Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 922923924925926 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Сб 13 июл, 2024 12:58

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Аргументація - просто супер :mrgreen: .

Ресурс з 10-15 тисячами об'яв є більш репрезентативним, ніж з 2-3 тисячами. Чи не так?
Взагалі, по частині нерухомості olx далеко не самий зручний та популярний сайт. Тому переважно виставляють на otodom і частину просто дублюють на olx. Це знає кожен, хто цікавиться нерухомістю в Польщі.

Ви ж так і не дали жодного посилання на свою аналітику, і щось тут доказуєте. Цікаво, чого так пригоріло від данних з ОЛХ?
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 13 июл, 2024 13:07

gonchik74 писал(а):А щодо поляків в Італії, то й італійці їдуть в інші локації, бо їм теж у себе дорого. На тому ж Корфу їх багато.

Був в Албанії минулого року, то вони там паромами тисячами пливуть. А хто з півночі - ті просто машинами їдуть.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 13 июл, 2024 13:11

BIGor писал(а):Ви ж так і не дали жодного посилання на свою аналітику, і щось тут доказуєте. Цікаво, чого так пригоріло від данних з ОЛХ?

Яке посилання? За вашим же лінком там нижче даних з olx є дані з otodom.
В мене нічого не пригорає. Просто оперувати даними з меншого джерела і ігнорувати дані з найбільшого - якось маніпулятивно виходить, ні? До того ж я сам користувався і olx, і otodom, для пошуку нерухомості і можу порявняти зручність та кількість. І кожен вам скаже, що нерухомість краще дивитися на otodom.
Gastarbaiter

Сообщение Добавлено: Сб 13 июл, 2024 13:12

BeneFuckTor писал(а):
  BIGor писал(а):Навіть відпочивати їздять в Італію, а не в Гданськ

то в них вимоги великі.
а якщо взяти доїхати катовіце гданськ 500км рівна безкоштовна дорога.
житло нормальне на 3особи 500зл/день, їжа в будь-якій бедронці, якщо грошей більше то кафе точно дешевші від італійських, та на пару днів немає рівних.

ПС, провів дослідження. Місто Пескара 600зл/день. Що за бізнес ****. Але дрога 1,5тис км + платін дороги, та і їжа дорожча.
Так що не все так однозначно.
Балтійське море жесть холодне, але якщо сам бойовий та ще пощастило і жінка також то можна трішки побарахтаться на вихідних) А якщо на тиждень другий то ну його)

Глянув рейси - ранейр доволі дешево літає з Кракова в Пескару, ті і по всій Італії. За Італію я б не сказав що продукти такм особливо дорожчі за польські, є ті ж супермаркети Лідл. Іжа в кафе-ресторанах - все по рейтингу закладу. Кава в кав'ярнях значно дешевше ніж в Польщі.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 13 июл, 2024 13:21

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Ви ж так і не дали жодного посилання на свою аналітику, і щось тут доказуєте. Цікаво, чого так пригоріло від данних з ОЛХ?

Яке посилання? За вашим же лінком там нижче даних з olx є дані з otodom.
В мене нічого не пригорає. Просто оперувати даними з меншого джерела і ігнорувати дані з найбільшого - якось маніпулятивно виходить, ні? До того ж я сам користувався і olx, і otodom, для пошуку нерухомості і можу порявняти зручність та кількість. І кожен вам скаже, що нерухомість краще дивитися на otodom.

Цікаво, де я писав що отодом гірше? Можна пруфи? Я особисто користуюсь ним, там прикольна карта з оголощеннями по фільтрам.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 13 июл, 2024 14:02

BIGor писал(а):
  BeneFuckTor писал(а):
  BIGor писал(а):Навіть відпочивати їздять в Італію, а не в Гданськ

то в них вимоги великі.
а якщо взяти доїхати катовіце гданськ 500км рівна безкоштовна дорога.
житло нормальне на 3особи 500зл/день, їжа в будь-якій бедронці, якщо грошей більше то кафе точно дешевші від італійських, та на пару днів немає рівних.

ПС, провів дослідження. Місто Пескара 600зл/день. Що за бізнес ****. Але дрога 1,5тис км + платін дороги, та і їжа дорожча.
Так що не все так однозначно.
Балтійське море жесть холодне, але якщо сам бойовий та ще пощастило і жінка також то можна трішки побарахтаться на вихідних) А якщо на тиждень другий то ну його)

Глянув рейси - ранейр доволі дешево літає з Кракова в Пескару, ті і по всій Італії. За Італію я б не сказав що продукти такм особливо дорожчі за польські, є ті ж супермаркети Лідл. Іжа в кафе-ресторанах - все по рейтингу закладу. Кава в кав'ярнях значно дешевше ніж в Польщі.

Плюс до всього пертися на машині в Італію - треба бути морально готовим, що покоцають і до паркінгів інколи по 20€/год. Можна вранці і без коліс залишитись. Це я про південь.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 13 июл, 2024 15:42

BIGor писал(а):Цікаво, де я писав що отодом гірше? Можна пруфи? Я особисто користуюсь ним, там прикольна карта з оголощеннями по фільтрам.

Якщо вам хочеться думати, що пропозиція нерухомості зараз найбільша за останні роки і невдовзі неминуче буде в 1.5 рази дешевше, то думайте.
Gastarbaiter

Сообщение Добавлено: Сб 13 июл, 2024 17:36

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Цікаво, де я писав що отодом гірше? Можна пруфи? Я особисто користуюсь ним, там прикольна карта з оголощеннями по фільтрам.

Якщо вам хочеться думати, що пропозиція нерухомості зараз найбільша за останні роки і невдовзі неминуче буде в 1.5 рази дешевше, то думайте.

До теорії "навєса" на польському РЖН 3...2...1... :mrgreen:
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Сб 13 июл, 2024 18:16

gonchik74 писал(а):Плюс до всього пертися на машині в Італію - треба бути морально готовим, що покоцають і до паркінгів інколи по 20€/год. Можна вранці і без коліс залишитись. Це я про південь.

До півдня на авто мало хто доїжджає, хіба що на арендованому у Римі чи Неаполі. По перше-далеко, а сенс сумнівний, по друге- дорогі платні дорогі та паливо, по третє - на самому півдні цікаво, мабуть, тільки на Сицилії, а там ціни космос, і знову же- сенс? якщо не заїжджаючи так далеко все теж саме, чи краще можна знайти без проблем у центрі "чобота".
В Албанії дуже багато Італійців мають нерухомість або бізнес, самі албанці добре знають італійську, мабуть на рівні з англійською, тому там їх багато - як моцкалів у Болгарії.
Rack

С нами с: 29.01.09
Благодарил (а): 57 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 17 июл, 2024 10:23

Дякую учасникам форуму за дуже цікаву інформацію та роздуми про нерухомість в Польщі.

х х х

Падіння продажу квартир в Туреччині продовжується

Інститут статистики Туреччини зранку оприлюднив підсумки продажу квартир в Туреччині та окремо - підсумки інвестицій іноземцями - за червень року 2024.

1. Загальна ситуація по країні: Продажі житла в Туреччині впали на 5,2% у червні порівняно з тим же місяцем минулого року, досягнувши 79 313 квартир. Тут і первинний, і вторинний ринки.
Для порівняння: в червні 2022 року було продано більше 150 000 квартир.
Падіння продажів за 2 роки в 2 рази і це помітно: практично на кожному булинку в Анталії зараз є плакат з написом Sahibinden (ПРОДАМ). Ситуація мені нагадує роки 2017 та 2018, коли ми шукали з приятелем квартиру для нього - як інвестицію. Ми їздили на авто по вулицях міста - дивилися на наявність оголошення - вирішували чи дзвонити питати (дивились зовні на будинок, паркан, басейн вікна, двері - якщо було пристойно - то просили знайомого турка домовитися про перегляд).

2. Інвестиції іноземців.
Зауважу, що в силу відомих причин та проблем із світлом є помітним прибуття в Анталію на проживання українців. Важко зрозуміти, яка кількість з них хоче інвестувати - але велика кількість українців бажає взяти квартиру в оренду за ціною орієнтовно 500 доларів на місяць.
Такі варіанти є. І варіанти ніби-то непогані.
Так ось: у червні 2024 року 1440 будинків/квартир було продано іноземцям
Продажі житла іноземцям у червні знизилися на 45,1% (!) порівняно з тим же місяцем минулого року, досягнувши 1440. У червні частка продажу житла іноземцям у загальному обсязі продажу житла становила 1,8% (раніше сягала 4,8%). Провінціями з найбільшою кількістю продажів будинків іноземцям були Анталія (593), Стамбул (478) і Мерсін (116) відповідно.
Для порівняння: в червні 2022 року був рекорд: за 1 місяць було продано іноземцям 8 630 квартир.
То був час продавати. Реальний профіт по валюті був +200% (тобто, квартиру, куплену за 50 000 доларів, можна було продати за 150 000 доларів). З таким профітом +200% серед моїх приятелів не було щасливчиків, але +100% по валюті - вже в кінці 2022 та в 2023 році взяли реально).

3. Розподіл інвесторів за громадянством.
Тут сюрпризів немає: останні роки українці стабільно купують більше 120 квартир на місяць і міцно посіли місце 3 в ТОП-10:
Изображение
Джерело: https://www.tuik.gov.tr/

На останок скажу, що на сьогодні:
- вже можна знайти квартири 1+1 або 2+1 на вторинному ринку за ціною в діапазоні 65 000...85 000 доларів.
- за думкою рієлторів, з якими я спілкувався, купувати квартиру ціною, меншою за 200 000 доларів, немає сенсу: картку ВНП за новими Законами іноземець НЕ отримає та зможе жити виключно за "Безвізовим режимом": 90 днів в кожні 180 днів.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
  #<1 ... 922923924925926 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор