|
Уряд затвердив мінімальні роздрібні ціни на пластикові... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:16
sequence написав:будьте последовательны в своем жмотстве и клейте ценник на каждую виноградинку! ))
будь людиною, а не..., і не рахуй чужі гроші, пан працівник скупермаркету 
-
chipmunk
-
-
- Подякував: 572 раз.
- Подякували: 590 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:25
chipmunk написав: Faceless написав:Ну якщо тут фінансові воротили вдавляться купувати щоразу пакет за 2-3 грн, то калькулятор підказує, що сумка-шопер навіть з націнкою, окупиться за кілька місяців, а потім чистий профіт, а їх ще можна багато де "в подарунок" за 1 грн отримати. А що зекономив - те заробив, тема має бути актуальною для місцевих фінансових воротил
В даному випадку створена проблема тупо наказом, і треба заплатити за її вирішення  це вже не кажучи про те, що многоразові тнре чистити, прати і т.д. Ще можна податок на вуха, чи носи, як було в Тибеті і т.д.
Проблема надумана Пакети для продуктів я вже пару років не купую, бо є рюкзак та/або тканевий шопер. Біля року ще витрачалися накопичені раніше пакети, більшою частиною як сміттєві. Так, інколи сумки треба прати, яка біда. Зараз ще в тому ж рюкзаку/шопері ще кілька сіток з затяжками, многоразових, для овочів і майже всього, що на вагу. В Сільпо, до речі, така багаторазова від 5 грн. То я ще жодного разу не купував "пакетики по 10 коп". Що в Сільпо, що в Новусі вже великі пакети біорозкладні бачив. Думаю, з часом, вони будуть всюди. І саме завдяки тому, що звичайний поліетилен став дорогим через новий закон. Інакше від нерозкладного пластику не почали б відмовлятися, бо він аж надто дешевий. Тепер він економічно невигідний.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1496 раз.
- Подякували: 8245 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:28
Faceless написав:andrijk777 написав: Евгений Н. написав:Зп/пенсии на 5x3грн 15грн повысить? Это можно...
Це за раз. На місяць набіжить 100грн. Це на 1 людину. На сім"ю 300 грн. можна легко потратити "на пакетики".
А використовувати їх багаторазово, або замість пакетів - шопери, сумки - то ж не комільфо, краще скиглити, що 100 грн викидати на пакети в місяць - то дорого 
Багаторазові це як? Я купляю наприклад яблука, банани, мандарини, цибулю, картоплю. 5 пакетиків. Я маю приносити з собою 5 пакетиків чи як??? Мені не вельми зручно носити пакетики з собою. Тим більше, якщо я принесу їх з собою, то я не буду їх використовувати багаторазово. А просто викину після використання. І що зміниться в плані екології??? Нічого. Цей закон повний бред, тому що 80% населенню буде шкода віддавати 100-200 грн. в місяць на пакетики.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:31
andrijk777 написав: Faceless написав:andrijk777 написав:[quote="5359533:Евгений Н."] Зп/пенсии на 5x3грн 15грн повысить? Это можно...
Це за раз. На місяць набіжить 100грн. Це на 1 людину. На сім"ю 300 грн. можна легко потратити "на пакетики".
А використовувати їх багаторазово, або замість пакетів - шопери, сумки - то ж не комільфо, краще скиглити, що 100 грн викидати на пакети в місяць - то дорого 
Багаторазові це як? Я купляю наприклад яблука, банани, мандарини, цибулю, картоплю. 5 пакетиків. Я маю приносити з собою 5 пакетиків чи як??? Мені не вельми зручно носити пакетики з собою. Тим більше, якщо я принесу їх з собою, то я не буду їх використовувати багаторазово. А просто викину після використання. І що зміниться в плані екології??? Нічого. Цей закон повний бред, тому що 80% населенню буде шкода віддавати 100-200 грн. в місяць на пакетики.[/quote] Ну так, в мене кілька сіток з затяжками для овочів і фруктів, вони фактично місця не займають. Вони багаторазові, ще й міцні, не рвуться, легко зав'язати. Не бачу жодної проблеми. Якраз тому, що більшості буде шкода 100-200 грн за одноразові пакетики, закон і працює, бо інакше привчити людей менше купувати одноразові поліетиленові пакети неможливо.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:33
Faceless написав:Що в Сільпо, що в Новусі вже великі пакети біорозкладні бачив. Думаю, з часом, вони будуть всюди.
якщо вони будуть халявними, і такими ж легкими тазручними, як пакети, аби набрати чогось і зав’язати, то най буде. А поки що кишеня/варус нашевсьо, власне там і купував муку/крупи/фрукти завжди. Сільпо - то акційний маркет  Faceless написав:саме завдяки тому, що звичайний поліетилен став дорогим через новий закон
ненавиджу держрегулювання. Обмежують зверху - дюфцит. Знизу - те, що зараз - або плати(і годуй бідних власників маркетів), або май незручності...
-
chipmunk
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:34
Кстаті, оті винятки для пакетів - я правильно розумію, що як мені в пакети пакують мнясо/рибу самі продавці, то вони халявні? І на муку/рис, де я сам набираю - так само?
-
chipmunk
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:40
chipmunk написав:Кстаті, оті винятки для пакетів - я правильно розумію, що як мені в пакети пакують мнясо/рибу самі продавці, то вони халявні? І на муку/рис, де я сам набираю - так само?
Ніби так, там об'єктивно просто так не відмовишся. Хоча з часом їх теж треба на біорозкладні заміняти
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:47
Ну все оце багаторазове - це фігня . Картоплю чи буряк в сіточку ? І потім в рюкзак ? Бачив сюжет , де десь в Європі біорозкладні пакети ( типу нашх зелених майок) по 1 євроценту . Оце реально єдина адекватна заміна .
-
Puente
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 418 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:49
chipmunk написав:Кстаті, оті винятки для пакетів - я правильно розумію, що як мені в пакети пакують мнясо/рибу самі продавці, то вони халявні? І на муку/рис, де я сам набираю - так само?
нет, 20 коп за пакет в Сильпо
-
Примат
-
-
- Подякував: 24 раз.
- Подякували: 50 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:58
Примат написав: chipmunk написав:Кстаті, оті винятки для пакетів - я правильно розумію, що як мені в пакети пакують мнясо/рибу самі продавці, то вони халявні? І на муку/рис, де я сам набираю - так само?
нет, 20 коп за пакет в Сильпо
Смішно - але якщо раптом у тебе є запас "майок" і ти в них набиратимеш - з тебе все одно візьмуть ті копійки - хіба що якось доведеш , що приніс з собою ( але якщо білі чи зелені - то навряд чи вийде ) ...
-
Puente
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 418 раз.
-
-
Профіль
-
-
|