sashaqbl написав:Трохи новин російської мобілізації:
За 1 квартал 2026 року було виплачено 71216 бонусів за підписання контракту, це приблизно 800 контрактів на день. Рік тому було 89601 виплат за 1 квартал, тобто рік у рік набір контрактників у ЗС РФ упав приблизно на 20%.
За цей же період Генштаб України озвучив цифру завданих втрат майже 90 тис. Цікаво було б дізнатися, наскільки наш набір покриває втрати.
vt313 написав:......... Мене не влаштовує розвиток в рамках сх.
Багато заводів зникло, багато заводів залишилось, багато заводів з'явилось. Я бачу і те і інше. Я працюю на новому заводі, який орендує площі в "зниклого" заводу. І що?
Я Вам пропонував, Ви вибираєте країну, ми порівнюємо промисловість.
Зачем "вибирати країну"? Напишу я, например, Германию. Или Бангладеш. Не смешно будет сравнивать? Можно проще - що було (1991) і що стало (2021). И, если не секрет, для примера, який завод зник і який з'явився ваш новий?
новий ФЕД, старий ФЕД... це до війни... ви взагалі знаєте, що виробляв новий ФЕД? ви взагалі знали про його існування?
маслоекстракційні заводи - казав не один раз. знову не бачили?
новий ФЕД - это вот этот?
Сума чистого прибутку компанії є додатною (60719 тис. грн у 2020 році), що може вказувати на продуману бізнес-модель.
Багато заводів зникло, багато заводів залишилось, багато заводів з'явилось. Я бачу і те і інше. Я працюю на новому заводі, який орендує площі в "зниклого" заводу. І що?
Зачем "вибирати країну"? Напишу я, например, Германию. Или Бангладеш. Не смешно будет сравнивать? Можно проще - що було (1991) і що стало (2021). И, если не секрет, для примера, який завод зник і який з'явився ваш новий?
Ви там говорили про якесь місце в світі.
Можна мабуть, були телеграф, бібліотека, став - інтернет. Як на мене інформатика, то що стосується промисловості, зараз на пару порядків вище ніж було в 1991. Тому я не дуже собі представляю, що Ви можете запропонувати за 1991р для порівняння.
Можна мабуть, були телеграф, бібліотека, став - інтернет. Як на мене інформатика, то що стосується промисловості, зараз на пару порядків вище ніж було в 1991. Тому я не дуже собі представляю, що Ви можете запропонувати за 1991р для порівняння.
Та я вже давно пояснював, воно до цього молодого токаря не доходить, він хоче стоять 12 годин на добу і точить снаряди. І все бідкається за східних робочих, які тримали всю економіку, а західні в той самий час тупо нічого не створювали, а тільки торгували.
Можна, але після війни.
тільки ні інтернет, ні CAD системи, ні ШІ не стали "проривними технологіями", напр. як електроенергія
ЛАД написав:Зачем "вибирати країну"? Напишу я, например, Германию. Или Бангладеш. Не смешно будет сравнивать? Можно проще - що було (1991) і що стало (2021). И, если не секрет, для примера, який завод зник і який з'явився ваш новий?
новий ФЕД, старий ФЕД... це до війни... ви взагалі знаєте, що виробляв новий ФЕД? ви взагалі знали про його існування?
маслоекстракційні заводи - казав не один раз. знову не бачили?
новий ФЕД - это вот этот?
Сума чистого прибутку компанії є додатною (60719 тис. грн у 2020 році), що може вказувати на продуману бізнес-модель.
ЛАД написав:Сегодняшняя система позволила, с одной стороны, значительно усилить обратную связь и ускорить поставки, но, с другой стороны, привела к тому, о чём вы пишете. Непонятно, почему не действует (отменена?) система военной приёмки.
Я не знаю, як МО контролює якість постачання. Моя думка когось цікавить тільки при формуванні замовлення через брейв. І то на рівні: брати/не брати.
По-моему, это тот случай, когда вместе с водой выплеснули ребёнка. Военная приёмка имела много недостатков, но обеспечивала достаточно высокое качество продукции. Во всяком случае, заметно выше гражданской и уж точно не допускались "неякісно припаяні компоненти".
Зараз критично щоб "продукція" максимально швидко починала масово застосовуватись. Так, вимоги знижуються, але більше в плані паперового супроводу ніж якості. BRAVE1, VIP1, "Залізний Полігон" - це реально революційний прорив в порівнянні з традиційною "Военная приёмка". І дуже жаль що вони стали можливими та з"явились лише в 2024-му а не в 2014-му.