Народний рейтинг банків, що діють в Україні, на форумі Finance.UA. Відгуки клієнтів щодо роботи українських банків та рівня обслуговування в них. Вислови свою думку про якість обслуговування в банку
RaifHelp написав:Для клієнтів віком від 60 років діє страхування за кредитною карткою "100 днів", вартість якого становить 1% від суми боргу на кінець останнього дня місяця. Це плата за страхове покриття від нещасних випадків або смерті, і вона є дійсно невеликою з огляду на можливість користуватися карткою з пільговим періодом у 100 днів без відсотків.
А для Райфу не діє ЗУ "Про банки та банківську діяльність"? Там прямо написано, що:
Банкам забороняється вимагати від клієнта придбання будь-яких товарів чи послуг від банку або від спорідненої чи пов'язаної особи банку як обов'язкову умову надання банківських послуг.
RaifHelp написав:Для клієнтів віком від 60 років діє страхування за кредитною карткою "100 днів", вартість якого становить 1% від суми боргу на кінець останнього дня місяця. Це плата за страхове покриття від нещасних випадків або смерті, і вона є дійсно невеликою з огляду на можливість користуватися карткою з пільговим періодом у 100 днів без відсотків.
А для Райфу не діє ЗУ "Про банки та банківську діяльність"? Там прямо написано, що:
Банкам забороняється вимагати від клієнта придбання будь-яких товарів чи послуг від банку або від спорідненої чи пов'язаної особи банку як обов'язкову умову надання банківських послуг.
Нє. Послугу нададуть, рахунок відкриють, картку навіть дадуть. Кредлім не дадуть. В мене так вже років надцять фішбек з лімітом. На 1 число маєш заборгованість навіть в грейсі - 0,7% страхового внеску в Уніку. Цікавився чи можна закрити чи припинити дію того страхового договору - перша версія - можна, але ми вам кредлім обнулимо. Інша версія - взагалі неможливо, це є обов'язковою частиною договору на відкриття кредитки. Користуюся обмеженими пільговим періодом. І до 60 ще далеко, а надцять років тому було ще більше.
klug Добрий день! Стаття 55 Закону України "Про банки і банківську діяльність" забороняє банкам вимагати від клієнта придбання будь-яких товарів чи послуг від банку або від спорідненої чи пов'язаної особи банку як обов'язкову умову надання банківських послуг. У випадку з кредитною карткою "100 днів" мова не йде про нав’язування додаткової послуги від спорідненої чи пов'язаної особи банку. За ст. 20 Закону України «Про споживче кредитування» укладення договору про споживчий кредит може бути пов’язано з необхідністю отримання споживачем додаткових та/або супутніх послуг кредитодавця або третіх осіб. До договорів про надання додаткових та/або супутніх послуг, зокрема, належать: договір страхування та інші договори, що укладаються для забезпечення виконання споживачем зобов’язань за договором про споживчий кредит. З повагою та турботою, фахівець Віктор.
moveton написав:Уже предложение получить - это в Райфе большое достижение. Гораздо бОльшее, чем даже в Аккорде. Как я понимаю, если ФОП, то сразу становится невозможным.
У мене зараз висить пропозиція. Секрет у тому, щоб завести сюди регулярні білі виплати. Поки не погоджувався, бо трохи просів рейтинг через Алку. Тому, не можу сказати чи у підсумку таки щось дадуть.
Не, походу, банк просто наконец решил перестать КЛ зажимать. Никаких выплат не организовывал, но у меня тоже тихонечко появилось предложение. По нему сказал, что ФОП, показал декларацию и получил карту "100 дней" с КЛ меньше, чем у Алки, но очень даже приличным. Вообще могли бы принимать и полную справку о доходах (благо, декларацию качать всё равно в кабинет налоговой и отправляют), в которой числа побольше, но и так уже неплохо. Прямо не узнаю Райф.
Небольшая ложка дёгтя: телефонная поддержка всё таки убита напрочь. Пару лет назад там ещё человек нормально отвечал, а теперь Рея долго жаловалась, что мой украинский не понимает, наконец согласилась, что я хочу человека, уточнила зачем и повесила трубку. Но через чат и почту вопросы решились.
RaifHelp написав:klug Добрий день! Стаття 55 Закону України "Про банки і банківську діяльність" забороняє банкам вимагати від клієнта придбання будь-яких товарів чи послуг від банку або від спорідненої чи пов'язаної особи банку як обов'язкову умову надання банківських послуг. У випадку з кредитною карткою "100 днів" мова не йде про нав’язування додаткової послуги від спорідненої чи пов'язаної особи банку. За ст. 20 Закону України «Про споживче кредитування» укладення договору про споживчий кредит може бути пов’язано з необхідністю отримання споживачем додаткових та/або супутніх послуг кредитодавця або третіх осіб. До договорів про надання додаткових та/або супутніх послуг, зокрема, належать: договір страхування та інші договори, що укладаються для забезпечення виконання споживачем зобов’язань за договором про споживчий кредит. З повагою та турботою, фахівець Віктор.
Що характерно, Банк порушує навіть той закон, на який посилається, бо те, як складена додаткова угода прямо суперечить п. 4 наведеної статті.
moveton написав:Не, походу, банк просто наконец решил перестать КЛ зажимать. Никаких выплат не организовывал, но у меня тоже тихонечко появилось предложение. По нему сказал, что ФОП, показал декларацию и получил карту "100 дней" с КЛ меньше, чем у Алки, но очень даже приличным. Вообще могли бы принимать и полную справку о доходах (благо, декларацию качать всё равно в кабинет налоговой и отправляют), в которой числа побольше, но и так уже неплохо. Прямо не узнаю Райф.
У мене теж є апдейт. Після того, як Райф розглянув мою декларацію і відмовив у ліміті взагалі, пропозиція КК зникла і повернулася знову днів за 10-15, але цього разу: а) уже немає мінімальної суми, яку Райф готовий був би дати без документів (попередній раз пропонував 20к б) з документів пропонує надати саме довідку про доходи, а не декларацію ФОП. Маю невелику теорію з чим це може бути пов'язано, але перевірити зможу трохи ближче до середини місяця.
moveton написав: Небольшая ложка дёгтя: телефонная поддержка всё таки убита напрочь. Пару лет назад там ещё человек нормально отвечал, а теперь Рея долго жаловалась, что мой украинский не понимает, наконец согласилась, что я хочу человека, уточнила зачем и повесила трубку.
А от цікаво, ще якісь мови вона розуміє? Якщо приїде австрієць з ГО, вона його теж пошле?