|
Пенсійний збір під час купівлі квартири – як повернути... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: П'ят 16 жов, 2020 19:41
Я в 2016 р. купувала квартиру вперше І сплатила пенсійний збір. А в 2017 р. повернула цей збір через суд. Спочатку писала скаргу в пенсійний, вони дали відмову , тоді я зібрала довідки і подала в адміністративний суд. Брала довідку в БТІ що не маю житла, в ощадбанку брала довідку про невикористані майнові приватизаційні сертифікати, відмова з пенсійного , копії купівлі продажу і обов'язково оригінал квитанціїї про сплату 1 % в пенсійних при купівлі житла, ну і паспорт, код. Сплатила судовий збір , але в суді ще написала додаткову заяву: прошу стягнути судовий збір з державних асигнувань... на суд прийшов адвокат пенсійного, але мій позов задовільнили. Гроші повернули швидко, тільки не повернули судовий збір...
-
salmanovam14
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 01 лис, 2020 12:49
Подскажите, кто знает, введен ли механизм в действие, что при первой покупке не нужно платить в пенсионный 1%.
Оформляю квартиру на малолетнего ребенка, покупка тут уж точно первая. Нотариус говорит, что платить все равно нужно в пенсионный, т.к. закон есть, а механизм не введен и всем нужно продолжать платить.
Или, всё-таки, обратиться к другому нотариусу нужно?
-
MariTani
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 05 лис, 2020 22:11
Добрый день!
Не знаю как действовать - оформил квартиру 02.10 не зная о новой постанове. Пошел действовать по проверенному сценарию - а не тут-то было - получил ответ от ПФУ что не выполнил требования постановы 866.
Враховуючи зазначене, при проведенні посвідчення договору купівлі- продажу нерухомого майна Вами не було виконано умови підпункту “в” пункту 15-2 Порядку щодо надання заяви про звільнення від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі нерухомого майна та підтверджуючих документів. З огляну на наведене, Управління залишає Вашу заяву без розгляду.
Идти с этим в суд? Суд скажет что да, действительно не выполнил...
-
deem
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 19 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 05 лис, 2020 23:17
salmanovam14 написав:Сплатила судовий збір , але в суді ще написала додаткову заяву: прошу стягнути судовий збір з державних асигнувань... на суд прийшов адвокат пенсійного, але мій позов задовільнили. Гроші повернули швидко, тільки не повернули судовий збір...
С каких ещё ассигнований? Кто вам виноват, что вы иск не по уму оформили? При его подаче можно и нужно прилагать заявление с предварительным расчётом ваших расходов на правовую помощь, то есть на адвоката, которые просите взыскать с ответчика, то есть ПФ, вместе с судебным сбором.
-
phantom_systems
-
-
- Подякував: 28 раз.
- Подякували: 559 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 06 лис, 2020 00:50
Логичнее было бы назвать "Как отсудить незаконно отобранный пенсионный сбор"  У кого-то незаконно отобрали деньги, а жертва должна бегать и судиться, доказывая, что она не верблюд и деньги забрали незаконно. Да еще и оплачивать судебный сбор. В этом вся суть.
-
Амвросий
-
-
- Заблокований
- Подякував: 523 раз.
- Подякували: 984 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 18 лис, 2020 23:45
А если квартира была куплена впервые,но ранее по договору пожизненного содержания был получен от бабушки дом и после был приватизирован. Есть ли смысл пробовать вернуть себе 1% ПФ или сразу откажут и я еще зря проплачу судебный сбор? Спасибо.
-
irin
-
-
-
-
Профіль
-
-
|