітенту картки (найбільша).
вы уверены в утверждении что эмитент карточки самое больше откусывает? можете на примере разложить?
Shaman написав:комісія за еквайринг поділяється на три складові: комісія міжнародної мережі Visa чи Master (найменша), комісія банку-власнику терміналу й комісія банку емітенту картки (найбільша).
вы уверены в утверждении что эмитент карточки самое больше откусывает? можете на примере разложить?
Ответ на ваш вопрос даже Гуглом легко находится просто по слову интерчендж. В частности в третьем ссылке мне выдало вот такое: https://psm7.com/uk/cashless-economy/ch ... shuma.html інтерчейндж – це комісія, яку банк, що обслуговує магазин (в тому числі онлайн) перераховує банку, чиєю карткою було оплачено товар або послугу. Вона складає 60 – 75% розміру комісії, яку сплачує бізнес за еквайринг, тобто за можливість приймати безготівкову оплату.
перший раз я це побачив в презентації якогось банку
Отже, коли компанії приймають оплату картками від клієнтів, вони платять банкам комісію за еквайринг. В Україні донедавна вона становила від 1,6%-1,8% до 2-3% з оплати карткою. Більшу частину цього збору становить ставка інтерчейндж.
Інтерчейндж – це комісія, яку банк, що обслуговує підприємство чи ФОП, перераховує банку, карткою якого відбулась оплата покупки. Іншими словами, це міжбанківська комісія: банк, що підключив (встановив) у магазині (салоні краси або кав’ярні тощо) свій платіжний термінал, тобто банк-еквайр, має заплатити комісію банку, карткою якого покупець (клієнт) платить, тобто банку-емітенту.
народ не спрашивал про то что пишет гугл. я прекрасно понимаю о чем идет речь. и спрашивал я не про то как было когда то или краткие экскурсы в историю. меня интересует сколько сейчас бизнес платит за эквайринг (маленькие магазины и ларьки а не монстры типа АТБ) и какие сейчас ставки по интерченджу. что бы понять какую ж долю себе оставляет эквайр а что уходит эмитенту. потому что я сильно сомневаюсь что банк-эмитент карты получает самую большую долю от пирога.
Впевнений. Приблизно 60-75% всієї комісії йде емітенту, решта поділяється між МПС і банком-еквайром, останньому трохи більше. Коли інтерчейндж менший, то всі просто пропорційно менше отримують. Але є виключення, коли комісія за еквайринг може бути навіть менша за інтерчейндж. Навіть 0. Там вже банк еквайр може щось робити за свій кошт, але вигравати вже на чомусь іншому.
mephala написав:народ не спрашивал про то что пишет гугл. я прекрасно понимаю о чем идет речь. и спрашивал я не про то как было когда то или краткие экскурсы в историю. меня интересует сколько сейчас бизнес платит за эквайринг (маленькие магазины и ларьки а не монстры типа АТБ) и какие сейчас ставки по интерченджу. что бы понять какую ж долю себе оставляет эквайр а что уходит эмитенту. потому что я сильно сомневаюсь что банк-эмитент карты получает самую большую долю от пирога.
як мені це подобається, я спитав, але формат відповіді не такий, бо я дуже сумніваюсь
скільки ставка питайте в продавців - гадаю біля 2%. комісія інтерчендж має бути не більше 1,2%. Комісії інтерчейндж знижуються
тобто так, якщо еквайринг хтось тримає 3%, то може заробити більше, ніж емітент. але ця ставка не фіксована, на відміну від інтерченджу, то я зустрічав, що банки ставили й 1,6% на еквайринг, коли розвивали мережу терміналів