В усіх школах Болгарії почнуть вивчати українську мову, як іноземну, — міністр освіти України Лісовий
А місцеві пишуть таке:
Болгарія та Україна підписали угоду в галузі освіти, яка викликала ажіотаж у нашій країні через інформацію про те, що в Болгарії відкриють українські школи, а українську мову вивчатимуть як іноземну.
Міністр освіти Сергій Ігнатов оголосив у своєму дописі у Facebook, що з цього питання поширюється брехня, і пояснив, які саме зобов'язання взяла на себе Болгарія.
«30 березня я підписав протокол, який передбачає, що учні з болгарським корінням в Україні продовжать, як і раніше, вивчати БОЛГАРСЬКУ мову, болгарську літературу, історію, традиції та звичаї та інші предмети болгарською мовою в рамках навчальної програми з 1 по 12 клас у Болградській середній школі. Згідно з текстом документа, вони також будуть забезпечені підручниками та навчальними посібниками, необхідними для організації навчального процесу», – написав міністр Ігнатов.
За його словами, «будь-хто, хто стверджує протилежне, стає співучасником брехні та розколу болгарського народу і робить це у власних інтересах».
Звинувачення щодо українських шкіл та вивчення української мови Відразу після підписання угоди в Україні лідер "Відродження" Костадін Костадінов виступив зі звинуваченнями на цю тему, не посилаючись на джерела, згідно з якими в нашій країні викладатимуть українську мову та відкриватимуть українські школи.
«Угодою Болгарія бере на себе величезні зобов’язання перед Україною, зокрема відкриття українських шкіл у Болгарії, запровадження української мови для вивчення болгарськими дітьми та переписування своєї історії на користь України. Цією угодою уряд НДРБ-Радева-Догана-ГЕРБ практично перетворює Болгарію на українську колонію, а українців – на господарів болгарського народу», – сказав Костадінов.
У публічно заявлених позиціях влади щодо меморандумів з українською стороною немає підтвердження жодного з передвиборчих гасел Костадінова у цій заяві.
Іноземні партнери просять Україну обмежити удари по російських НПЗ, – Буданов.
Це відбувається на тлі різкого зростання світових цін на нафту. Керівник ОП не уточнив, про кого саме йдеться.
Кстати, интересный вопрос. Сколько было криков по поводу того, что "какой-то" руководитель Офиса президента Украины Ермак (вообще-то, магистр по международному частному праву и дипломированный референт-переводчик английского языка) занимался внешней политикой. Сегодня в том же качестве этим занимается Буданов. Но вопросов ни у кого не возникает.
Іноземні партнери просять Україну обмежити удари по російських НПЗ, – Буданов.
Це відбувається на тлі різкого зростання світових цін на нафту. Керівник ОП не уточнив, про кого саме йдеться.
Кстати, интересный вопрос. Сколько было криков по поводу того, что "какой-то" руководитель Офиса президента Украины Ермак (вообще-то, магистр по международному частному праву и дипломированный референт-переводчик английского языка) занимался внешней политикой.
магистр ... дипломированный ...
Такой дипломированный, что от его английского глаза закатывали ))
ООН пророкує Україні демографічний антирекорд: до 2050 року молодь може складати лише 6,6% населення. Демограф пояснює, чому ці цифри — лише попередження та як війна переписує майбутнє нації.
ООН пророкує Україні демографічний антирекорд: до 2050 року молодь може складати лише 6,6% населення. Демограф пояснює, чому ці цифри — лише попередження та як війна переписує майбутнє нації.
Я точно можу сказати, що до 2050 року ООН перестане існувати
_hunter написав:как-то не сильно потужно... ---=== ===--- ООН пророкує Україні демографічний антирекорд: до 2050 року молодь може складати лише 6,6% населення. Демограф пояснює, чому ці цифри — лише попередження та як війна переписує майбутнє нації.
---=== ===---