Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 16741675167616771678 ... 14721>
Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 14:43

lapay написав:
  otg написав:Вот Ви пишите бред. При чому тут довідки? Любий руськомовний, ну по крайній мірі більшість, не проти довідок на мові. Одиниці якихось старих бабульок з старческим маразмом, можут вимагати довідку на русском. Все остальне тупий срач про мову. Мін половина воїнів на передку розмовляють на россійський. Ви іх хочете вигнати в рашу?

Срач почався через вступ в дію чергових положень закону про Мову, зокрема про обов'язковий дубляж українською інтернет ресурсів. Бабки активні юзери нету? Довідки були як приклад державних послуг державною мовою. Основні конфлікти в сфері послуг, де споживачі не можуть отримати послуги мовою регіональної мовної меншини, українською чи російською.
Так де Ви бачили такий срач? Не придумуйте. Я не часто хожу за довідками, тим більш мінцифри багато питань вирішило, але коли був в держ конторах не разу не бачив не яких конфліктів по цьому питанню з боку руськомовних. Що стосується інету, зовсім не бачу проблеми. Хоча рахую що під час війни займатись цім дурість.
Востаннє редагувалось otg в Суб 16 лип, 2022 14:45, всього редагувалось 1 раз.
otg

Заблокований
Подякував: 45 раз.
Подякували: 212 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 14:44

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:не знаємо.
Чи треба сьогодні і зараз?
Наслідки "сьогодні і зараз" бувають не дуже гарні.
У Союзі українські школи зникали дуже повільно і без примусу, по мірі зниження кількості бажаючих.

Сьогодні і зараз вже триває тридцять років. За цей час можна було вивчити українську мову. Наразі настав час продемонструвати це знання, якщо хтось працює в сфері послуг чи держслужбовець, і споживач звертається до нього державною мовою.
Зараз йде зворотній процес, який був при радянсьеій окупації, теж доволі повільний, якщо що.
lapay

Заблокований
Подякував: 1203 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 14:45

juristkostya написав:Я ж не зря сказал, что надо вовремя остановиться. Родной русский в наших реалиях это "вариант нормы", использовать здесь категории "болезни" и "лечения" крайне некорректно и граничит с фашизмом.

давайте звернемось до вікіпедії, що вас бентежить в моїх постах:
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0 ... 0%B7%D0%BC
Востаннє редагувалось remark в Суб 16 лип, 2022 14:47, всього редагувалось 2 разів.
remark

Подякував: 176 раз.
Подякували: 100 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 14:46

BIGor написав:
  antey1969 написав:Национализм именно поэтому и называется национализмом, что он в первую очередь планомерно притесняет нетитульные нации.

Выходит СССР был националистическим образованием.

Мысль о том, что национальная политика СССР неидеальна, скажем прямо, не блещет новизной. У нее были критики ещё 20-годы прошлого века.
juristkostya

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 14:50

remark написав:
давайте звернемось до вікіпедіїї:
Не цитуйте вікіпедію, це мовітон. Повірте не трпимість до людей по расовій, національній чи другим ознакам це типова риса фашизму. До прикладу Ви йдете мені на зустріч і у Вас на голові заплетена косічка, я підхожу бах в морду. Ах ти пі-др. Ну да мені не подобаються всякі голубі, але я не фашист, та мушу бути терпимий до других.
otg

Заблокований
Подякував: 45 раз.
Подякували: 212 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 14:52

Re: Напад росії і білорусі на Україну

otg написав:Так де Ви бачили такий срач? Не придумуйте. Я не часто хожу за довідками, тим більш мінцифри багато питань вирішило, але коли був в держ конторах не разу не бачив не яких конфліктів по цьому питанню з боку руськомовних. Що стосується інету зовсім не бачу проблеми.Хоча рахую що під час війни займатись цім дурість.

Дурість взагалі виступати проти закону про Мову, спочатку комусь державна мова не подобається, потім сама держава, за прикладом далеко ходити не треба.
Російськомовній меншині треба виступати за закон про нацменшини, якщо вони хочуть зберегти свою ідентичність, або змиритись з поступовою асиміляцією.
lapay

Заблокований
Подякував: 1203 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 14:53

remark написав:
  juristkostya написав:Я ж не зря сказал, что надо вовремя остановиться. Родной русский в наших реалиях это "вариант нормы", использовать здесь категории "болезни" и "лечения" крайне некорректно и граничит с фашизмом.

Не совсем понятен ваш вопрос
juristkostya

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 15:02

otg написав:
  remark написав:
давайте звернемось до вікіпедіїї:
Не цитуйте вікіпедію, це мовітон. Повірте не трпимість до людей по расовій, національній чи другим ознакам це типова риса фашизму. До прикладу Ви йдете мені на зустріч і у Вас на голові заплетена косічка, я підхожу бах в морду. Ах ти пі-др. Ну да мені не подобаються всякі голубі, але я не фашист, та мушу бути терпимий до других.

Так, терпимість, почувши сьогодні всіх, роблю висновок, що на превеликий жаль в Україні переважна більшість є російськомовною і намагається такими же залишитися в силу всіх почутих аргументів від форумчан. Прикро, але вимушений з цим рахуватися, щоби не порушувати клубні правила.
remark

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 15:04

juristkostya написав:
  remark написав:

Не совсем понятен ваш вопрос

Вибачте, продовження не буде.
remark

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 15:07

remark написав:Так, терпимість, почувши сьогодні всіх, роблю висновок, що на превеликий жаль в Україні переважна більшість є російськомовною і намагається такими же залишитися в силу всіх почутих аргументів від форумчан. Прикро, але вимушений з цим рахуватися, щоби не порушувати клубні правила.

Тут я с вами соглашусь, кроме, разве что, оценки "прикро". Если оценить, как ситуация сдвинулась всего за 30 последних лет, то мы видим просто охренительную динамику в сторону украинства. Радоваться надо.
juristkostya

Профіль

#<1 ... 16741675167616771678 ... 14721>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор