Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Хтось із наших форумчан - здається sinus - писав дуже розумну річ про те, що важко організувати "віддалену" роботу. Це вірно. Господь так хитро створив людину, що кожен індивідуум відрізняється не тільки на зріст, на вагу, кольором очей, статевою конституцією, розмірами ноги і вухами, а й ще найголовнішим - що відрізняє його від мавпи найбільше - начинкою мізків.
За моїми спостереженнями - а я маю досвід публічного спілкування із великою кількістю людей - начинка мізків - її якість - проявляється не в 17-18 років, коли батьки вибирають своїй дитині майбутню спеціальність (тут йде процес вгадування) - а приблизно років в 25-30, коли мізки остаточно виявляють свою якість і, якщо якість виявилося не вище середнього, то вже проявити більше нічого не можна. Головне не знизити досягнутий рівень.
На цю тему згадується ситуація приблизно 15-ти річної давності, коли я захищав свого підлеглого - худенького простацького хлопця років 18 з віддаленого села в Карпатах - його прямо заклюювали його такі ж як він колеги по роботі і все насміхалися. Але якимось особливим чуттям я зрозумів, що хлопець просто ще "не розкрився" і допомагав і підтримував його як міг. Реально він вижив завдяки моїй підтримці. Все вийшло: пройшло 15 років і він на сьогодні один з дуже великих керівників міжнародної компанії з офісом в Україні. І з дуже хорошою зарплатою. Такої високої, що тиждень тому навіть мені не зізнався: політика його компанії. Спілкуємося. А ось той, хто його клював - пішли в соціальне небуття... Саме тому стають знаменитими художниками або знаменитими музикантами в 40 років. І ось на тему начинки мізків і віддаленого заробітку в Туреччині мені сподобалося ось це:
stm написав:А ещё было давно интересно, но только сейчас дошли руки. Я взяла 2 сайта одинаковой ценовой политики: турецкий мигрос (https://www.migros.com.tr/) и украинский новус(https://novus.zakaz.ua/) и просто собрала корзину закупок, так как Вы и советовали все по акциям: _____________укр.цена___тур.цена Курица тушка: 104 грн. 13,45 trl Картошка кг.:. 14,99. 2,39 Помидоры кг.:. 33,99. 2,20 Огурцы кг.:. 10,99. 2,25 Лук кг:. 11,49. 2,39 Морковь кг:. 16,99. 6,95 Кабачки кг:. 10,99. 3,79 Яйца 10 шт. Л:.19,49. 5,8 Соль йодир.: 6,29. 0,8 Перец молот.90гр: 53,91. 5,50 Оливковое м.0,5л: 69,99. 17,95 Подсол.масло 1л:. 29,99. 8,75 Лосось стейк кг:. 419. 99,9 Рис 1 кг:. 20,99. 4,25 Вермишель 0,5кг:. 19,99. 1,6 Черешня 1 кг:. 74,99. 13,9 Йогурт тур. 0,9 кг (чисто для любителей): 53,99. 6,5
Итог: 972,07грн новус Итог: 198,37trl*4,6057(курс виза карты на сегодня) = 913,63грн
Вывод: на жратве можно в месяц экономить аж 58,44грн и обогатиться )))))) Миф о том как экономно покушать, разбит практикой закупки...
... а, невже, відповідь на це все не прихована отут?
akurt написав:Середня зарплатня виглядає скромно: десь 5-000 - 6 000 лір на місяць чистими на руки
... тобто, правильно я розумію, що в Туреччині СЕРЕДНЯ зарплата ~ 1 000дол, а в Україні ~ 400дол. - при +/- ОДНАКОВИХ цінах на продукти?!(мовчу вже про комуналь) ... хоча, чого про комуналь мовчати, якщо вона взимку забирає четверту частину СЕРЕДНЬОЇ зарплати?!
Сьогодні можна розказати подробиці вчорашньої оборутки, яку я придумав та здіснили мої родичі.
Банальне лендлордство. Але ось арифметика, яка дозволяє жити більш-менш приємно.
Вихідіні дані: за допомогою штикової лопати відкопані з-під груші 60 000 доларів. Їх просушили, вибрали черв"ячків та застріле куряче пір"я, та думали куда их подіти, поки не зіпріли. Думки про те, щобіи віднести у Приватбанк на депозит відкинули відразу: "Дурних немає!"
Додаткові умови: щоденний моніторінг ринку житла у дуже великому місті (видалено автором). Тільки центр. Тільки дешево. Тільки багато на тому заробити та пити Брют "Артемівське" на зло stm. Щоденний моніторніг занічився вдало: на ранок три тижні тому з"явилося оголошення про продаж хрущика-бабушатніка - 43 квадрати в самому-самому центрі - вже центріше не знайти. Бігли бігом але від посередника - жадібного ріелтора - не позбулися, просто слідом біг натовп і дихав у шию. 26 500 зелено-гидких доларів. Квартира ще тепла - тільки "вчора" винесли бабусю у віці 92 роки. Квартира продана із всім скарбом, що був у бабусі - від трусів до дзеркал із Венеції та скрипок Страдіварі (трохи жартую). Переоформлення - 8 500 гривень всі витрати (це частка покупця). Скажу вам, що у брежнєвські часи навіть не мріяти купити квартиру у тому будинку та в тому місці та на тій вулиці. Реально. Сьогодні закінчено "Промтехфінплан" - смєта витрат на відновлення квартири (буде знесено тільки один перестінок, заміна вікон). Вектор ремонту - бюджетний. Буде використано той холодильник, що вже стоїть давно у гаражі, та диван-кровать, що пилиться там же... Під бюджетного клієнта в 8 000 гривень на місяць. Справа в тому, що я зробив моніторінг ринку нерухомості та визначив, що "дорого" в оренду зараз - часи змінюються - здати важко - чудова квартира в тому ж місті, в іншому - "академічному" районі - виставлена за 13 500 - і "нєт ніхто". Кірм того, вкладення в ремонт новобудови в наші часи просто гіганьські. А за 8 000 гривень здати легко. Берем рахівницію: - капіталовкладення 26 500+(8500/26)+7000=33 850 доларів США. - очікувана виручка в рік: (8000х12)/27=3 555 доларів США. - складаємо пропорцію: 33 850 - 100% 3 550 - х% х=(3 550х100)/33850=10,48% річних по валюті.
Яка там улюлена пісенька від stm? (співати із бокалом шампанського від ТМ "SAVA" в Анталії, поляшка коштує 37 лір або 150 гривень - дорого, але щож поробиш? Пані нам рекомендувала пити дорогі напої...)
Цукерки-бараночки, немов лебеді саночки, Гей, ви, коні зальотні, чутна пісня з передка. Гімназистки рум'яні - від морозу трохи п'яні Граціозно збивають білий сніг з каблучка.
Долярчик написав:... а, невже, відповідь на це все не прихована отут?
akurt написав:Середня зарплатня виглядає скромно: десь 5-000 - 6 000 лір на місяць чистими на руки
... тобто, правильно я розумію, що в Туреччині СЕРЕДНЯ зарплата ~ 1 000дол, а в Україні ~ 400дол. - при +/- ОДНАКОВИХ цінах на продукти?!(мовчу вже про комуналь) ... хоча, чого про комуналь мовчати, якщо вона взимку забирає четверту частину СЕРЕДНЬОЇ зарплати?!
Пан Долярчик, Ви праві. Я ось 1 червня прибув в Україну і реально вражений цінами. Особливо їх зімнами за рік... А ще - жахливою якістю продуктів. Наприклад, купив півбуханки хліба чорного - здається 13 чи 15 гривень - то враження, що борошна там немає. Для порівнняня - за рогом моєї вулиці в Анталії - пекарня - я прямо із печі беру хлібину розміром з пів-метра - 3 ліри або 12-13 гривень, так пекар витягує при мені із печі. Так то ж хліб...
Про комуналь я вже писав багато разів...
P.S. Правду кажучі, наши жіночки все ж плачуть в Анталії, що 1000 долларов на місяць від чоловіка надто мало, хотілося б 10 000, бо то масаж, то цигарки, то СПА салон... Не жартую: мало і мало... Нагадаю: не працюють жіночки...
akurt написав:А за 8 000 гривень здати легко. Берем рахівницію: - капіталовкладення 26 500+(8500/26)+7000=33 850 доларів США. - очікувана виручка в рік: (8000х12)/27=3 555 доларів США. - складаємо пропорцію: 33 850 - 100% 3 550 - х% х=(3 550х100)/33850=10,48% річних по валюті.
