Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 768769770771772 ... 1068>
Повідомлення Додано: П'ят 08 вер, 2023 14:41

Про масло і ціну не скажу - не купував ніколи.
Зазвичай сам купую і раджу купувати нашим те, що «не таке» в Туреччині:
- сировʼялені ковбаси. Зазвичай «паличка» затягує на 500-750 грамів і коштує 20-25 лей (1$=4,48 леі).
- віскі Шотландія - тут прямо диво - наче прямий канал поставок.
- пиво баночне - регулярна ціна близько 2 лей або близько 1/2 долара.
- цей раз був здивований низькою ціною на рибні консерви - сардінки та шпроти, десь по 3,8-4 леі, то менше 1$, так дешеве я не купував сардини навіть в Греції.
Вчора шпроти відкрив та спробував після шотландського віскі витримки 5 років.
Нормально пішло!
Ну і як мені після цього не любити Румунію?

P.S. Румунія - дуже важлива транзитна країна для українців:
- реально приємна траса Чернівці - Сучава - Бухарест - Русу; проїзд дорогами Румунії мабуть найдешевший в Europe: 3 євро за 1 тиждень (в Болгарії вже 8 при значно гірших трасах);
- десятки автобусів українських перевізників їдуть або через Бухарест, або через Варну, повʼязуючи майже всі міста України з Болгарією та Туреччиною при приємних цінах від 3500 гривень в один кінець.
- в ходу потяг Київ-Кишинів - якщо вставати на станції Унгени, то легко попасти на Ясси, а звідти літаки летять і в Стамбул, і в Париж.
- самі безпроблемні прикордонні КПП у України саме з Румунією: ні черг, ні проблем.
akurt

Подякував: 4027 раз.
Подякували: 1490 раз.

Профіль

1
5
Повідомлення Додано: П'ят 08 вер, 2023 15:12

akurt написав:Про масло і ціну не скажу - не купував ніколи.
- сировʼялені ковбаси. Зазвичай «паличка» затягує на 500-750 грамів і коштує 20-25 лей (1$=4,48 леі).
- цей раз був здивований низькою ціною на рибні консерви - сардінки та шпроти, десь по 3,8-4 леі, то менше 1$, так дешеве я не купував сардини навіть в Греції.
Нормально пішло!

P.S. Румунія - дуже важлива транзитна країна для українців:
- реально приємна траса Чернівці - Сучава - Бухарест - Русу; проїзд дорогами Румунії мабуть найдешевший в Europe: 3 євро за 1 тиждень (в Болгарії вже 8 при значно гірших трасах);
- десятки автобусів українських перевізників їдуть або через Бухарест, або через Варну, повʼязуючи майже всі міста України з Болгарією та Туреччиною при приємних цінах від 3500 гривень в один кінець.
- в ходу потяг Київ-Кишинів - якщо вставати на станції Унгени, то легко попасти на Ясси, а звідти літаки летять і в Стамбул, і в Париж.
- самі безпроблемні прикордонні КПП у України саме з Румунією: ні черг, ні проблем.

На купив проїздом шмоток в Тімішоарі, на кордоні проштампасірував фактури Таксфрі. Необхідно було відправити їх поштою в Бухарест. Пішов на пошту заплатив 55 грн., так ті дебіли через тиждень прислали лист на зворотню адресу.

Рекомендованим відправляти бажання немає... Сума так собі.
Bolt

Подякував: 22 раз.
Подякували: 282 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 08 вер, 2023 16:48

akurt написав:- реально приємна траса Чернівці - Сучава - Бухарест - Русу; проїзд дорогами Румунії мабуть найдешевший в Europe: 3 євро за 1 тиждень (в Болгарії вже 8 при значно гірших трасах);

Трошки не погоджусь, бо сам багато там подорожував.
-траси в Румунії гарні в більшості саме ті, що йдуть в сторону Бухаресту, якщо проїхати транзитом десь з Молдови на БГ то короткі шляхи вже не "айс" (дорожне покриття ще нічого, але село на селі з строгим 50км\г, та узеньки дороги з однією полосою в кожен бік, з повною відсутністю узбіч.
-самі безпроблемні від нас КПП в Словаччину. Румуни іноді починають перевіряти взагалі те, що на кордоні їх не повинно хвилювати - наявність дитячих автокрісел, Знаків аварійної зупинки або жилетів (їх повинно бути по 2шт, саме с приводу відсутности узбіч на другорядних дорогах. Тобто,звісно, їх можна послати, але це дратує та затримує, інколи.
Rack

Подякував: 56 раз.
Подякували: 99 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 08 вер, 2023 17:44

Ну не знаю про аптечки та не аптечки…
З березня цього року по вересень я раз десять перетинав Румунію і через різні КПП в різних напрямках. Нічого такого не було.

