Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 2970297129722973
Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 14:55

Hotab написав:tzeery608
Если расплачиваться картами швейцарских банков курс 1€ приравнивается к 1 франк а по факту франк дороже

Ніколи б не подумав що з твердими європейськими валютами бувають такі фокуси.
Це частіше в злиденних країнах практикують. Може це якийсь окремий банк у вас так судить?

Банк може виставляти дуже невигідні курси конвертації для карткових операцій. У мене відкритий ще рахунок у євро і коли кудись їду у єврозону, то у банківському застосунку міняю злоті на євро (на обмін курс нормальний), і за замовчуванням списуються євро з картки. Тільки іноді питає термінал: у якій валюті хочу розрахуватися? Невже у Швейцарії до такого не дійшли ще?
Gastarbaiter

Подякував: 705 раз.
Подякували: 619 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 15:51

Gastarbaiter написав:Тільки іноді питає термінал: у якій валюті хочу розрахуватися?

Зазвичай валюта країни, в якій розраховуєтесь.
Невже у Швейцарії до такого не дійшли ще?

Деякі великі банки специфічні з застарілою системою. Чому? Тому-що там зберігають гроші люди з всього світу. Банку так вигідно, тим клиєнтам зазвичай пофіг на туж комісію 5-30 франків на місяць. Плюс буває фіксована комісія за кожну транзакцію, якщо валюта платежу не франк. Івестування в таких банках зазвичай через менеджера, послуги якого не три копійки, ще й в робочий час цього банку з перервою на обід менеджера.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 17:46

akurt да есть такое я заходила на форум ELeclerc так там местные жаловались что цены во Франции выше чем ближе к границам Швейцарии типа швейцарцы приезжают закупаются и поднимают им цены ! На границе могут проверить :разрешено только 1кг мяса на человека к ввозу надо ехать семьей ! Такая же ситуация на границах с Германией,все дело в зарплате она тут значительно выше чем в соседних странах . Очень много из Франции приезжают каждый день на работу в Швейцарию получают зарплату а тратят ее дома это тоже не нравится федеральному правительству
tzeery608

Подякував: 1 раз.
Подякували: 6 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 09 жов, 2025 18:11

tzeery608 написав:На границе могут проверить :разрешено только 1кг мяса на человека к ввозу надо ехать семьей !

А нашо вам такі складнощі? :shock:
Ви багато зекономите на одному кіло м`яса на людину? :shock:

tzeery608 написав:да есть такое я заходила на форум ELeclerc так там местные жаловались что цены во Франции выше чем ближе к границам Швейцарии типа швейцарцы приезжают закупаются и поднимают им цены !

Якось нелогічно ви пишете, так ціни вище, чи нижче?
Особисто я не знаю як там і шо по цінам провінцій Франції, мене це не цікавило ніколи. У кожній країні є шось своє, специфічне, якісь враження від країни, ось за цим і потрібно їхать, а не за кіло м`яса. Шо ви потім згадаєте, як у вас митниця м`ясо важила?
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

#<1 ... 2970297129722973
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Bolt і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор