Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1686016861168621686316864 ... 16869>
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 13:46

budivelnik написав:
  BIGor написав:Ви дискутуєте з місцевим божевільним аля Наполеоном. В нього всі ждуни, тільки він классний і "иліта".
Він дискутує з представником малочисельної опозиції до загальноприйнятої думки.
Моя думка проста
Той хто СТВОРЮЄ себе сам , має більше шансів (але далеко не 100% ) щоб досягнути успіху.
Ті ж хто ОЧІКУЄ поки для них щось створять -мають на ДВА порядки меншу ймовірність досягнути успіху(1%).

От ВИ - як себе ведете?
Звинувачуєте працедавця, але не міняєте місце праці ?
Чи працюючи - постійно шукаєте де можна ефективніше(продуктивніше для себе) використати свої знання/вміння/час ?

Я давно поміняв і працедавця і сферу роботи і країну. По вашему я очікую щось від когось, чи полагаюсь на себе і свої сили?
BIGor

Подякував: 1496 раз.
Подякували: 1907 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 13:53

ЛАД написав:
  АндрейМ написав:
  ЛАД написав:Но если серьёзно, то допускаю, что лично вы способны платить по 14 з чимось гривень за квт*ч, но большинство населения такое не потянет.

Скажите, а на какие товары и услуги цены зависят от того, сколько человек может заплатить, а не от того, сколько они стоят?

На все.
Хороший пример цена чашки кофе. Во Львове цена чашки эспрессо в среднем 47 гривен, в Хмельницком - 33 гривны, о цене в Старбаксе на Западе промолчу

В половині Італії еспресо 1-1,2 Євро. Діло в попиті/пропозиції + культурі пиття. АндрейМ скоріше всього писав про "еластичність попиту".
BIGor

Подякував: 1496 раз.
Подякували: 1907 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 13:57

budivelnik написав:
  ЛАД написав:Во Львове цена чашки эспрессо в среднем 47 гривен
В мене 18 ... і кава хороша, правда стаканчики паперові :D

Как интересно!
Какие зерна берете, если не секрет?
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6514 раз.
Подякували: 21735 раз.

Профіль

135
84
38
2
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:02

BIGor написав:
  budivelnik написав:
  BIGor написав:Ви дискутуєте з місцевим божевільним аля Наполеоном. В нього всі ждуни, тільки він классний і "иліта".
Він дискутує з представником малочисельної опозиції до загальноприйнятої думки.
Моя думка проста
Той хто СТВОРЮЄ себе сам , має більше шансів (але далеко не 100% ) щоб досягнути успіху.
Ті ж хто ОЧІКУЄ поки для них щось створять -мають на ДВА порядки меншу ймовірність досягнути успіху(1%).

От ВИ - як себе ведете?
Звинувачуєте працедавця, але не міняєте місце праці ?
Чи працюючи - постійно шукаєте де можна ефективніше(продуктивніше для себе) використати свої знання/вміння/час ?
Я давно поміняв і працедавця і сферу роботи і країну. По вашему я очікую щось від когось, чи полагаюсь на себе і свої сили?
Отже
1 Робите так як я казав ( це не дивно , адже своя сорочка ближче до тіла)
2 На горіхи починаєте отримувати тільки в тому випадку коли переходите(здурі) і багаточислену категорію нАмвсІвИннІ або в категорію чОмУхтОсьнЕзрОбИв
budivelnik

Подякував: 294 раз.
Подякували: 3005 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:08

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Сибарит написав:
  budivelnik написав:

Как интересно!
Жолуді:)
Faceless
Модератор

Подякував: 1502 раз.
Подякували: 8302 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:09

Сибарит написав:
  budivelnik написав:
Как интересно!
Кілька нюансів
Перший -кави при правильному помолі йде 8(мій мінімум)-9,5(максимум, більше не пропускають налаштування кавомашин)грам на порцію , тому САМА назва кави -це ні про що...
Бо що кава в опті 600грн/кг , що 900, що 1200 - на собівартість сильно не впливає..
Другий - я працюю цілодобово , а тому ОСНОВНИЙ контингент споживачів моєї кави це роботяги... які як правило вважають що чим кава ГІРКІША тим вона міцніша ( а міцність (кофеїн) вищий в робусті (яка одночасно гіркіша), тому змушений не використовувати чисту арабіку і користують сумішами від 60%арабіка/40робуста, до 80арабіка/20 робуста
Третій - для студентів, айтішників і так далі, яким головне багато і з кришечкою - головний продукт це латте , тобто до того самого еспресо додаєш 100 грам пінки молока і отримуєш +10 грн ціни і мінус гіркоту яку забирає молоко (що сухе що мокре-однаково) :D
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 22 лют, 2026 14:11, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Подякував: 294 раз.
Подякували: 3005 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:11

Faceless написав:
Сибарит написав:
  budivelnik написав:]В мене 18 ... і кава хороша, правда стаканчики паперові :D

Как интересно!
Жолуді:)

То ж 120-кговий.. З осені заготовлює, всю зиму жує.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 405 раз.
Подякували: 2575 раз.

Профіль

6
7
4
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:23

ЛАД написав:
  Shaman написав:
  ЛАД написав:...............
кореляція відсотків дійсно є. Я с этим и не спорю.
Говорю только, что за Янука проголосовал далеко не только Донбасс. Голосов Донбасса ему бы явно не хватило. А Донбасс голосовал как за своего, донбасского, рассчитывая на поддержку "своего" президента. Поэтому объяснять всё "ненормальностью" Донбасса нельзя.
Янукович с большим отрывом победил не только в Донецке и Луганске, но и в Крыму, Запорожье, Днепре, Николаеве, Херсоне, Харькове. Надеюсь, вы не станете утверждать, что во всех этих областях сбивание шапок рассматривают как героизм или хотя бы нормальное поведение.

це ще тоді визначили
"спасибо жителям Донбасса за президента ..." :D

в Харкові до війни кількість ватників я би оцінив в половину, на жаль...
Вы, когда влазите в разговор, для начала разберитесь, о чём он. Мы с Hotab"ом о "ватниках" вообще не говорили. Только о компромате на Янука.
Насчёт "спасибо жителям Донбасса..." - меньще было бы таких кричалок, может, не было бы и Л/ДНР.
А о "ватниках"... Если практически во всех крупных городах юга, востока и центра Украины (я там ещё Одессу пропустил) кроме Киева так много было ватников, то, возможно, что-то не так в королевстве украинском?
Или вы поддерживаете сталинский подход: "Железной рукой приведём человечество (Украину) к счастью!"?

звичайна ситуація, коли імперія тільки но розпалася, й є купа народу, які з імперії пам'ятають лише хороше. сорок років з одного боку. а з іншого багато разів згадував ту ж Естонію, де ватники згадують срср з ностальгією, але чомусь на Рашу не їдуть - бо не зовсім дурні 8)

знову ж таки - русифікація саме залізною рукою. а проти м'якої українізації відразу починаються верески ладів - мене ущемляють.

єдиний важливий нюанс - активна частина суспільства, яка рухає все суспільство - вона десь 30%. й от серед отих 30% ватників набагато менше, зазвичай вони 50% які йдуть, куди скажуть. Донецькі вже дійшли схоже, тепер не знають, як вийти...
Shaman

Подякував: 820 раз.
Подякували: 1737 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:25

Banderlog написав:
  Shaman написав:не потрібна дешева еенергія - це було сказано в контексті - знаєте що це таке? от й не треба висмикувати з контексту ;) не зрозуміли - спитайте, я відповідаю,
в контексті того що народу вигідно почати платити в 3 рази більше "ахметову" тоді "міндіч" не зможе красти.)))
І що всі вернуться, обязатєльно вернуться бо завалять мовний тест)

а що в тебе з твоєю паспортною мовою - А2 хоч є? чи пасеш задніх після молдаван? :lol:
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Нед 22 лют, 2026 14:30

ЛАД написав:
  Shaman написав:
  ЛАД написав: Пока что об этом ничего нет.
Для новых беженцев помощь уменьшается, но не ликвидируют.

ви інфо берете лише з інету? тоді просто поспілкуйтесь. процедура дуже проста - допомога надається коли ти робиш щось корисне з точки зору влади. а саме - вчиш мову, допомога є. вивчився, отримав сертифікат - хтось на В1, більшість А2. декому запропонують вчитись на В2 - але далеко не всім. а іншим пропонують роботу. виходиш на роботу - то допомогу переглядають - й так, якщо робота низькооплачувана, то рівень погіршується. відмовляєшся від роботи декілька разів - допомога зменшується. до 0 напевне ні, а от на житло - гадаю так. за ці 4 роки все, можливість петляти вже закінчилася - тому допомогу зменшують, якщо не приймаєш пропозиції роботи.

що там розібратися з реальним станом речей? іншим радимо, самім - а навіщо? ;)

Вы много написали, но что изменилось сейчас?
Все эти требования были и раньше. Вы же написали: "все, халява закінчилась
Опять вляпываетесь?

час, ЛАД, час. бюрократія має такі переваги, що якщо зрозуміти правила, як вона працює, то можна тягнути ЧАС. дехто примудрявся петляти рік перед тим, як піти вчити мову - й весь цей час отримував допомогу.

насправді цей процес мав початися ще рік тому. от цього я вже не знаю, бо мої знайомі йдуть по шляху адаптації, вчать мову - а не просто висиджують. а багато хто просто висиджував. знову - нічого немає - це не пишуть в інеті? є багато чого, про що не пишуть в інеті ;) тому так, халява закінчилась - а що роблять люди, навіть цікаво...
Shaman

Профіль

2
4
5
  #<1 ... 1686016861168621686316864 ... 16869>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти