Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
А ви часом не плутаєте "інвестиції" із "Купівлею житла для себе"? Ось, наприклад, у Вас є квартира, хата, будинок, якесь житло? Наприклад - сподіваюся - є.
Якщо житло подарували тесть/теща - то їх інвестиція в щастя доні, незважаючи на те, що зять дає дурні поради. Якщо зять сам заробив собі житло - то вже не є інвестиція. Хоча стіни, ціна, будинок та шпалери - ті самі. В останньому випадку - квартира/хата/будинок/намет - то такий самий витратний матеріал для життя, як ковбаса, яку ви тут з ненавистю згадували 2 сторінки тому або туалетний папір. Можна тільки із філіжанкої кави розмірковувати про наступне: "Ось аби теща та розлучилася із тестем, та вигнати б того тестя, та переселитися та в тещину квартиру, а цю би ось продати - хоч за що - та на тії гроші та накупити кріпти, от би була гранд-інвестиція!" Якщо ви купили квартиру ДЛЯ себе або дачу для відпочинку, або штани, або футболку, або автівку - то не є інвестиція. То є витратний матеріал. Можна тільки розмірковувати, той витратний матеріал вас задовільняє повністю, чи частково.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 09 жов, 2019 14:54, всього редагувалось 1 раз.
flyman написав:все що я читав про нерухомість на курортах, то ті хто входив (Болгарія, Грузія, Туреччина і т.д.), пишуть що виходили із збитками.
Абсолютно вірно! Курортна нерухомість не є предметом першої чи другої необхідності.
akurt написав:Як бачите, я літератруним прийомом і не тільки - володію добре. А все інше - на 100% - Ваше. І взагалі "Рукописи не горят!"( М. Булгаков про роль і долю митця).
Хіба митець рекламує турецьку чи київську нерухомість???? То є ремісник, заробітчанин((((
пані Акурт сплутала очевидні речі. Ех, зовсім нерозумна...
flyman написав:Ви придумайте історію з хеппі енд виходу з курортної нерухомості.
Акурте, напишіть щось достойне! Повість чи хоча би пристойне оповідання. В якому фігурувала би турецька нерухомість і дешевий йогурт як атрибут чого позитивного, що врятувало би героїв від пошесті, нападу туркоманів, епідемії, наклепів злого графомана і т.п.
Ваші фото іржавої арматури і пісяючих песиків на прогулянці - викликають у нас нудьгу...
Востаннє редагувалось Frant в Сер 09 жов, 2019 15:06, всього редагувалось 5 разів.
akurt написав:У нас тут цікава дискусія із паном flyman про інвестиції.
Невже??? А ми думали, що п.Акурт тупо рекламує турецькі новобуди в Анталії.
Ок. Інвестиція - це означає, що людина планує продати дорожче, ніж купила.
Акурт! Наведіть докази, з посиланням на англомовні сайти, що курортна нерухомість в Туречччині користується шаленим попитом і продається дорожче, ніж куплялась. Причому здорожчання вище за інфляцію. Зможете це довести?
Подача заявки на ВНЖ по причине владения недвижимостью - через сайт Миграционной службы. Стоимость услуг Миграционной службы - в случае оформления ВНЖ на 2 года - госпошлина и стоимость карточки - 905 лир или 905/5,85=155 долларов США. Сегодня подали заявку - назначат дату личной подачи документов и собеседование на 1 ноября и далее. Обязательное условие - оформление Медицинского страхования иностранца - цена Полиса на 2 года - на одного человека - 1200 лир или 1200/5,85=205 долларов США. Нужно оформлять в солидной страховой компании, они имеют Договора на обслуживание с 3 000 медицинских учреждений на территории Турции.
После личной подачи документов и прохождения собеседования до момента получения на руки ID-удостоврения ВНЖ (обычно проходит 30-45 дней) можно покидать территорию Турецкой республики на срок не более 15-ти дней. После получения документа - приходит по почте - можно покидать территорию Турецкой республики неограниченное количество раз и на неограниченный срок.
Коли ви маєте чудову недорогу квартирку на всесвітньо відомому курорті, у Вас є багато смаколиків у прямому та переносному сенсі.
Смаколик 1. Чудова погода - всі дні +30, вода в Середземному морі +27.
Смаколик 2. Почався сезон помаранчів (2,5 ліри кіло або 10 гривень кіло), та гранатів. Чудовий yрoжай в цьому році - перші гранaти з"явилися по 5,5 ліри, і вже по 3,5 ліри - ще тиждень - і будуть по 1 лірі (4 гривні кіло). Тільки для мешканців мого мікрорайону - HURMA - бонус - 2 публічних сада з гранами - все безкоштовно, тільки треба "не перегинати палку" та не бути жадібним - я нариваю за раз по 4-6 штук для фреша.
Смаколик 3. Сьогодні - відкриття Міжнародного фестивалю OLD TOWN, який відкриває УКРАЇНА (!!!), о 19-00 - початок безкоштовного концерту гурту КАЗКА. Українська діаспора готується до параду вишиванок (18-30, концерт відразу після параду). Смаколик 4. Відвідання кафе-кондитерської "Українські смаколики", де можна поїсти домашню їжу, випити чай з пирожинком, яке приготувала чарівна пані Олена. У них є вітчизняні продукти, працюють з вівторка по п'ятницю з 13-00 до 19-00, у суботу з 11-00 до 19-00.
Смаколик 5. В понеділок 14 жовтня - День захисника України. В цей день українцям виділили славетний зал в самому центрі Анталії. Буде зустріч із братом відомого оперного співка Василя Сліпака - соліста Opéra de la Bastille, який повернувся в Україну на її захист та загинув в бою. Буде демонстрація фільма "Міф". В програмі взагалі - виступ рідного брата Василя Сліпака - Ореста; презентація фотовиставки "Батьки Небесного легіону"; тематичний концерт від представників українських громад Анталії.
Смаколик 6. В суботу 19 жовтня - Анталія. Тарас Ващук. Знайомство з турецько-українською громадою письменника з України та презентація його нової книги.
Смаколик 7.Фінансовий. Пов"язаний із нерухомістю. З понеділка допомогав друзям, які тут живуть, виконувати SWIFT-перекази дітям в одну з євпропейських країн. Батьки хочуть допомогти дітям купити щось гарне там, де діти закріпилися та працюють. А батьки мають затишну квартиру в Анталії. Тому кожного разу по приїзду в Туреччину привозили по 2х11 000 доларів. Все законно. Тепер щодня переправляють гроші дітям. Кинулися робити так з України - Боже правий - купа паперів документів і результат - нульовий. Тут так получається: обмеження - в залежності від банку - 60 000 - 50 000 лір на добу або 10 000 - 8 500 доларів США. Комісія - в залежностi від турецького банку - від 50 лір (10 доларів). В понеділок відправили - у вівторок вже дитина побачила гроші в себе на рахунку. І так - кожен день. Як кажуть, "3-в-1" - сьогодні з ними разом рвали гранати, сьогодні ж віправили черговий транш, сьогодні ж вони пішли на пляж.
Вам ще сниться Албанія?
Have a nice day!
Востаннє редагувалось akurt в Чет 10 жов, 2019 11:10, всього редагувалось 1 раз.
ВНЖ выдают также не только на основании владения недвижимостью, но и ее аренды на 1 год. Процедура обычная, вместо права собственности (TAPU) в этом случае представляют Договор аренды квартиры (бланк стандартный, продается в любом магазине канцтоваров), заверенный нотариально. После получения ВНЖ - можете покидать Турцию хоть на 11 месяцев из 12 - никаких ограничений нет. Договор аренды обязательно должен быть заверен нотариально, услуги нотариуса стоят не дешево - 108 лир или примерно 500 гривен. Цена аренды квартир в хорошем районе 1500 - 2000 лир в месяц (примерно 6000 - 8 000 гривен в месяц). Далеко от моря и в спальных районах есть по 800 лир в месяц. Но не советую. Сейчас "наши граждане" знакомые сняли всего на 1 месяц - тогда дорого - 3000 лир месяц или примерно 12 000 гривен. Хотят осмотреться и принять решение. Похоже, что примут однозначно. Между прочим, очень приятная семья. МНЕ "ВЕЗЁТ" НА ВСТРЕЧИ С ХОРОШИМИ ЛЮДЬМИ.
Полный перечень расходов на оформление ВНЖ в случае аренды квартиры: - получить турецкий ИНН - бесплатно, 5 минут дела, иметь с собой ксерокопию первой страницы загранпаспорта. - сделать перевод первой страницы загранпаспорта на турецкий язык и заверить нотариально - примерно 150 лир или 600 гривен. - сделать "биометрическое фото" по турецким стандартам - 40 лир или 160 гривен, скопировать также фото на флешку (понадобится при подаче заявления через сайт Миграционной службы). - Арендовать квартиру. Тут такие расходы: арендная плата+депозит в размере арендной платы+услуги риэлтора - как правило в размере арендной платы за 1 месяц (тут с пеной у рта уже третий год (!!!) рассказывают, что я злобный жадный риэлтор, питающийся кровью младенцев и закусывающий кровь йогуртом и рыбой). Вероятные расходы составят 1500х3=4 500 лир или примерно 19 000 гривен. Думаю, что через украинскую диаспору можно найти без услуг риэлтора и сэкономить 1500 лир. Лично я этим не занимаюсь - особо не просите. - Оформить Договор аренды и заверить его нотариально (примерно 108 лир плюс вероятно за каждую страницу договора доплата - я не делал - у меня своя квартира - точно не знаю). - Подготовить Справку о наличии средств для проживания - в сумме не менее 6000 долларов на год на взрослого и 3 000 на ребенка (можно из Украины, тогда нужен перевод на турецкий язык, делают в Анталии). - Оформить Договор медицинского страхования иностранца - максимум 100 долларов на год (зависит от возраста, я написал максимум) - оформить в Приличной страховой. Иногда местные предлагают оформить дешевле - за 50 долларов - не советую. Кинетесь обратиться - не покроют все расходы. - Подать через сайт Миграционной службы Заявление. Нужно иметь под рукой свой загранпаспорт и свой украинский ИНН, фото на флешке. Заполнять латинскими буквами. Ничего сложного. Система предложит на выбор даты личного визита. Выбрать и прийти - с документами на руках. Ничего особенного не спрашивают, разве что чем занимаетесь и вообще что хотите в Турции вообще (осматривать каньоны и лежать до 5 декабря на пляже - вода в море будет +22). - Оплатить Госпошлину и стоимость карточки ВНЖ - на год примерно 600 лир или примерно 2400 гривен. Что интересно, размер пошлины и платежа для вас лично будет указан прямо в появившемся для сохранения и последующей распечатки Заявлении на ВНЖ на первой странице. Оплатить через сайт или в Налоговой службе Турции. - Получите временный ВНЖ. Постоянный приходит по почте в конверте - лично получить в почтовом отделении. Вот в промежутке от дня собеседования до дня получения на руки удостоверения ВНЖ (может пройти 30-45 дней) можно выехать только на 15 дней, предъявив пограничнику Временный ВНЖ. Потом выезжайте сколько хотите раз. Всю эту процедуру лучше делать так: приехали на 90 дней по безвизовому режиму, процедуру оформления начните в начале третьего месяца пребывания, тогда у вас получится 3+12 = 15 месяцев пребывания. Насколько мне известно, есть услуга помощи в оформлении всего - берут - кажется - 80 долларов за человека. Координаты мне известны - рекламировать не буду. Можете ввезти с Украины БЕЗ ПОШЛИНЫ свое авто на срок ВНЖ.