|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 17 бер, 2025 08:03
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 259 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 17 бер, 2025 08:26
Investor_K написав: Hotab написав: Investor_K написав:Хотабе Ви куди тікати зібралися?
Ще ж не вирішив. Та і час до кінця війни є щоб вирішити. Що порадите?
Пораджу бути Патріотом і нікуди не тікати. Краще в Украіні бути власником кафе, ніж посудомийкою за кордоном
Насколько можно судить, Хотаб планирует работать по своей специальности. Уверен, он останется Патриотом и не проживая в Украине.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8535 раз.
- Подякували: 5390 раз.
-
-
Профіль
-
-
8
5
6
Додано: Пон 17 бер, 2025 09:43
dimo_0n написав: The_Rebel написав:У мене рахунок у IBKR, тож не тільки гуглив. Проте відкрив його лише цієї зими, тому зможу докази сплати такого податку десь у травні надати. Правда уточню - це податок на дивіденди, а не на прибуток з різниці.
Ну вот и не надо вводить людей в оману, не разобрашвись в вопросе полностью\не договаривая... 8бен заполнить не забыли? )))
Де конкретно я ввів людей в оману? Чи аби ляпнути щоб показати себе самим вумним? По-перше, була розмова про оподаткування в різних країнах, конкретно я навів розрахунок податку на різницю покупки/продажі акції в Україні. Показав на прикладі, що тут є курсовий ризик і досить суттєвий, бо ціну покупки/продажі треба конвертувати в гривні. І якщо продати навіть в нуль у валюті, то при падінні курса гривні це буде вважатися прибутком і все рівно треба заплатити податок. Де в моєму розрахунку помилка і де "омана"? Потім люди поділилися інфо по іншим країнам, напр. що в Чехії такого нема. Для цього й існує форум та ця конкретна гілка, щоб ділитися своїм досвідом/думками/інфо по різних країнах. По-друге, в різних країнах існують різні можливості щодо уникнення податків. Рджкс навів приклади про США. Можливо і в інших країнах такі програми є. Було б мені 50+ я б реально дивився в сторону пенсійних фондів, але все ж планую скористатися ДО пенсії, тому і цікавить тема податків. І саме НЕ уникнення їх, а законної оптимізації. По-третє, третину акцій я купив для дивідендів. Просто як альтернативу ОВДП. І багато людей так робить, купує акції не лише для холду, а і для отримання дивід. виплат. Тож не зайвим є нагадати про відповідні податки. 8бен для чого мені заповняти? Для дивідендів я купив НЕ американські акції. Тому я і уточнив, що залежить від багатьох факторів. А 8бен лише для американських акцій зменшує цей податок з 30% до 15%, але не прибирає його повністю (принаймні для українців, для британців я вказав, що є такі моменти). І потім в Україні все рівно важко довести на малих сумах, що цей податок був сплачений у США, і прийдеться заплатити ще 9+5 = 14%. В сумі 29% вийде. А на ДОУ юзери писали, що бувають у податковій придурки попадаються, то донараховують і на дивіденди 18%+в.з. І потім бігай доводь, що ти не слон. Тому не все так гладко. П.с. Для себе вирішив поступово перевести валютні овдп на дивіденди. Тому ділюся своїми розрахунками/досвідом. Отже: 1) найнадійніші платники дивідендів виплачують до 3% річних, я вибрав середньоризикові, які платять 5-7%. По овдп ж маю 4+%. Тож по цьому показнику ніби дивіденди виграють; 2) Комісія за ввід/вивід валюти (перекази) на брокерський рахунок, купівля позиції і тп буде як мінімум 2,5-3%, тож на малий термін точно не вигідно вкладати, тут овдп виграють; 3) Податок. Тут також овдп виграють, так як не мають його і при тому не вимагають заповнення декларацій. Дивіденди ВИМАГАЮТЬ заповнення декларації. І податки досить суттєві, в залежності від ситуації і наявності доказів сплати таких для уникнення подвійного оподаткування в Україні; 4) дивідендні акції також можуть зростати (і падати) в ціні, але вважається, що меншими темпами ніж акції тих компаній, що вкладають весь прибуток в розвиток
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 81 раз.
- Подякували: 173 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Пон 17 бер, 2025 10:14
Water написав: Faceless написав:Water написав:[quote="5836612:akurt"] На початку квітня приятелі зі Львова @тікають@ в США. Відлітають з Варшави. До Варшави потяг зі Львова з пересадкою.
Нахалєри той потяг з пересадкою? Там прямий автобус Flixbus.
В потязі хоч поспати можна
Де поспати, в сидячому Хюндаї? UPD: Поляк теж не лежачий, шо 1, шо 2 клас.[/quote]Точно ще ходив потяг зі спальними вагонами, я про нього подумав. Навіть якщо хюндай - просторіший, його не тримають на кордоні, і туалет працює завжди, а автобус може і 12 годин на кордоні стояти, і туалет закривають - таке собі задоволення.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1480 раз.
- Подякували: 8180 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 17 бер, 2025 10:34
The_Rebel написав:Де конкретно я ввів людей в оману?
Вы написали про 20% налогов на акции в стране выпуска, когда я вам сказал что вы шото не то нагуглили, вы быстро переобуились и сказали что это только в разрезе дивидентных выплат... Вот в этом моменте. По остальному - вы первый год в ИБ. С почином.
-
dimo_0n
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 112 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 17 бер, 2025 11:00
dimo_0n написав: The_Rebel написав:Де конкретно я ввів людей в оману?
Вы написали про 20% налогов на акции в стране выпуска, когда я вам сказал что вы шото не то нагуглили, вы быстро переобуились и сказали что это только в разрезе дивидентных выплат... Вот в этом моменте. По остальному - вы первый год в ИБ. С почином.
Ок, приймається претензія  . Я уточнив дійсно пізніше, хоч і не переобувався, мав на увазі податок на дивіденди, тому що вказав важкість уникнення подвійного оподаткування. З податком на прибуток ніби немає проблем з подвійним оподаткуванням. П.с. Дякую, насправді я почав з ірландських etf, але швидко вліз і у інші інструменти, бо я людина все ж більше схильна до ризиків
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 81 раз.
- Подякували: 173 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Пон 17 бер, 2025 17:53
Investor_K написав:Я з Києва до Варшави через Хелм. 6.30 з Києва. 21.30 Варшава центральна. Єдине що фігово це вокзал у Хелмі закрили на ремонт. У разі дощу або чекати на платформі. Там дуже мало місць під накриттям. Або ж Бедронка. Вона не гумова. Там далі правда є кафешки, але з сумками не зручно. Прямий Киів -Варшава це жах. Точно не раджу
Якщо ви їздите заради аеропорту, то гляньте ще на аеропорт Жешов. (Rzeszów) . Ближче до кордону, є чимало рейсів Райнеар. На рахунок пересадки в Хельмі - так, стиковка трохи незручна. Але набагато краще ніж автобусом. Особисто я ніколи знову автобусами, хай потягом трохи і дорожче. Щодо миття посуду … нема поганої роботи Проте добре, не опозорю вас, не буду мити 😅 Інвестор: Прошу 2 слова чим не сподобався прямий Київ - Ворса, крім того що нема квитків майже ніколи онлайн.Я жодного разу не їздив на ньому.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 392 раз.
- Подякували: 2355 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
2
Додано: Пон 17 бер, 2025 18:43
Hotab написав: Investor_K написав:Я з Києва до Варшави через Хелм. 6.30 з Києва. 21.30 Варшава центральна. Єдине що фігово це вокзал у Хелмі закрили на ремонт. У разі дощу або чекати на платформі. Там дуже мало місць під накриттям. Або ж Бедронка. Вона не гумова. Там далі правда є кафешки, але з сумками не зручно. Прямий Киів -Варшава це жах. Точно не раджу
Якщо ви їздите заради аеропорту, то гляньте ще на аеропорт Жешов. (Rzeszów) . Ближче до кордону, є чимало рейсів Райнеар.
Ось нашо ти спалив контору? Хай їдуть у Варшаву.
-
Water
-
-
- Подякував: 62 раз.
- Подякували: 212 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 17 бер, 2025 18:53
Water написав: Hotab написав: Investor_K написав:Я з Києва до Варшави через Хелм. 6.30 з Києва. 21.30 Варшава центральна. Єдине що фігово це вокзал у Хелмі закрили на ремонт. У разі дощу або чекати на платформі. Там дуже мало місць під накриттям. Або ж Бедронка. Вона не гумова. Там далі правда є кафешки, але з сумками не зручно. Прямий Киів -Варшава це жах. Точно не раджу
Якщо ви їздите заради аеропорту, то гляньте ще на аеропорт Жешов. (Rzeszów) . Ближче до кордону, є чимало рейсів Райнеар.
Ось нашо ти спалив контору? Хай їдуть у Варшаву.
Ну і не знаю, як зараз, а раніше в Ясьонці парковка безкоштовна була, на відміну Варшави і Кракова.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 259 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 17 бер, 2025 18:54
Faceless написав:Water написав: Faceless написав:В потязі хоч поспати можна
Де поспати, в сидячому Хюндаї? UPD: Поляк теж не лежачий, шо 1, шо 2 клас.
Точно ще ходив потяг зі спальними вагонами, я про нього подумав.
Зі Львова на Варшаву? Ніколи не чув такого. Є на Чоп-Будапешт-Відень, але там з квитками туго. Навіть якщо хюндай - просторіший, його не тримають на кордоні, і туалет працює завжди, а автобус може і 12 годин на кордоні стояти, і туалет закривають - таке собі задоволення.
Я теж так думав, поки не відправили жіночку, 75 років, з однією кравчучкою потягом Львів-Прага з пересадкою у Перемишлі. Шо там складного? Посадили у Львові, пересіла у Перемишлі і на Прагу. Сказала шо саме у Перемишлі немає ліфту, або ескалатору, люди речі цупуркували по сходах. Також сказала шо ото чеське купе розраховано на китайців.
-
Water
-
-
- Подякував: 62 раз.
- Подякували: 212 раз.
-
-
Профіль
-
-
|