|
Finance.ua: Накопить на пенсию. Как работают НПФ и стоит... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Як заощаджувати та економити
Додано: Пон 05 кві, 2021 22:36
Rimlyanin1 Цікаво буде спостерігати за Вашим експериментом. Тримайте в курсі 
-
V2
-
4
-
- Подякував: 299 раз.
- Подякували: 1370 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 15 кві, 2021 15:06
D2 о, очень полезно. Спасибо 
-
j12345
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 17 кві, 2021 08:15
Rimlyanin1 написав:Відкрив в березні пенсійний рахунок в ОТП Пенсія. Розумію, що період замалий, але дуже показовий - як малюється міфічна дохідність, яка не доходить до клієнта. 10.03.21 перегнав 100 грн. Щодня малює різні залишки в грн, навіть мінус 36 коп з 100 грн було. На даний час 100.55 грн малює, при цьому дохідність за останній рік 20.79%, в березні цей відсоток був 14%.
Вирішив я прорахувати що вигідніше - депозит ( % оподатковуються) чи мега дохідна пенсія, де % не оподатковуються. Отже як я рахував - в одному банку зараз депозит є під 10.5 відсотків, кількість днів пройшло 24 ( не рахую 10.03 та сьогодні). Виходить в банку по 0.023 грн. за день після оподаткування 19.5%. Множимо 0.023 на 24 дні і отримуємо 0.55 коп.
Отже я банку на депозиті під 10.5%, де ще й податок береться, заробив стільки ж, скільки в пенс фонді під його міфічні 20% без податків. При цьому в банку я вже заробив, а Фонд може ще й знову в мінус загнати ( баланс менше 100 грн.)
В фонді все зжирають витрати на різних дармоїдів - управителів, хранителів і бог зна ще кого. Краще вже накопичувати на депозиті і мати регулярний доступ до грошей.
Сьогодні 17 квітня і на рахунку 100.30 грн., доходність за рік малює 18+%. Одного разу баланс доходив до 100.84 грн. Але мабуть якісь видатки сталися. Тобто мої доходи впали в порівнянні з минулим постом, а на депозиті під 10.5% вже тоді було доходу після податкк 55 коп. Все краще і краще.
-
Rimlyanin1
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 49 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 09 вер, 2021 16:06
Rimlyanin1 Не згоден з висловом "Краще вже накопичувати на депозиті і мати регулярний доступ до грошей." Я не проти банків та депозитів, але, по-перше, відсоток доходу по депозитам (7% в рік) не перекриває рівень інфляції (від 10% в рік), висновок депозит знецінює гривню. По-друге - ви ніколи не накопичите, повторюю, ніколи, якщо будете мати регулярний доступ до грошей. Життя бентежне та непередбачуване, і та кругленька сума на депозиті буде вас "мучити", дай Боже, щоб із здоров'ям все було гаразд. Тільки лайфові страхові компанії!
-
otarasovich
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 09 вер, 2021 21:57
otarasovich написав:відсоток доходу по депозитам (7% в рік) не перекриває рівень інфляції (від 10% в рік),
А лайфові страхові компанії покривають інфляцію? Яка була їхня річна дохідність у 2020 р.? В яких інструментах вони зберігають кошти?
-
V2
-
4
-
- Подякував: 299 раз.
- Подякували: 1370 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 10 вер, 2021 14:16
dulgerav написав:Нужно чтобы договора с НПФ можно было заключать в валюте и вклады делать в валюте. Тогда будет толк и доходность будет выше инфляции. Это давно всем понятно. В нашей банановой республике с сырьевой экономикой всегда будет дешеветь гривна и периодически будут скачкообразные падения гривны из-за политической нестабильности. С такой перспективой нет смысла вкладывать деньги в гривне на длительный срок. Лучше вложить в золотой сертификат или положить на депозит.
Полностью согласен. Валюта, уж так сложилось исторически, куда выгоднее и стабильнее.
-
BìnhAutoDat
-
-
- Подякував: 3 раз.
- Подякували: 6 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 13 вер, 2021 09:10
otarasovich написав:Rimlyanin1 Не згоден з висловом "Краще вже накопичувати на депозиті і мати регулярний доступ до грошей." Я не проти банків та депозитів, але, по-перше, відсоток доходу по депозитам (7% в рік) не перекриває рівень інфляції (від 10% в рік), висновок депозит знецінює гривню. По-друге - ви ніколи не накопичите, повторюю, ніколи, якщо будете мати регулярний доступ до грошей. Життя бентежне та непередбачуване, і та кругленька сума на депозиті буде вас "мучити", дай Боже, щоб із здоров'ям все було гаразд. Тільки лайфові страхові компанії!
депозит на год-три, или ОВГЗ тоже на год-три, чтобы извлечь не хотелось, и все дела про лайфовые страховые - рекомендую сразу вспоминать улыбку господина Васадзе, чтобы закрыть тему
-
cohan
-
-
- Подякував: 112 раз.
- Подякували: 534 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 13 вер, 2021 14:41