|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Нед 12 лис, 2023 20:29
Дюрі-бачі написав:100%. Зараза можна і 109 статтю отримати, якщо сказати, що Закарпаттю найкраще було в складі Чехо-Словаччини.
І правильно. Давай розберемось з Децентралізацією на прикладі сімї. 1 Якщо мої дії всередині сімї не виходять за межі описані законом - я проти того , щоб навіть найкращий родич чи сусід ВКАЗУВАВ мені що робити , навіть якщо при цьому він займає вищу сходинку в суспільстві 2 Україна унітарна Держава і її Закони забороняють заклики які можуть привести до розпаду Держави Тобто поки в сімї я веду себе згідно Закону - я не хочу щоб мені вказували Ти хочеш щоб піп казав тобі коли спати з Дружиною , голова кооперативу коли ходити на роботу? Тепер твій крок - поясни чому ти хочеш щоб тобою керував цар( бо ти вважаєш що ті хто вище - ті краще тебе все знають і вміють) а отже ,якщо піп каже коли спати(краще знає) - то єпіскоп виходить може наказати їєрею спати замість тебе(краще вміє)....
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 12 лис, 2023 20:34
budivelnik написав: Дюрі-бачі написав:100%. Зараза можна і 109 статтю отримати, якщо сказати, що Закарпаттю найкраще було в складі Чехо-Словаччини.
І правильно. Давай розберемось з Децентралізацією на прикладі сімї. 1 Якщо мої дії всередині сімї не виходять за межі описані законом - я проти того , щоб навіть найкращий родич чи сусід ВКАЗУВАВ мені що робити , навіть якщо при цьому він займає вищу сходинку в суспільстві 2 Україна унітарна Держава і її Закони забороняють заклики які можуть привести до розпаду Держави Тобто поки в сімї я веду себе згідно Закону - я не хочу щоб мені вказували Ти хочеш щоб піп казав тобі коли спати з Дружиною , голова кооперативу коли ходити на роботу? Тепер твій крок - поясни чому ти хочеш щоб тобою керував цар( бо ти вважаєш що ті хто вище - ті краще тебе все знають і вміють) а отже ,якщо піп каже коли спати(краще знає) - то єпіскоп виходить може наказати їєрею спати замість тебе(краще вміє)....
это все безусловно верно, но нельзя игнорировать тот факт, что война требует концентрации ресурсов. История не знает исключений. И коль модель распределения бюджетных денег у нас в стране установлена "сверху" (Радой), то и менять ее легитимно можно только "сверху". Отсюда резонный вопрос: неужели ещё полтора года назад необходимость централизации ресурсов в интересах ВСУ была неочевидна?
-
juristkostya
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 1109 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 12 лис, 2023 20:36
Дюрі-бачі написав: pesikot написав:А що заважало до цього гроші не красти, а направляти на дрони ?
децентралізація і тугодуми при владі, до яких важливість дронів на рік довше доходила, ніж до москалів. budivelnik написав:Є такі як дюра-бачі - розмовляють українською але моляться чи то на угорців чи то на словаків
100%. Зараза можна і 109 статтю отримати, якщо сказати, що Закарпаттю найкраще було в складі Чехо-Словаччини.
Так чому ти не виїхав раніше, як чехословак?
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2851 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Нед 12 лис, 2023 20:37
juristkostya написав:Отсюда резонный вопрос: неужели ещё полтора года назад необходимость централизации ресурсов в интересах ВСУ была неочевидна?
До них досі не дійшла очевидна думка, що потрібно змінювати мобілізаційне законодавство, щоб ТЦК масово не порушували закон при врученні повісток. І що терпіння в Успіхів не безлімітне...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 12 лис, 2023 20:51
juristkostya написав:И коль модель распределения бюджетных денег у нас в стране установлена "сверху" (Радой), то и менять ее легитимно можно только "сверху". Отсюда резонный вопрос: неужели ещё полтора года назад необходимость централизации ресурсов в интересах ВСУ была неочевидна?
Є два варіанта Перший той який пропонуєш ти а - зміна закону про Децентралізацію ( три винесення в Зал ВР , проект закону, перше читання, 100100 поправок, переобка закону, друге читання) б - період бардаку який завжди виникає при зміні закону в - закінчення періоду бардаку , концентрація грошей й в центрі г - перерахунок грошей в бюджеті, розробка концепції на що їх тратити ( знову три винесення в Зал ВР) д - гроші починають надходити і варіант два а - вносимо в раду закон який дозволяє місцевим Бюджетам виконувати запити військових і дія якого обмежується тільки терміном ведення бойових дій+30 днів... Як на мене варіант Два - в рази швидший і ефективніший і не буде потребувати по закінченню війни знову чехарди з Законами.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 12 лис, 2023 20:55
budivelnik Варіант В: забираємо від регіонів податки з бюджетників, залишаємо податки з бізнесу. budivelnik написав:вносимо в раду закон який дозволяє місцевим Бюджетам виконувати запити військових і дія якого обмежується тільки терміном ведення бойових дій+30
Варіант Г: зобов'язуємо місцеві бюджети витрачати не менше 50% бюджету на потреби військових. budivelnik написав:1 Якщо мої дії всередині сімї не виходять за межі описані законом - я проти того , щоб навіть найкращий родич чи сусід ВКАЗУВАВ мені що робити , навіть якщо при цьому він займає вищу сходинку в суспільстві
А мені б хотілось, щоб деяким із моїх сусідів соціальна служба вказала що робити і що пропивати гроші, які держава дає на дітей - поганий шлях. А можливо й обмежили їм кількість дітей.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 12 лис, 2023 21:19
Дюрі-бачі написав:А мені б хотілось, щоб деяким із моїх сусідів соціальна служба вказала що робити і що пропивати гроші, які держава дає на дітей - поганий шлях. А можливо й обмежили їм кількість дітей.
Так в цьому випадку твої сусіди порушують законодавство в частині напрямку використання коштів і їх треба покарати...але покарати тобі ( як сусіду - пишеш скаргу в територіальний орган чи збираєш сусідів і пишете загальну скаргу ) , територіальному органу( змушені реагувати , як правило забирають дітей+ переводять виплату коштів туди куди дітей забрали(інтернат/прийомна родина))...а зміна розподілу грошей з територіального органу на центральний в Києві -все одно не змусить твоїх сусідів перестати пити.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 12 лис, 2023 21:32
budivelnik написав:Як на мене варіант Два - в рази швидший і ефективніший і не буде потребувати по закінченню війни знову чехарди з Законами.
Вас вполне оправдывает то, что вы не отвечаете лично ни за наполнение бюджета, ни за освоение соответствующих ассигнований:-)
-
juristkostya
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 12 лис, 2023 22:07
juristkostya написав: budivelnik написав:Як на мене варіант Два - в рази швидший і ефективніший і не буде потребувати по закінченню війни знову чехарди з Законами.
Вас вполне оправдывает то, что вы не отвечаете лично ни за наполнение бюджета, ни за освоение соответствующих ассигнований:-)
Я особисто відповідаю за наповнення Бюджетів різних рівнів на 450 000-500 000 в 2023 і на 600 000 в 2024 І при цьому мені не потрібні змушуючо/контролюючі органи Ба більше- якщо мені гарантувати не примінення спеціально заплутаного податкового законодавства то я можу ГАРАНТУВАТИ наповнення Бюджету на 1 000 000 грн в рік Так що ваші зауваження стосуються виключно тих кому потрібен наглядач для того щоб вони виконували свої обовязки..при цьому до тих кому потрібні наглядачі так і не доходить За те що ЇХ ЗМУШУЮТЬ - вони й ПЛАТЯТЬ При цьому Те що гетьманцев відповідає за наповнення Бюджету - не говорить про те що його дії правильні. Вже набивший оскомину приклад з розмитненням авто В 2022 безмитне ввезення наповнило ЗСУ необхідним автотранспортом поза видатками Бюджету Гетьманцев вирішив заробити на цьому 13 млрд грн.... 13 млрд він в 2023 - не заробив, думаю що й 1 млрд не заробив ІФ при цьому , позавчора Шмигаль звернувся в Суди щоб ті розглядали помилки при передачі авто в ЗСУ завезенні волонтерами з поблажками для населення... Тобто влада признала а - ідея повернути розмитнення тупа б - відмінити закон важко, бо того хто буде підписувати відміну в подальшому звинуватять на тій підставі що Бюджет втратив...
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 12 лис, 2023 22:13, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 12 лис, 2023 22:12
budivelnik написав: juristkostya написав: budivelnik написав:Як на мене варіант Два - в рази швидший і ефективніший і не буде потребувати по закінченню війни знову чехарди з Законами.
Я особисто відповідаю за наповнення Бюджетів різних рівнів на 450 000-500 000 в 2023 і на 600 000 в 2024 І при цьому мені не потрібні змушуючо/контролюючі органи Ба більше- якщо мені гарантувати не примінення спеціально заплутаного податкового законодавства то я можу ГАРАНТУВАТИ наповнення Бюджету на 1 000 000 грн в рік Так що ваші зауваження стосуються виключно тих кому потрібен наглядач для того щоб вони виконували свої обовязки..при цьому до тих кому потрібні наглядачі так і не доходить За те що ЇХ ЗМУШУЮТЬ - вони й ПЛАТЯТЬ
Да понял я ваш масштаб вИдения проблемы, понял.....
-
juristkostya
-
-
-
-
Профіль
-
-
|