detroytred написав:Поэтому, указывая на повышение производительности труда, я имею в виду, что работник будет работать точно также, но за счёт внедрения ВАМИ!!! (как управленцем, как владельцем) различных средств и способов, методов повышения производительности труда --- получать будет больше.
Цей абзац якраз і є Вашою концептуальною помилкою
1 Якщо я введу зміни - то я буду власником алгоритму цих змін і працівник який під впливом цих змін виготовить більше - все одно більше не отримає , бо
а - він отримує середню по ринку
б - він не зможе пішовши від мене використати ці зміни на іншому місці праці , а тому його особиста потрібність для іншого працедавця не буде відрізнятись від середньої по ринку
в - приклад збоку
Якщо власник агрохолдингу купить за 200000 Джон Дір замість того щоб працівник працював на Ниві чи Колосі за 30000 - то поки вартість Джон Діра не відібється - в комбайнера зарплата не виросте , бо він вже і так отримав покращення умов праці
Тому
Покращення продуктивності - це не переведення рибака з природної водойми на водойму де спеціально рибу розводять( той хто витрачає кошти на розведення і без рибаків знає як найефективніше рибу виловити)
Покращення продуктивності - це змусити рибака навчитись самостійно приймати рішення про вудку-місце риболовлі-наживки
2 Наступна Ваша помилка - це завищений діапазон
Ви розглядаєте тільки той діапазон в якому повинні працювати ті хто може роширити ринок ..... Тобто результатом розширення ринку буде збільшення прірви між бідними і багатими
Я постійно розглядаю діапазон в якому знаходяться мільйони працівників.
Пояснюю на свому прикладі
Зараз
Один високоефективний(я) + 6 найнятих
Я хочу зменшити свою ефективність(вік +відсутність потреби в додаткових доходах але при цьому наявність потреби у додатковому вільному часі) і перекласти це на збільшення ефективності своїх працівників(це дасть їм +30% до їх поточних доходів і всього +10% додаткових витрат часу)
Якщо це мені вдасться - я отримаю зменшення розриву між моїми доходами і їхніми( за це боряться всі економісти)
Якщо не вдасться підтягнути свої працівників - я найму менеджера,який отримає 20000 з тих коштів які втрачу я - в цьому випадку я зменшу середню продуктивність ланцюжка
я + 6 найнятих (адже менеджер буде восьмим) але ринок отримає + 1 робоче місце з середньою зарплатою в дві середніх по країні.
3 Я бувший спортсмен
В спорті середніх досягнень кількість(обєм) роботи завжди приводив до покращення якості.... при умові що людина витримувала збільшення обємів(такий собі природній фільтр)
Тому ці принципи я й пропоную використовувати у житті
а - спочатку збільшуємо обєми навантажень(даючи можливість при цьому отримати додатковий прибуток)
б - з часом група розділиться на три підгрупи
ті хто не переварили навантажень - прямий шлях до соцдопомоги
ті хто переварюють , але не хочуть покращуватись - хороші працівники які самі себе окуплять
ті хто переварюючи знаходять варіанти більш ефективного використання своїх ресурсів - кадровий резерв для тих хто в майбутньому потягне на собі ринок.