Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 18481849185018511852 ... 2281>
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 14:38

Re: Еміграція, заробітчанство

  ЛАД написав:Не подскажете, на сколько порций рассчитан набор по Госстату?.

Здається на 5.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Пон 12 лют, 2024 16:20, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі
Аватар користувача
 
Повідомлень: 3672
З нами з: 29.07.22
Подякував: 651 раз.
Подякували: 465 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 14:47

Интересно. какие цены напишет rjkz по НЙ.
Вопрос к akurt.
Вы написали, что это цены в самом дорогом штате - Калифорнии. А сеть SafeWay к какому уровню относится?
ЛАД
2
 
Повідомлень: 29885
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5288 раз.
Подякували: 4825 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 15:19

Re: Еміграція, заробітчанство

  Дюрі-бачі написав:та олів'є набір


Ковбаса варена молочна, Картопля, Морква, Зелений горошок, Огірки консервовані, Огірки свіжі, Яйця курячі, Майонез

Это набор столичный.
Набор оливье:
Рябчики, картошка, каперсы, корнишоны, огурцы св.(?), яйца перепелиные, раки, красная икра,...
Список не полный, пишу по памяти. Да и точный рецепт Оливье сохранил в тайне, есть рецепты, восстановленные по ощущениям едоков.
Сибарит
Аватар користувача
Форумчанин року
 
Повідомлень: 7524
З нами з: 02.09.15
Подякував: 6384 раз.
Подякували: 21259 раз.
 
Профіль
129
80
34
2
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 15:22

  Дюрі-бачі написав:
  Gastarbaiter написав:Не стоит всех жителей США считать кочевниками. Как и не стоит всех жителей Украины считать привязанными к дому. И там, и там есть разные люди.

Звісно, молодь схильна мігрувати. А от що мене дуже здивувало - це коли пенсіонери в США продають свій будинок і їдуть в інший штат, от це для українця за гранню розуміння. Ну якщо б їхали так, щоб жити в сусідньому будинку з дітьми то це було б якесь пояснення, але тут самі в інший штат...

У США більш різноманітний клімат. Повджобувавши 20-30 років десь на Алясці, цілком природне бажання провести старість у теплій Флориді. Так само, як колись люди після праці "на сєвєрах" на пенсію їхали на узбережжя Чорного моря. В сучасній Україні клімат усюди приблизно однаковий. Раніше був Крим і багато забезпечених пенсіонерів саме туди й їхало. Зараз куди їхати з Києва? У віддалене село, де до найближчої лікарні буде 1,5 години розбитими дорогами а з розваг - лузгання насіння на лавці?
Gastarbaiter
 
Повідомлень: 3333
З нами з: 26.02.18
Подякував: 681 раз.
Подякували: 553 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 15:54

Re: Еміграція, заробітчанство

  Gastarbaiter написав:У США більш різноманітний клімат. Повджобувавши 20-30 років десь на Алясці, цілком природне бажання провести старість у теплій Флориді. Так само, як колись люди після праці "на сєвєрах" на пенсію їхали на узбережжя Чорного моря. В сучасній Україні клімат усюди приблизно однаковий. Раніше був Крим і багато забезпечених пенсіонерів саме туди й їхало. Зараз куди їхати з Києва? У віддалене село, де до найближчої лікарні буде 1,5 години розбитими дорогами а з розваг - лузгання насіння на лавці?

В Закарпатті до війни половина населення "вджобувала" десь "на півночі", в Італії чи в Чехії 11 місяців в році, а жила тут кілька тижнів, але домом вважали Закарпаття, куди й повертались на пенсію жити. Я про цю ключову відмінність пишу, що американцю в голову рідко приходить "вджобувати" в Каліфорнії чи на Алясці, а жити в Флориді... Різна ментальність.

  slonomag написав:пока дети с тобой живут, ты покупаешь большой дом с 5 комнатами. Через 10-15 лет они съзжают, к тому моменту ипотека выплачена на 90%, продаешь этот дом, покупаешь обычную квартиру в Аликанте/Валенсии/другом городе, уже без привязке к школам, всяким кружкам и тд, еще и сдача остается на погулять.

А передати дім у спадок (подарувати, продати чи як там мінімізувати податки) сину, щоб він там з онуками жив і звільнився із кредитного рабства... Кажу ж: інша ментальність...

  Сибарит написав:Это набор столичный.

Питання не до мене
https://index.minfin.com.ua/ua/markets/ ... olivie.php
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Пон 12 лют, 2024 15:55, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі
Аватар користувача
 
Повідомлень: 3672
З нами з: 29.07.22
Подякував: 651 раз.
Подякували: 465 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 16:35

  ЛАД написав:Интересно. какие цены напишет rjkz по НЙ.
Вопрос к akurt.
Вы написали, что это цены в самом дорогом штате - Калифорнии. А сеть SafeWay к какому уровню относится?

Це типу нашого АТБ - але розмірами втричі більший.
На відміну від АТБ:
- карколомні вибір овочів та фруктів з усіх країн світу. Квіти (букети орієнтовно 14 доларів).
- карколомний вибір вин та міцних алкогольних напоїв. Цікавий маркетинговий хід: можна взяти картонну коробку з ручками та поставити туди 6 пляшок будь-яких напоїв; наприклад, червоні вина за ціною від 10 до 34 доларів) - на касі автоматична знижка в 10%. Дуже зручно взяти спершу упаковку з 4-х яловичих стейків (приблизно 10 доларів за фунт) + така коробка з винами - та йти додому запалювати газовий комплекс барбекю (дуже розповсюджена забавка - в середині ховається газовий балон, закривається зверху - є термометр - зазвичай швидко в середині температура підіймається до 200-240 градусів). Поки готуються стейки - йде дегустація вин компанією.
- великий вибір полівітамінів, харчових добавок або звичайних речей типу аспіріну.

Більш високий рівень супермаркетів - ціни вищі - кращій вибір риби та морепродуктів, сирів (здається в SafeWay взагалі немає морепродуктів) - дорожчі вина - це WHOLE FOODS (Whole Foods Market has more than 500 retail and non-retail locations in the US, Canada and UK) та Trader's Joes.
https://www.traderjoes.com/home

На практиці часто комбінують: наприклад, вина беруть в SafeWay (завжди значно дешевше), а морепродукти або сири - в одному з останніх.
У SafeWay є ще своя мережа АЗС - там можна заправлятися дешевше, якщо є їх дисконтна картка.
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9965
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3682 раз.
Подякували: 1301 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 17:23

  Дюрі-бачі написав:
  rjkz написав:ыкладывать, так как не корректное сравнение будет.
Украинские продукты дорже чем в Украине.

Думаю для адекватності порівняння можна взяти офіційні борщовий набір

Капуста, Буряк, Картопля, Морква, Цибуля ріпчаста, Помідори червоні, Олія рафінована, Свинина ребра, Сметана 15%, Хліб житній

та олів'є набір


Ковбаса варена молочна, Картопля, Морква, Зелений горошок, Огірки консервовані, Огірки свіжі, Яйця курячі, Майонез


Боюсь разочаровать, тут адекватного сравнения не получится.
Борщевой набор будет в Украине дешевле.
Я чуть далее попробую написать кое что из Вашего списка, некоторые продукты мы не покупаем, некоторые перестали покупать после переезда, остальные попробую посмотреть в магазинах.
Я-бы для адекватности сравнения еще-бы добавил крупы, макароны, молочку, сыры.
1.Капуста - примерно 0,7-0,8 доллара за паунд (так в дальнейшем)
2. Буряк - примерно 0,9-1,2
3. Картофель берем в американском сетевике, прайс вообще-то на красную, желтую и белую примерно 4,5 доллара за упаковку 5 паундов и за более простую (типа славянки) 3,45. Но там все время акция на один или 2 из сортов бай 1 гет 2, то есть платишь за 1, береш 2, таким образом, цена получается от 3,45 до 4,5 за 10 кг. Есть еще свит потейто, 99 центов за паунд, но нам как-то он не зашел. Американцы любят. Кстати, картофель в "русском" магазе дороже значительно, 1,29 паунд и сейлов не бывает.
4.Морковка 0,78
5.Лук репчатый до доллара за паунд, синий 1,20.
6. Помидоры сливки вроде около 2 долларов, но мы их давно не берем, могу ошибаться. Берем "бычье сердце" 3,5-4,99 и маленькие "гейп" (как виноградинки) они в коробочках идут 2-2,5 там где-то полпаунда.Кстати, если помидоры для борща, то мы используем томатную пасту. Тут баночка примерно 80 центов, ее на большую кастрюлю с головой хватает, более концентрированная нежели украинская.
7. Масло подсолнечное покупали только в первые месяцы после приезда. Тут его не используют. Для салатов берем оливковое холодного отжима, для жарки авокадовое.
Разброс цен очень большой, зависит от бренда. Самое качественное считается California 15-17 долларов за литр, но есть бренды поскромнее с 8 за литр.
Авокадовое более полезно для жарки, так как имеет в 2 раза выше температуру горения и не образуются канцерогены. Около 9-12 долларов за литр.
Подсолнечное масло сравнение будет не корректным, так как Вы наверняка слышали бренды Щедрий дар, Олейна, Чумак. Да, тут оно украинское, но, повторюсь, мало кто его покупает. Кажется около 4 долларов за бутылку.
8. Свинину тут почти никто не покупает. Нет, она есть, но в основном, это "наши" и китайцы. Считается очень неполезное мясо. Тем более ребра. Мы давно перешли на говядину и курицу (тут запрещено мясо птицы выращивать на гормонах, антибиотики разрещены). Я постараюсь не забыть посмотреть сколько стоят свинные ребра. По курице 0.79 стоит квотер лег - это вся мясная часть ноги, драмстик - это нижняя часть ноги 1,29. Белое мясо - 3.99. Говядина стейк 7-14 примерно.
Да, тут есть такой прикол, разные производители имеют разный диапазон цен. Мы не особо заморачиваемся. В последнее время перешли на предподготовленное мясо - 5 минут на сковородке и блюдо готово. По тайски, по корейски, что-там еще. Нагетсы, куриные котлеты. На вес получается намного дороже, но почти не занимает времени и усилий. В Украине я не помню такого.
9. Сметана. Проценты тут не пишут. Стоит одинаково что жирная что обезжиренная.
Стакан в примерно 500 гр 2,5-4 в зависимости от магазина и скидок, которые практически перманентные.
10. Хлеб украинский(киевский)(пекут тут) 4 доллара за буханку.

-колбасу вареную не покупаем, но я попробую посмотреть сколько стоит
-яйца 3-8 долларов за 12 шт. Зависит от производителя, насколько органик.
-картошку, морковку писал.
-горошек зеленый - 4 доллара за примерно 600 граммовую стекляную банку. Это именно такой горошек как у нас. У них есть еще какой-то другой сорт, продается в железных банках, примерно доллар. Мне не понравился.
-огурцы соленые и маринованые примерно по 4 доллара за банку примерно 600 грамм, но можно за 5 долларов взять банку примерно 2-2,5 литра.
-майонез не покупаем, есть разный, разных упаковок. Американский Хелманс можно взять большую банку, будет дешевле грязи. Жена берет только для сельди под шубой, в остальных случаях используем сметану.
rjkz
Аватар користувача
 
Повідомлень: 16940
З нами з: 31.01.12
Подякував: 8413 раз.
Подякували: 5301 раз.
 
Профіль
8
3
6
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 17:27

  Дюрі-бачі написав:Faceless Це набори, по яких можна +/- зрівнювати рівень цін. Та й вони більш-менш відображують типовий набір українця, хіба що я б ще гречку додав, але її закордоном дуже дорого купувати.
https://index.minfin.com.ua/ua/markets/ ... borzch.php

в мене зовсім інший раціон, адже я в Закарпатті живу. Тут треба лечовий, бограчевий і дзямовий набори оцінювати.


Гречку берем по 9 долларов за 3 кг пакет, мы ее хорошо едим.
Рис можно взять огромный пакет, кажется 20 паундов, за 6 долларов. Но мы рис очень мало едим, а если и берем, то не шлифованный.
Лечо Верес, Нежин по 3,5-4 доллара банка.
Есть местные производители, но мы их не брали, не помню цену, дешевле.
rjkz
Аватар користувача
 
Повідомлень: 16940
З нами з: 31.01.12
Подякував: 8413 раз.
Подякували: 5301 раз.
 
Профіль
8
3
6
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 17:32

  Gastarbaiter написав:
  Дюрі-бачі написав:
  rjkz написав:В США люди переезжают всю жизнь. Из-за школ, работы, семейного положения, возраста и просто потому что хотят что-то сменить в своей жизни.

От це ключова відмінність, яку українцям важко зрозуміти. В нас навіть коли війна на порозі люди сидять в Авдіївці, Бахмуті, бо це рідний дім...

Не стоит всех жителей США считать кочевниками. Как и не стоит всех жителей Украины считать привязанными к дому. И там, и там есть разные люди.
rjkz живёт в мегаполисе, куда съезжаются люди со всего мира. И понаехов из глубинки США тоже хватает. Эти люди уже бросили родной дом, город, друзей детства. Что их держит в НЙ кроме работы? А где-то в провинции, уверен, человек, проживший всю жизнь в одном доме, тоже не захочет его бросать. Аналогично и в Украине. На мой последней работе в Киеве собственно киевлян было единицы. 90% приезжих из разных концов страны. Думаете, они испытывали какую-то особую привязанность к своим арендным квартирам?


Что есть РОДНОЙ дом?
Дом, в котором родился и вырос?
Так у американцев не принято, чтобы взрослые дети жили с родителями.
Почему-то американцы едут куда-то в другой штат поступать в каледж, хотя в большинстве штатов есть финансовые привилегии для резидентов штата.
А жить на кампусе порой стоит дороже самого обучения.
Я не говорю, что домоседов нет, есть конечно, но ментальность кочевников преобладает.
rjkz
Аватар користувача
 
Повідомлень: 16940
З нами з: 31.01.12
Подякував: 8413 раз.
Подякували: 5301 раз.
 
Профіль
8
3
6
Повідомлення Додано: Пон 12 лют, 2024 17:36

  Дюрі-бачі написав:...............
В Закарпатті до війни половина населення "вджобувала" десь "на півночі", в Італії чи в Чехії 11 місяців в році, а жила тут кілька тижнів, але домом вважали Закарпаття, куди й повертались на пенсію жити. Я про цю ключову відмінність пишу, що американцю в голову рідко приходить "вджобувати" в Каліфорнії чи на Алясці, а жити в Флориді... Різна ментальність.

Не ментальность, а условия жизни. Если вы работали на Аляске и переезжаете во Флориду, то легко купите там дом или квартиру, если у вас есть деньги. В советские времена, заработав деньги на Севере, купить квартиру здесь было не так легко. Поэтому и держались за квартиру здесь. К тому же содержание этой квартиры обходилось очень дёшево.

  slonomag написав:пока дети с тобой живут, ты покупаешь большой дом с 5 комнатами. Через 10-15 лет они съзжают, к тому моменту ипотека выплачена на 90%, продаешь этот дом, покупаешь обычную квартиру в Аликанте/Валенсии/другом городе, уже без привязке к школам, всяким кружкам и тд, еще и сдача остается на погулять.

А передати дім у спадок (подарувати, продати чи як там мінімізувати податки) сину, щоб він там з онуками жив і звільнився із кредитного рабства... Кажу ж: інша ментальність... [/quote]
Детям квартира, возможно, и не нужна - живут где-то в другом городе, а то и в другой стране.
В наследство получат меньший дом/квартиру. Ну так человеку до смерти тоже за что-то жить нужно.

  Сибарит написав:Это набор столичный.

Питання не до мене
https://index.minfin.com.ua/ua/markets/ ... olivie.php

Вы говорите о разных "оливье". Вы о современном "советском", Сибарит об оригинальном. :)
ЛАД
2
 
Повідомлень: 29885
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5288 раз.
Подякували: 4825 раз.
 
Профіль
2
2
6
  #<1 ... 18481849185018511852 ... 2281>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама