Продуктові ринки і не тільки у валютному контексті

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 216217218219220221>
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 13:34

ЛАД написав:На все.
Хороший пример цена чашки кофе. Во Львове цена чашки эспрессо в среднем 47 гривен, в Хмельницком - 33 гривны, о цене в Старбаксе на Западе промолчу

Окей, Вы - абсолютно правы. Поправлю себя - товар не будут продавать (по крайне мере долгое время) ниже себестоимости. А цена действительно часто зависит от того, что рынок может себе позволить.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 13:46

АндрейМ написав:А цена действительно часто зависит от того, что рынок может себе позволить.
А платоспроможний попит залежить від доходів працівників ,
а доходи працівників від ціни продажу того що вони створили
а ефективність праці залежать від капіталу вкладеного в створення робочого місця
а можливість вкладати в створення залежить від ціни товару(звідки брати додаткові кошти крім як з прибутку, а як отримати прибуток крім як різниця ціна продажу-ціна створення)
budivelnik

Заблокований
Подякував: 295 раз.
Подякували: 3005 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 13:46

ЛАД написав:Хороший пример цена чашки кофе. Во Львове цена чашки эспрессо в среднем 47 гривен, в Хмельницком - 33 гривны, о цене в Старбаксе на Западе промолчу

Старбакс та еспресо це несумісні речі. Ціна еспресо від 0.5 ойро.
Гарне еспресо колись пив один раз, можливо не повезло.
Water

Подякував: 69 раз.
Подякували: 264 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 13:53

В половині Італії еспресо 1-1,2 Євро. Діло в попиті/пропозиції + культурі пиття. АндрейМ скоріше всього писав про "еластичність попиту".
BIGor

Подякував: 1498 раз.
Подякували: 1910 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 13:57

budivelnik написав:
  ЛАД написав:Во Львове цена чашки эспрессо в среднем 47 гривен
В мене 18 ... і кава хороша, правда стаканчики паперові :D

Как интересно!
Какие зерна берете, если не секрет?
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6519 раз.
Подякували: 21743 раз.

Профіль

136
84
38
2
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:08

Сибарит написав:
  budivelnik написав:

Как интересно!
Жолуді:)
Faceless
Модератор

Подякував: 1502 раз.
Подякували: 8302 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:09

Сибарит написав:
  budivelnik написав:
Как интересно!
Кілька нюансів
Перший -кави при правильному помолі йде 8(мій мінімум)-9,5(максимум, більше не пропускають налаштування кавомашин)грам на порцію , тому САМА назва кави -це ні про що...
Бо що кава в опті 600грн/кг , що 900, що 1200 - на собівартість сильно не впливає..
Другий - я працюю цілодобово , а тому ОСНОВНИЙ контингент споживачів моєї кави це роботяги... які як правило вважають що чим кава ГІРКІША тим вона міцніша ( а міцність (кофеїн) вищий в робусті (яка одночасно гіркіша), тому змушений не використовувати чисту арабіку і користують сумішами від 60%арабіка/40робуста, до 80арабіка/20 робуста
Третій - для студентів, айтішників і так далі, яким головне багато і з кришечкою - головний продукт це латте , тобто до того самого еспресо додаєш 100 грам пінки молока і отримуєш +10 грн ціни і мінус гіркоту яку забирає молоко (що сухе що мокре-однаково) :D
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 22 лют, 2026 14:11, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Заблокований

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:57

Каву вирощують в Південній Америці
Завозять в мішках у Львів чи Закарпаття
Там обжарюють і фасують в кілограмові пакети....
Малюнок на пакеті (так само як і назва типу Лаваца, Дельмаєр, Старбакс, паулінг Амбасадор Крема і так далі ) - НІЧОГО не говорить про якість кави в пакеті...

Тому
я купую не назву
я розглядаю кілька пропозицій від постачальника , потім роблю замовлення привязуючись до якості того що замовив а не назви і далі беру в цього постачальника тільки тоді коли продукція відповідає тому що ми обговорювали, пакет при цьому взагалі без назви і маркування , але кавомашина настроєна на КОНКРЕТНИЙ продукт не буде працювати у випадку коли продукт змінений (потрібне переналаштування)
ПС
Сучасні кавомашини , будучи ВИСОКОЕФЕКТИВНИМИ не можуть бути УНІВЕРСАЛЬНИМИ, тому зміну прожарки чи якості зерна -машина мені показує на раз/два...
Найсмішніше те що вологість і температура впливають на продукт , чим дрібніший помол - тим менша порція, але тоді тим частіше потрібно налаштовувати апарат у випадку зміни погодних умов.

ППС
з домашніми кавоварками , таких проблем немає , в них все +/-універсалізовано , тому вони зіжруть практично любе зерно з любою обжаркою... але по співвідношенню ціна порції/якість - домашні ні в яке порівняння не йдуть з професійними навіть напівавтоматами ( я вже мовчу про ручні комбайни на яких можна витвори мистецтва реалізовувати , але тоді вартість порції буде зашкальна за рахунок витрат часу баристи)
budivelnik

Заблокований

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 15:11

Re: Напад росії і білорусі на Україну

_hunter
Ти можеш визначити унікальність пластикової упаковки на око -не вскриваючи її ?
Чи ти думає що у випадку якщо ЗАПЛАТИВ 3000 грн/кг ти маєш гарантію того що купив те що там написано? а не з фабрики у Львові чи Закарпатті?
Я в рік продаю у вигляді кавових напоїв десь 300кг кави в зернах
Якщо я продаю таку кількість ( а це десь 40 000 порцій/рік) то ти вважаєш 40000 моїх покупців дурнішими від тебе?
budivelnik

Заблокований

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 15:16

BIGor написав:
  ЛАД написав:
  АндрейМ написав:Скажите, а на какие товары и услуги цены зависят от того, сколько человек может заплатить, а не от того, сколько они стоят?

На все.
Хороший пример цена чашки кофе. Во Львове цена чашки эспрессо в среднем 47 гривен, в Хмельницком - 33 гривны, о цене в Старбаксе на Западе промолчу

В половині Італії еспресо 1-1,2 Євро. Діло в попиті/пропозиції + культурі пиття. АндрейМ скоріше всього писав про "еластичність попиту".

Вже не пам`ятаю цін в Італії, по яким я купляв каву, але було шось дуже не дешево.
В Турції один раз пив каву по-турецькі, це якійсь звиздець, але місцевим подобається.
Water

Подякував: 69 раз.
Подякували: 264 раз.

Профіль

#<1 ... 216217218219220221>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор