Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1745117452174531745417455 ... 17458>
Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 07:45

ЛАД написав:
  budivelnik написав:...........
От передам я тобі який небудь ролс-ройс з витратами 100 літрів на 100 км... і заявлю що це вся твоя і твоїх внуків пенсія..
Ти погодишся з такою постановкою питання? Адже ролс-ройс коштує точно більше ніж все що ти отримаєш за пять життів....

Есть и другой вариант.
От передам я тобі який небудь нормальный заводик с вполне работающим оборудованием, а ты скажешь: "Да зачем мне нужна эта головная боль, организовывать производство, искать, где купить сырьё для работы, искать, куда сбыть продукцию? Я лучше продам, что можно, что не смогу продать, порежу на металлолом и тоже продам. За вырученные деньги какое-то время смогу погулять. Или, в лучшем случае, вложу в то, что мне ближе, понятнее и проще - например, куплю в Китае носки по дешёвке, а здесь продам подороже".
Как вам такой вариант?
Это только один из. Бывали чуть сложнее, но такие же тупые в конечном итоге.
Труси-хрестик...
Це при умові що в країні були тільки парторги які не були підприємцями..
Тому признай
Якщо є два варіанти і два типи керівника..
Варіанта а - завод може випустити більше ніж коштує земля на якій стоїть і метал станків
Варіант б - завод як виробник коштує менше ніж станки і земля
Тепер про дії керівників
Парторг - тому пофіг чи може завод чи не може- він поріже, бо навіть прорахувати майбутнє він не в стані
Підприємець - навіть якщо в комплексі завод ніфіга не вартує , він поділить його на частини і від продажу частини землі/обладнання на території запустить якесь хай примітивне але виробництво..

Так як заводи були порізані
Висновок
Підприємців було мало а ті які були перетворились в олігархів бо не мали конкуренції.... і заводи вартували настільки мало що парторги їх порізали.

ПС
В 1991 я працював в БУ 11, яке будувало Електрон ...
Те що ми тоді збудували -стояло мертвим капіталом десь до 2015 і тільки після 2015 стали розбирати....
Так от
Я 25 років їздив коло корпусів збудованого і пробував нафантазувати щоб я з цим міг зробити, якби мені це передали безкоштовно....
Всі фантазії впирались всього в одну проблему.
Без капіталу в десятки мільйонів гривень і роботи років 5 колективу в десятки чоловік , навіть безкоштовна передача не робила б мене багатшим.
Це яскравий приклад вартості того що залишив совок...
А так як я живу в районі Рясне , то на моїх очах ще й цехи Конвеєрного, Сільмашу, і Автонавантажувача..... і всі вони в дупі.

ППС
А тепер про твій приклад , що всі робили те що легше і прибутковіше...
Так це саме те, що тобі пробують втовкмачити
Якщо є фахівець який бачить десяток варіантів розвитку його життя...
В нього -ресурси обмежені одним життям, двома руками , одною головою і мізерністю капіталу.
Куди він піде
Туди де важко і низький дохід
Чи туди куди легше і час на отримання доходу-менший.

То тепер розумієш чому монстроуазні заводи розсипались( а з ними і розсипався совок)
budivelnik

Подякував: 300 раз.
Подякували: 3015 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 07:59

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Ой+ написав:Теорія ігор дозволяє глянути на це дещо інакше, щоб був win-win. Якщо би все чесно оподатковувалось і йшло у бюджет, а не по кишеням-баулам митників,
Це все фантазії...
Якщо створює одна група людей__________________________________бізнес
Правила розподілу створює друга група людей____________________чиновники
Дотримання правил розподілу контролює третя група людей________силовики
Результатами розподілу користується четверта група людей_______бюджетники

То поняття СПРАВЕДЛИВИЙ - ніколи не буде досягнуте.
От якби ці групи постійно перемішувались і четверта будучи в першій сама в себе для себе забирала на момент коли вони будуть четвертою... Тоді б навіть не потрібно було груп 2 і три.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 08:06

budivelnik написав:
  Ой+ написав:Теорія ігор дозволяє глянути на це дещо інакше, щоб був win-win. Якщо би все чесно оподатковувалось і йшло у бюджет, а не по кишеням-баулам митників,
Це все фантазії...
Якщо створює одна група людей__________________________________бізнес
Правила розподілу створює друга група людей____________________чиновники
Дотримання правил розподілу контролює третя група людей________силовики
Результатами розподілу користується четверта група людей_______бюджетники

То поняття СПРАВЕДЛИВИЙ - ніколи не буде досягнуте.
От якби ці групи постійно перемішувались і четверта будучи в першій сама в себе для себе забирала на момент коли вони будуть четвертою... Тоді б навіть не потрібно було груп 2 і три.

4 - исключить, 2,3 - на самоокупаемости (договор на предоставление услуг для "громады", по требованиям "громады").
А так, развели кучу дармоедов.
Примат

Подякував: 28 раз.
Подякували: 52 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 08:38

трохи геополітики

трохи геополітики
flyman

Подякував: 1638 раз.
Подякували: 2882 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 09:04

budivelnik написав:
  ЛАД написав:
  budivelnik написав:...........
От передам я тобі який небудь ролс-ройс з витратами 100 літрів на 100 км... і заявлю що це вся твоя і твоїх внуків пенсія..
Ти погодишся з такою постановкою питання? Адже ролс-ройс коштує точно більше ніж все що ти отримаєш за пять життів....

Есть и другой вариант.
От передам я тобі який небудь нормальный заводик с вполне работающим оборудованием, а ты скажешь: "Да зачем мне нужна эта головная боль, организовывать производство, искать, где купить сырьё для работы, искать, куда сбыть продукцию? Я лучше продам, что можно, что не смогу продать, порежу на металлолом и тоже продам. За вырученные деньги какое-то время смогу погулять. Или, в лучшем случае, вложу в то, что мне ближе, понятнее и проще - например, куплю в Китае носки по дешёвке, а здесь продам подороже".
Как вам такой вариант?
Это только один из. Бывали чуть сложнее, но такие же тупые в конечном итоге.
Труси-хрестик...
Це при умові що в країні були тільки парторги які не були підприємцями..
Тому [color=#FF0000]признай[/color]
Якщо є два варіанти і два типи керівника..
Варіанта а - завод може випустити більше ніж коштує земля на якій стоїть і метал станків
Варіант б - завод як виробник коштує менше ніж станки і земля
Тепер про дії керівників
Парторг - тому пофіг чи може завод чи не може- він поріже, бо навіть прорахувати майбутнє він не в стані
Підприємець - навіть якщо в комплексі завод ніфіга не вартує , він поділить його на частини і від продажу частини землі/обладнання на території запустить якесь хай примітивне але виробництво..

Так як заводи були порізані
Висновок
Підприємців було мало а ті які були перетворились в олігархів бо не мали конкуренції.... і заводи вартували настільки мало що парторги їх порізали.
......

А я якщо "признай" :lol: что вариантов "чуть" больше двух?
Например "Підприємець-барыга": будущее - может оно будет, может нет. А вот "початы з сэбэ" можно уже сегодня. :wink:
В то время как в той же Польше весь народ медленно шел в светлое будущее...
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 09:15

_hunter написав:А я якщо "признай" :lol: что вариантов "чуть" больше двух?
Например "Підприємець-барыга": будущее - может оно будет, может нет. А вот "початы з сэбэ" можно уже сегодня. :wink:

так що, все таки народ не той? :D ти до цього висновку дійшов?

й знову запитаю, чого ти вже напевне в десятому повідомленні розповідаєш очевидні речі, що Польща за цей час досягнула більшого? це опосердковано підтверджує мій давній тезис - чим далі від Раші та ближче до Європи - тим значно ефективніше. ти ж з цим згоден? а то деякі після цього лише емоції видають без ніякої логіки :lol:
Shaman

Подякував: 830 раз.
Подякували: 1766 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 09:15

В 40 млн країні - варіантів 40млн +1 млн.....
Але
Варіантів в ТЕБЕ всього два
той яким ти зараз користуєшся і здопомогою якого прийдеш до популо-люмпена на старість
Або той який я описую
Просто 20 років важко працюєш....
При чому
Будете всі сміятись , але в будь-якій країні, якщо людина в якої НІЧОГО немає , схоче кудись піднятись на протязі СВОГО життя - то це мінімум 20 років паханини як віл з постійними обмеженнями і постійними вкладаннями (інвестуваннями у власний розвиток)
Все ж просто
Якщо хочеш жити як раньтє(не мажор, а як середньостатистичний мешканець держави)
То для цього в тебе повинно бути приблизно 500 місячних середніх зарплат капіталу...
Тоді вклавши їх на депо під 3% ( це чисті безінфляційні, в реалі розмір депо вищий на величину інфляції) отримаєш в рік 15 середньомісячних зарплат ( за 12 живеш, три поїхати два рази на відпочинок)

Тому тепер ти сам думай
ЯК ти ЗАОЩАДИШ 500 середньомісячних зарплат по Державі..
Дерзай
Тобі ж в Польщі чи німеччині не заважають наші можновладці чи наші бариги , користуйся їх законами.

ПС
можна трошки полегшити завдання, але розтягнути його в часі.
Можна заощадження 500 середніх зарплат розтягнути на парочку поколінь , тобто хунтер починає і збирає 100 , які передає своїм дітям, ті маючи 100 від тата (тобто сходинка для старту вища) заощаджують ще 200 і передають вже 300 своїм дітям...
Саме таким алгоритмом і відбувалось все в поляків/шведів.....
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 09:23

Ізраїль прийняв судно із краденим українським зерном.
А зєля підписав закон, щоб садити людей на 8 років за образу євреїв. Ось хто нами править! Це президент Ізраїлю! Всіх інших можна ображати і навіть бити і вбивати, не можна тільки євреям слова сказати? Ще й зброю і людей відправляє заради нападу Ізраїлю на сусідів, коли самі тонемо у крові. Коли Ізраїль нам нічим не допоміг і не збирається цього робити. А за образу українців дають необмежений строк преЗедентства.
hxbbgaf

Подякував: 1685 раз.
Подякували: 2390 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 09:34

hxbbgaf написав:Ізраїль прийняв судно із краденим українським зерном.
А зєля підписав закон, щоб садити людей на 8 років за образу євреїв.
Мені не подобається Зеленський бо в мене до нього претензій вагон.....
Але це повідомлення-це проста маніпуляція і так як в ній використано ЄВРЕЇ, то ноги ростуть з педерації.....

Так на хлопський розум
Крим окупований вже 10 років...
Чи є там зерно вирощене українцями?
Тим більше, що євреї два тижні тримали цей балкер не пускаючи в порт , перевіряючи юридичну чистоту зерна...
Там є нюанс, що захід в Порт Криму без дозволу України повинен тягнути санкції на судно автоматично..
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 15 кві, 2026 09:38

budivelnik написав:
В 40 млн країні - варіантів 40млн +1 млн.....
Але
Варіантів в ТЕБЕ всього два
.....

Ага: или алкомаркет или такси :lol:
Я ж о чем: человек _вообще нифига_ даже в среднем бизнесе не понимает, но на серьезных щах пытается в макроэкономику...
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 1745117452174531745417455 ... 17458>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей