Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Жеваго програв апеляцію Нацбанку щодо боргу по рефінансу у 1,5 мільярда
Верховний суд не задовольнив апеляційну скаргу ексвласника банку "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго, та залишив без змін попереднє рішення суду щодо стягнення з нього 1,5 мільярда гривень в рахунок погашення заборгованості банку за раніше наданими НБУ кредитами рефінансування.
Про це повідомляє реєстр судових рішень.
Адвокати Жеваго скаржилися на те, що вимога суду до сплатити або доплатити судовий збір за подання апеляційної скарги у розмірі 34,6 млн грн є обмеженням доступу до правосуддя "незалежно навіть від гіпотетичної фінансової спроможності скаржника".
Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду дійшов висновку, що касаційна скарга підлягає залишенню без задоволення, а оскаржуване рішення апеляційного суду - без змін, оскільки його ухвалено з додержанням норм процесуального права.
Таким чином рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 1 жовтня 2019 року про примусове стягнення з Жеваго, як фінансового поручителя 1,539 млрд грн в рахунок погашення заборгованості банку "Фінанси та Кредит" за раніше наданими кредитами рефінансування залишилося без змін.
Перепрошую за офтоп, не знаю куди написати. Може вже ця тема обговорювалась, прошу тицьнути носом. Коротко - з 28.04. суму в 5000 грн і вище первести кому-небудь буде неможливо, штрафи для банків та ліцензовних фін. установ за це скажені, стаття : Фінмоніторинг: у квітні бізнес очікують нові штрафиhttps://biz.ligazakon.net/ua/news/19475 ... ov-shtrafi
Василь-Рівне написав:Перепрошую за офтоп, не знаю куди написати. Може вже ця тема обговорювалась, прошу тицьнути носом. Коротко - з 28.04. суму в 5000 грн і вище первести кому-небудь буде неможливо, штрафи для банків та ліцензовних фін. установ за це скажені, стаття : Фінмоніторинг: у квітні бізнес очікують нові штрафиhttps://biz.ligazakon.net/ua/news/19475 ... ov-shtrafi
Это же касается только организаций имеющих дело с финансовым рынком. Как оно спроецируется на остальной бизнес будем посмотреть. Воюют с налом и теневыми доходами.
Василь-Рівне написав:Перепрошую за офтоп, не знаю куди написати. Може вже ця тема обговорювалась, прошу тицьнути носом. Коротко - з 28.04. суму в 5000 грн і вище первести кому-небудь буде неможливо, штрафи для банків та ліцензовних фін. установ за це скажені, стаття : Фінмоніторинг: у квітні бізнес очікують нові штрафиhttps://biz.ligazakon.net/ua/news/19475 ... ov-shtrafi
Страниц пятнадцать назад обсудили - там три месяца на все про все даётся, но да, анонимно запихнуть в тумбу или перевести с предоплаченной анонимной карты более 5000 не получится
Василь не парся. Просто прикрыли-усложнили возможность "партийных взносов" безымянным членами партии, перед выборами. А следовательно осенью будем нового президента выбирать.
Stringer написав:Страниц пятнадцать назад обсудили - там три месяца на все про все даётся, но да, анонимно запихнуть в тумбу или перевести с предоплаченной анонимной карты более 5000 не получится
Це так, але тут набагато гірша ситуація як на мене. Тут мова не йде лише про анонім, а про те якщо авторизований клієнт захоче щось купити на суму більше 5000 банк буде вимагати довідочку про доходи.
Востаннє редагувалось Василь-Рівне в Чет 23 кві, 2020 15:06, всього редагувалось 1 раз.
Stringer написав:Страниц пятнадцать назад обсудили - там три месяца на все про все даётся, но да, анонимно запихнуть в тумбу или перевести с предоплаченной анонимной карты более 5000 не получится
Це так, але тут набагато гірша ситуація як на мене. Тут мова не йде лише про анонім, а про те якщо авторизований клієнт захоче щось купити на суму більше 5000 банк мусить надати довідочку про доходи.
Неправда м'яко кажучи
Василь-Рівне написав:
Це так, але тут набагато гірша ситуація як на мене. Тут мова не йде лише про анонім, а про те якщо авторизований клієнт захоче щось купити на суму більше 5000 банк мусить надати довідочку про доходи.
Ні
Обмеження насправді послабили для ідентифікованих клієнтів і зробили жорсткіше якщо готівку вносить невідомий Довідка до 400 000 не потрібно