«Село на селі» - правда, і 50 км/год швидкість в населених пунктах - по всій Європі.
Саме для цього в існують платні траси, для тих, хто хоче їздити швидко.
І та оплата - наприклад в Італії досить висока - має сенс: жодного світлофора та перехрестя.
Фактично плата за підвищену безпеку та економію пального.
Я раз в Італії вирішив зекономити та з Вєрони в бік Австрії поїхав по безкоштовній трасі.
Мало того, що замучився з тими «50» та безкінечними круговими розвʼязками, так на одній ділянці мене обігнав один швидкий хлопець. Хвилин через 15 (а може і більше) я побачив медичний гвинтокрил і ще хвилин через 5 - на круговій розвʼязці залишки авто того небіжчика, він наскочив на кругову розвʼязку.
Не знаю, чи він живим залишився, але я при першій нагоді я виїхав на платну швидкісну трасу.
akurt

Профіль

1
5
Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 01:04

akurt написав:Про масло і ціну не скажу - не купував ніколи.
Нормально пішло!
Был неоднократно в Румынии, основные колбасы там все таки салями. Вот Болгария интереснее по продуктам питания, там как раз асортимент богаче по сыровяленым. Дешевый виски не помню, был неизвестный простецкий примерно 250 грн, ничем не примечательная цена. Запомнилось вино 60 грн, 1.5л если не ошибаюсь. Но что интересно у нас определенное румынское вино в Винах Мира было дешевле, чем в их магазинах.
В Польше бывал только проездом, но мне тоже показалась Польша дороже.
Почему социальная среда лучше в Польше - неясно. В Бухаресте один раз ко мне только ром подошел в парке и что то тараторил, на языке жестов отправил его в лес.
Proofy

Подякував: 62 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 01:14

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

BeneFuckTor написав:Не був в Румунії, але так ціково стало і по вибраним Вами пиву і анчоусах ви вірно пишете та і акциз піднімають кожні пів року. Але з рибними тут дійсно проблеми і тому ціна відповідна.
Проблема наверное с рыбными и в Эстонии ) Там тоже цены соответствующие, несмотря на наличие моря.
Proofy

Подякував: 62 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 10 вер, 2023 07:11

Нерухомість Румунії: що та як...
(частина друга)

В першій частині було зазначено дані про квартиру 1+1 в новому будинку в столиці - в Бухаресті, в якому я був не далі тижня тому:

Для початку візьмемо столицю - Бухарест - велике місто (в 1,5 рази менше за Київ) з населенням близько 2 000 000 мешканців.
На мій погляд - досить скромне, без помпезності і з часто старенькими облізлими будинками прямо в центрі.
Але ми подивимося новобудови.
Скажу відразу: нічого дешевого - як комусь хочеться - в Європі вже немає.
Нова 1-к квартира в новобудові - корисна площа – 54,54 кв.м стартує від 125 000 євро."

Ідемо далі: нова квартира, новобудова, столиця.
Квартира двокімнатна і що цікаво - дворівнева - площа 63 кв.м, ціна 132 000 євро або 141 200 доларів США.
Таке планування для нас є незвичним,: але в Румунії я зустрічав не перший раз: спальня зовсім окрема і є на другому поверсі квартири...

Квартира трикімнатна - дворівнева (!) - дві спальні на другому поверсі - здається досить цікавим - площа 76 кв. м - а ціна вже 160 000 євро або 171 200 доларів.
Теоретично ціни низькі - як для Європи - можуть бути прийняті за приємні та адекватні.
Далі ціни зростають не дуже швидко і - -наприклад за квартиру з 3-ма спальнями площею більше за 100 кв. м вже Забудовник хоче приблизно 215 000 євро. 230 000 доларів... За ціною непоганої коробки приватного будинка десь під Львовом або Дніпром...
Не дешево але і не дорого, як для Європи.
Є цікаві умови:
"Знижка обговорюється в офісі в залежності від будинку та способу оплати (повна оплата, оплата 5 частинами або оплата мінімально 25% авансу) і діє з 1 вересня по 15 жовтня 2023 року".