А амортизация де на сл. ремонт, ну хотя бы 1000уе/год? А де коммуналка, думаю порядка 1000грн/мес? А шо там с трубами, сантехникой, электропроводкой под бойлер, точно в 7Куе влезете?
ПС. Ну и курс доляра по 27 на конец сл. года достаточно смело посчитан А де налоги ? Хотя бы -15%
Тільки центр. Тільки дешево. Тільки багато на тому заробити та пити Брют "Артемівське" на зло stm.
Акурт, вот знаете ещё хотела под дых дать словами: указанный Вами пафосный интерьер на картинке, находится в тайском ресторане на 4 стола возле северного вокзала Парижа и утку туда меня пробовать даже за вознаграждение не заманишь. Но посмотрела, что рядом большой достаточно госпиталь. И мало ли, со здоровьем то не шутят. Трогать Вас жаль стало. То не буду
stm написав:А ещё было давно интересно, но только сейчас дошли руки. Я взяла 2 сайта одинаковой ценовой политики: турецкий мигрос (https://www.migros.com.tr/) и украинский новус(https://novus.zakaz.ua/) и просто собрала корзину закупок, так как Вы и советовали все по акциям: _____________укр.цена___тур.цена Курица тушка: 104 грн. 13,45 trl Картошка кг.:. 14,99. 2,39 Помидоры кг.:. 33,99. 2,20 Огурцы кг.:. 10,99. 2,25 Лук кг:. 11,49. 2,39 Морковь кг:. 16,99. 6,95 Кабачки кг:. 10,99. 3,79 Яйца 10 шт. Л:.19,49. 5,8 Соль йодир.: 6,29. 0,8 Перец молот.90гр: 53,91. 5,50 Оливковое м.0,5л: 69,99. 17,95 Подсол.масло 1л:. 29,99. 8,75 Лосось стейк кг:. 419. 99,9 Рис 1 кг:. 20,99. 4,25 Вермишель 0,5кг:. 19,99. 1,6 Черешня 1 кг:. 74,99. 13,9 Йогурт тур. 0,9 кг (чисто для любителей): 53,99. 6,5
Итог: 972,07грн новус Итог: 198,37trl*4,6057(курс виза карты на сегодня) = 913,63грн
Вывод: на жратве можно в месяц экономить аж 58,44грн и обогатиться )))))) Миф о том как экономно покушать, разбит практикой закупки...
... а, невже, відповідь на це все не прихована отут?
Долярчик, спецом для Вас. Официально средняя зарплата для Турции 2110 тур.лир.(2017 год), в валюту/гривну переведёте сами
Тільки центр. Тільки дешево. Тільки багато на тому заробити та пити Брют "Артемівське" на зло stm.
Акурт, вот знаете ещё хотела под дых дать словами: указанный Вами пафосный интерьер на картинке, находится в тайском ресторане на 4 стола возле северного вокзала Парижа и утку туда меня пробовать даже за вознаграждение не заманишь. Но посмотрела, что рядом большой достаточно госпиталь. И мало ли, со здоровьем то не шутят. Трогать Вас жаль стало. То не буду
Якби турок пожив у Франції,то би знав що біля Gare du Nord немає що робити. Ціни як у нас в ресто.Дешеве вино на розлив. Аде звідки йому знати.
Ти хож би офіційну статистику показав брехунець Чистими офіційна дає 800дол,плюс мінус,це мені турки говорили. akurt написав: Середня зарплатня виглядає скромно: десь 5-000 - 6 000 лір на місяць чистими на руки
akurt написав:А за 8 000 гривень здати легко. Берем рахівницію: - капіталовкладення 26 500+(8500/26)+7000=33 850 доларів США. - очікувана виручка в рік: (8000х12)/27=3 555 доларів США. - складаємо пропорцію: 33 850 - 100% 3 550 - х% х=(3 550х100)/33850=10,48% річних по валюті.
А амортизация де на сл. ремонт, ну хотя бы 1000уе/год? А де коммуналка, думаю порядка 1000грн/мес? А шо там с трубами, сантехникой, электропроводкой под бойлер, точно в 7Куе влезете?
ПС. Ну и курс доляра по 27 на конец сл. года достаточно смело посчитан А де налоги ? Хотя бы -15%
Я с вами согласен: там есть риски. Но выбирали ОЧЕНЬ опытные люди в покупке, выполнению ремонтов и сдаче. Потому естественно, изучили все трубы и не только. Именно в эти минуты из квартиры усопшей 92-х летней бабушки выносят полотна Ван Гога, Гогена, наброски скульптур Родена... Работами руководит Саша - опытный прораб - сын лендлордов - парню 30 - недавно женился - уже собаку съел на ремонтах. Саша настоял на замене окон, а так смета была даже менее 7 000 долларов. Там главное в другом - первоначально был план купить что-то ОПЯТЬ в новострое. Но вот изучили тенденцию и поняли: дорого сдать стало сложнее - вот 26 июня выставили в аренду чудную квартиру в новострое (вторая сдача - клиент прожил год) - за 13 500 - НЕТ НИКТО. Потому идея в том, чтобы купить ДЕШЕВО, сделать ремонт ДЕШЕВО и сдавать ДЕШЕВО (8 000 в месяц уйдет в том месте аж бегом). Но квартира в самом самом центре города и в супер-пупер престижном районе.
1) Конечно, курс доллара смело подсчитан - он может быть и 37. Кто знает? Кто знал, что он будет в июле 2019 по 25???? 2) В 7 000 точно влезем по простым причинам: это пятая купленная под сдачу квартира, мы же не дилетанты типа stm или колхозника, рвущего цыбулю под окном на огороде у себя в селе под Львовом - видите, как плющит и красавицу stm, и красавца Ethereum. Особенно второго - далее Пустомытов в этой жизни не выезжал, а рассказывает мне, какие рестораны надо посещать и что такое Gare du Nord. Деточка Ethereum!. В том районе есть чудный отельчик - и не один - последние разы во время пребывания в Париже останавливался именно там - в чудном отеле вблизи Gare du Nord. Кроме того, колхознику зачем объяснять, что электричка из Aéroport de Paris-Charles-de-Gaulle приходит именно на этот вокзал - очень удобно, особенно удобно уезжать опять в аэропорт... Деточка! Один из моих сыновей был именно там не далее марта - апреля по пути в Вену. А ваши дети, деточка, не будут там никогда, причем никогда от слова "никогда". Я как-то совершил простую вещь: полностью изучил маршрут фирмы Феерия "По паркам развлечений Европы" - привез в Париж одного из сыновей-школьника, и мы полностью повторили маршрут "Феерии" - только сами - так вот было очень удобно приехать в Gare du Nord - сесть в скоростной поезд Thalys — международный оператор скоростных поездов, занимающийся перевозками по линии Париж — Брюссель — Кёльн — Амстердам - и со скоростью до 300 км в час промчаться из Парижа через Брюссель в Амстердам. Всего 3 часа в пути... Там погулять пару дней и улететь на самолете Люфтганза в Гамбург - там папа пил пиво с сосисками и капустой, а сын посещал парк развлечений "Европа"... Эх, Ethereum - Ethertum - Григорій Сковорода не даремно ж написав: "Чого бідний - бо дурний..." (Сковорода Г., Найкраще: Трактати. Діалоги, (в перекладі М.Кашуги), с. 92-136, Київ: Terra incognita, 2017)
P.S. Уважаемый clientage - я с интересом читаю про стоны на ветке по недвижимости Киева об амортизации квартиры не могу понять, чего народ воет. Хотя могу: НЕВЕРНО ПОДБИРАЮТ ОРЕНДАТОРОВ, которые грызут стены. И все ломают. Не буду говорить про свой ОЧЕНЬ большой опыт (скромно промочу). Но вот вам свежий пример: там, где моя квартира во Львове, подруга жены сдает двушку молодой паре - первая сдача - 12 000 в месяц. Году уж прошел и лендлорды попросились зайти проверить все ли в порядке - реально были удивлены, что в квартире ничего не изменилось вообще за 1 год - вот люди реально были удивлены. Просто сделали сразу хороший качественный без жлобства ремонт - обошелся кажется в 15 000 долларов - ничто не ломается, не скрипит, не трещит. И просто заселили НОРМАЛЬНЫХ орендаторов. Всё просто.
КАЗНИТЬ НЕЛЬЗЯ ПОМИЛОВАТЬ (результаты научного эксперимента: беру бабло (много бабла нужно), прикидываюсь простым смертным и покупаю "продукты" в АТБ и на рынке)
(анонс материала, эксперимент в стадии проведения) Примечание: текст будет опубликован, если выживу. Пока прогноз плохой.