Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Хомякоид написав:В сусідній гілці пишуть якісь стращилки про космічні ціни на ремонт. Я не можу зрозуміти, що так здорожчало ? Шо лімінат з плиткою не можуть виробляти ? В чому проблема, хтось може розжувати ?
Обсяги виробництва впали на 50+%, це збільшило собівартість. Також сбільшили собівартість ціни на сировину, енергоносії, логістика.
Керам плитка в середньому підросла в два рази, ламінат в півтори, цемент в на 40%.
Будую чи ремонтую постійно, так що динаміку відчуваю добре. З 2021 року росте все невпинно
Для приготування плитки бездоганної якості на підприємстві «ІНТЕРКЕРАМА» використовуються кращі види сировини європейського і українського походження: білі глини (Vesko, вогнетривкі українські глини), пісок, крейда, польовий шпат і каолін.
Завершальна стадія технологічного процесу — випал. Керамічна плитка обпалюється при температурі 1100-1150 ° C. Температура в печах для випалу керамограніту досягає більше 1200 ° C.
Не розумію, все вітчизняне, звідки взялось здорожчання вітчизняної кераміки в два рази ?
Більшість родовищ білих глин на сході. Газ дорогий (на підприємствах печі по 80-100 метрів завдовжки на газу). Все обладнання і розхідники Європа (у нас обладнання на заводах доволі сучасне, більшість Італія) . До того ж глазурі, фріти та деякі специфічні компоненти теж закордонні. До того ж ХПЗ в Харкові, а Зевс у Слов'янську.
Bolt написав:Как раз собираюсь перегородку в комнате с тамбуром делать. Комната 34 м. Нужно перегородить. С этими ценами гипсокартона только на 8-9кг нужно. 🤦♂️
а чем вам тонкий газоблок не угодил? 70-80 штук и перегородка готова
я наоборот ищу себе помещение с комнатой полукруглой 30-40м2 нутам гардеробная обязательно (шкафы не люблю) и коридор 10м2 чтобы 5 гостей могли свободно зайти, не наступая друг другу на пятки. В идеале с балконом - террасой 10м2 где летом поставлю мангал шашлыки.
Bolt написав:Как раз собираюсь перегородку в комнате с тамбуром делать. Комната 34 м. Нужно перегородить. С этими ценами гипсокартона только на 8-9кг нужно. 🤦♂️
а чем вам тонкий газоблок не угодил? 70-80 штук и перегородка готова
я наоборот ищу себе помещение с комнатой полукруглой 30-40м2 нутам гардеробная обязательно (шкафы не люблю) и коридор 10м2 чтобы 5 гостей могли свободно зайти, не наступая друг другу на пятки. В идеале с балконом - террасой 10м2 где летом поставлю мангал шашлыки.
На полу ламинат на всю комнату. Профиля забивными прибил, да и все.Это мансарда, потолок вагонка, так, что профиль без проблем крутится. С блоками так не получится. Малому комнату отделяю. Может захочу потом снова большую комнату сделать. Перегородку разберу да и все. Дыры в ламинате зашпатлюю, сверху ковёр кину😎
vitaliian написав:https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/stol-zhurnalnyy-steklyannyy-IDP3DEZ.html этот столик свалит с ног арендаторшу, заставит ее сесть напротив в такой же позе
А якщо б цей столик тримала вона ногами - то і орендаря "звалила б з ніг"!
Затіяв невеличкий ремонт. Ділю велику кімнату 34 кв м, на менші. Трохи прикуїв від цін на буд матеріали. Сраний гіпсокартон, який коштував перед Ковидом десь по 150, зара ~500 грн.😳
Bolt написав:коштував перед Ковидом десь по 150, зара ~500 грн.😳
То трохи "задалеке" порівівняння цін... Але, думаю що ціна ремонту до 24.02.22 і на моменті - думаю зробила х2? Чи трошки не дотягує?(загалом по всьому: плитка, клеї, шпаклівка, фарба, шпалери, ламінат, міжкімнатні двері, електрика, сантехніка... ?) Чи загалом все це подорожчало в середньому на +/-70%?