Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 2998299930003001
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 17:46

akurt написав:Ну мабуть це нормальна та традиційна ситуація.
Бідні стають біднішими, а багаті - багатшими.

Я другий день перебуваю в Анталії (маю тут квартиру).
1. Дивує кількість авто української реєстрації і всі величезні як піраміда Хеопса. Прямо хизуються українські біженці перед турками багатством та марними витратами.
Я останній рік мешкав у Франції, то відвик зовсім від авто української реєстрації: за рік бачив тільки один раз і то «маненьке».

2. У порівнянні із Францією життя дешевше, за виключенням цін на «червоне мʼясо» (така ж ціна як у Франції - орієнтир цін 15-18€ кіло) та алкоголя: дивують ціна на вино (від 12€ пляшка і вище) та пиво (майже 100 гривень пляшка).
У Франції я по 1,75€ вино не купую, але такі ціни і також є в діапазоні 3…5 € - я купую мінімум по 7€ і як правило прямо з виноробні).
А ось риба приємно дивує: у Франції Дорадо не дешевше 17€ кіло, а тут зараз взяв дві штуки 1,5 кіло по 5,5€ кіло.

Ну це все із серії, де ж воно жити в наш час краще.

Масштаб будівництва нових будинків в Анталіі реально дивує.
За рік з нуля поруч зі мною побудували велетенську державну лікарню (ще не здано, але вже будівля готова).
Реально вразила Набережна Анталії, всілякі там Монаки та Ніцци нервово курять обабіч: неймовірна краса, такі пальми чудові всі акуратно обрізані, чистота купа кафе на пляжі дуже пристойного вигляду.
За рік пляжі стали ширшими: мабуть під час січневих штормів накидало багато гальки.
Взяв авто в прокат від Sixt Opel Corsa automatic майже нова (23 000 км) за 20€ на добу.
В цілому враження дуже позитивне.

Є чутки що Ізраїль після Гази займеться Турцією, так що краще здихатись тої квартири поки ліра стабільна
2587715

Подякував: 8 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 17:54

Re: Еміграція, заробітчанство

2587715 написав:
  akurt написав:Ну мабуть це нормальна та традиційна ситуація.
Бідні стають біднішими, а багаті - багатшими.

Я другий день перебуваю в Анталії (маю тут квартиру).
1. Дивує кількість авто української реєстрації і всі величезні як піраміда Хеопса. Прямо хизуються українські біженці перед турками багатством та марними витратами.
Я останній рік мешкав у Франції, то відвик зовсім від авто української реєстрації: за рік бачив тільки один раз і то «маненьке».

2. У порівнянні із Францією життя дешевше, за виключенням цін на «червоне мʼясо» (така ж ціна як у Франції - орієнтир цін 15-18€ кіло) та алкоголя: дивують ціна на вино (від 12€ пляшка і вище) та пиво (майже 100 гривень пляшка).
У Франції я по 1,75€ вино не купую, але такі ціни і також є в діапазоні 3…5 € - я купую мінімум по 7€ і як правило прямо з виноробні).
А ось риба приємно дивує: у Франції Дорадо не дешевше 17€ кіло, а тут зараз взяв дві штуки 1,5 кіло по 5,5€ кіло.

Ну це все із серії, де ж воно жити в наш час краще.

Масштаб будівництва нових будинків в Анталіі реально дивує.
За рік з нуля поруч зі мною побудували велетенську державну лікарню (ще не здано, але вже будівля готова).
Реально вразила Набережна Анталії, всілякі там Монаки та Ніцци нервово курять обабіч: неймовірна краса, такі пальми чудові всі акуратно обрізані, чистота купа кафе на пляжі дуже пристойного вигляду.
За рік пляжі стали ширшими: мабуть під час січневих штормів накидало багато гальки.
Взяв авто в прокат від Sixt Opel Corsa automatic майже нова (23 000 км) за 20€ на добу.
В цілому враження дуже позитивне.

Є чутки що Ізраїль після Гази займеться Турцією, так що краще здихатись тої квартири поки ліра стабільна
В сенсі займеться? В них навіть спільного кордону немає
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8262 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 18:17

Faceless написав:В сенсі займеться? В них навіть спільного кордону немає
Так і з Іраном немає)
2587715

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 19:05

Турецька армія це зовсім не Газа))
Ізраїльська влада не дурачки.
Hotab

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2522 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 19:41

2587715 написав:Є чутки що Ізраїль після Гази займеться Турцією, так що краще здихатись тої квартири поки ліра стабільна

Так і зроблю при першій можливості.
Вже як бути лОхом, то повним.

Цікавий факт на тему «здихатись»: власник сусідньої квартири (двері в двері) змінився.
Раніше 2 чи 3 роки мешкали орендарі. Познайомився з новою власницею.
Доволі цікаво: громадянка Білорусі. Десь мешкала недалеко від Чернігова через кордон.
Мешкала в Туреччині з 2016 року - вийшла заміж за турка - отримала громадянство та розлучилася з турком.
Виїхала в Білорусь - пожила трохи - не сподобалося - приїхала в Анталію - пожила у подруги та почала рахувати приблизно так, як багато разів розмірковували на цій гілці:
«Що краще: щомісяця приносити в дзьобику грошенята власнику, щоби він пив шампанське «Вдовиця Кліко» - чи ті самі гроші йдуть на власну квартиру?»
Ось вона вибрала друге та купила квартиру.
Я так зрозумів, що працює віддалено. Не питав я IT-ник вона чи ні.
Ось так. Це на тему «здихатись поки ліра стабільна».
akurt

Подякував: 4048 раз.
Подякували: 1510 раз.

Профіль

1
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 20:29

akurt написав:Виїхала в Білорусь - пожила трохи - не сподобалося - приїхала в Анталію
Є теорія, що ми візантійці, і що Туреччина - це наша історична земля - тому нам там так добре. І Київ побудований візантійцями до порогів, а не після - тому що ті хто його збудували прийшли знизу по течії. І всі наші історичні проблеми від того що ми живемо не на тій широті до якої пристосовані.
2587715

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 21:17

rjkz написав:не нашел в разумные сроки работу, которую он готов делать, то он пойдет делать ту работу, которая есть
Может оказаться, что работа будет "испепелить до конца дня дюжину автоматических траков".
А вообще этот вопрос уже много где обсуждается: кому, собственно, будут раскладывать товары эти автоматические роботы и развозить автоматические траки, если ни у кого не будет денег что-то покупать? Самый интересный ответ, на мой взгляд, такой: заработать можно будет не трудом, а капиталом, но владельцы капитала люди тщеславные, и не удовлетворятся просто тем, что у них "всё есть", им нужны будут люди, у которых "почти ничего нет", чтобы ими командовать и возвышаться над ними. А значит, по-любому придётся как-то содержать армии безработных хотя бы на минимальном физиологическом уровне.
M-Audio

Подякував: 639 раз.
Подякували: 511 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 21:53

BIGor написав:
  akurt написав:В 2023 купив в кредит авто марки КІА для можливості катати дівчат "з вітерцем". Мешкає в 3-к квартирі, яку орендують його батьки

Я би не сказав що це якесь досягнення, авто в Канадах/США в кредит продають навіть бомжам.

Перед окончанием шары с возвратом налога в 7500 баксов, посмотрел что там с теслой.
Для того, чтобы стать счастливым обладателем "красненькой машинки" и долга за обесценивающийся пассив, а еще плательщиком страховки, надо было заплатить всего 329 долларов и теслу привезли-бы прямо под дом.
Сейчас в новостях было, что Юбер платит бонус таксистам в 4 куе при переходе на электрокар.
rjkz

Подякував: 8753 раз.
Подякували: 5527 раз.

Профіль

11
6
7
  #<1 ... 2998299930003001
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти