Вже виклав що приват залиті 2009 року не приймає, було різні спробі, після привату каси інших банків що було біля мене. Я визнав що зміг обміняти кошти за межами банку, фактично домовитися можна було на ринку. У мене особисто вже давно не було старого зразка доларів по 100,а шановний користувач питав лише про рік ,проте номінал теж важливо. Коли з його боку було уточнено що по-перше,ніде не пробував, то щось вигадувати було недоречно.
Вообще не понимаю сути какихто выдуманных проблем с долларами разных годов! Както был в гостях у родственников в Бердичеве. Нужна была наличка. Зашел в центре в обменник и свободно, молча обменял несколько сотен 1996 года. Сейчас пока живу в одном райцентре и регулярно в местном отделении банка Аккорд покупаю доллары, обычно 1000 за раз. Так кассирша всегда выдает мне прямо из пачки, новейшие. На прошлой неделе выдала все серии 2021 года. Хотя я и не просил. Может как постоянному клиенту.
fin написав:Зашел в центре в обменник и свободно, молча обменял несколько сотен 1996 года.
Меняют любые, но по разным курсам. Конечно есть обменники у которых курс вместо 41,5, изначально стоит 40. Им вообще тогда всё года изначально по барабану.
fin написав:Зашел в центре в обменник и свободно, молча обменял несколько сотен 1996 года.
Меняют любые, но по разным курсам. Конечно есть обменники у которых курс вместо 41,5, изначально стоит 40. Им вообще тогда всё года изначально по барабану.
Зазвичай такі обмінники біля вокзалу чи інших місць великого скупчення людей.
Нацбанк нагадав правила обміну «старих» доларів. За порушення – штрафи
Національний банк у 2023 році провів комплексні заходи щодо врегулювання ситуації з обміном зношених банкнот. Зрештою, кількість звернень громадян зі скаргами на банки та небанківські установи, що здійснюють обмін валют, знизилася щонайменше вп’ятеро.
Зокрема, у 2024 році відбулося 150 перевірок пунктів обміну 17 небанківських фінустанов, за результатами яких Нацбанк застосував штрафи на загальну суму 5,65 млн грн.
Наразі НБУ отримує в середньому за місяць не більше 10 звернень зі скаргами, пов’язаними з відмовою чи обмеженнями в обміні банкнот іноземної валюти через рік їхньої емісії.
Нацбанк також закликає громадян повідомляти їх про всі факти порушень у сфері обміну валют, зокрема зазначаючи найменування і адресу установи.