Перевіряєм за критерієм "ЛЛЛ":
ЖК h4l THE VILLAGE розташований у районі PIPERA, на березі озера Șaulei, за 5 хвилин ходьби від Pipera Plaza та за 10 хвилин (на автомобілі) від офісного району Бухареста. Розробка відбувається в 4 етапи. 1 і 2 фази будуть завершені в 2023 році.
Початок будівництва - грудень 2023 року...
От блін, помацати не можна...
Це тут:
https://www.google.com/maps/place/Piper ... ?entry=ttu

Джерело: https://h4l.ro/the-village/

Чесно кажучи, при всій моїй любові до Румунії не розумію, навіщо тут інвестувати і що тут робити.
Ну Бухарест, ну місто з населенням в 1,6 мільйона людей, ну трамвай є... А далі?
Можливо варто інвестувати в чудові містечка з середньовічними замками, які я майже всі відвідав: Bran, Râșnov, або Alba Iulia, де у фортеці тримав подалі від столиці та резиденції в Peleș Castle майже ув’язненою свою матір-королеву один з королів Румунії (щоби не гавкала - король ще той був батяр)?

Ну не знаю: приємні красиві містечка з будинками охайними, різноколоровими та під кришами з черепицею... А там що робити? По п"ять разів на добу підніматися у фортецю хіба...

Ні, хіба що інвестувати в нові приватні будинки поблизу гірськолижних центрів (саме там я і був в серпні-вересні) та на березі Чорного моря...

(далі буде)
akurt

Профіль

1
5
Повідомлення Додано: Нед 10 вер, 2023 10:08

akurt написав:Серед українців чомусь безпідставно розповсюджена версія, що в Румунії живуть цигани ("роми").
Це невірна точка зору, тому що:
- етнічна група циган за офіційними даними від 2021 року налічуює не більше 3 (три) відсотки населення. Тобто із 100 (сто) людей, які ви зустрінете на вулицях Румунії тільки 3 (три) людини будуть циганами.

Ви врахували, що цигани селяться компактно? В кожному місті Румунії, як і в багатьох містах Закарпаття чи Словаччини, можна знайти циганський район / "табір", в якому вони дуже колоритно живуть...
А так їх треба шукати на вокзалах і в туристичних центрах, де вони просять гроші...
Дюрі-бачі

Подякував: 893 раз.
Подякували: 640 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 10 вер, 2023 10:51

akurt написав:Ні, хіба що інвестувати в нові приватні будинки поблизу гірськолижних центрів (саме там я і був в серпні-вересні) та на березі Чорного моря...

румунський берег Чорного (вже не весело )моря досить сумний, мало чим відрізняеться від курортів Одещщини чи Західного берегу Криму. Тільки у десь у Болгарії зявляється якийсь натяк на середземнеморські ландшафти
fox767676

Заблокований
Подякував: 404 раз.
Подякували: 186 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 10 вер, 2023 14:45

fox767676 написав:
  akurt написав:Ні, хіба що інвестувати в нові приватні будинки поблизу гірськолижних центрів (саме там я і був в серпні-вересні) та на березі Чорного моря...

румунський берег Чорного (вже не весело )моря досить сумний, мало чим відрізняеться від курортів Одещщини чи Західного берегу Криму. Тільки у десь у Болгарії зявляється якийсь натяк на середземнеморські ландшафти

Я мабуть з вами погоджуюся: мені не відомий жоден з Чорноморських центрів відпочинку Румунії...
Можливо, будуть зміни: румуни ввели експлуатацію в липні місяці один з найбільших вантових мостів в світі - через Дунай (The Brăila bridge over the Danube The bridge, nicknamed Romania's "Golden Gate", has a total length of 1,974.3 meters) бо в них Дунай фактично відрізав причорноморську частину країни від "материкової".
Але я згадав про необхідність глянути ціни на нерухомість і на березі Чорного моря - для "повноти картини"...
Румуни мріяли про такий міст багато багато років: "Today we are living a special moment for the infrastructure in Romania," transport minister Grindeanu said at the inauguration ceremony, adding that the new bridge is the first road connection between Tulcea and Brăila counties.

Квартири - 2 к в Constanța (там є пляжі) - вторинний ринок - ціни 75 000 - 85 000 євро;
Щось нове - площею в 55 кв. м вже 164 900 євро або 176 440 доларів.
Блін, дешевого ніде вже нічого немає...
https://expertiimobiliari.ro/apartament ... a-sat-2018

Є серйозна "пастка": пляжний сезон 15 iulie – 15 august: Sezonul normal de plajă

Тобто РОБИТИ ТАМ НЕМАЄ ЩО...
Востаннє редагувалось akurt в Нед 10 вер, 2023 14:57, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

1
5
  #<1 ... 768769770771772 ... 1068>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему