|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 08 січ, 2026 15:42
Сибарит написав:Похоже, американская мечта слабо влияет на европейскую статистику 😁 Причем независимо от того, ищем ли мы зависимость возможности купить дом от стабильности экономики или желание это делать. И да, тараканы в наших головах крайне успешно опровергают все логические построения.
“Американская мечта» - термін цікавий. За майже 2 тижня перебування в США поїздив по двох штатах Іллінойс та Айова досить багато. Дивився на будинки звичайних і незвичайних американців. Без жартів: є будинки побудови 1906 року, цілі-цілісінькі - і продаються не дешевше новобудов («ЛЛЛ»). Житлове будівництво приватних будинків, або на 2-4 квартири - карколомні темпи. Терміни теж карколомні: показували наші люди готові будинки на 2-3 поверхи, які починали будувати в червні/липні. Піймав себе на такій думці: немає практично ніде ніяких парканів у приватних будинків: тільки акуратні стрижені газони. Є балкони або пандуси біля будинків з комплексами барбекю. А думка ось така: немає ні парканів, ні городу з картоплею тому, що люди весь час працюють. Немає коли дурницями займатися. Приватний будинок власна маленька фортеця: вийшов з фортеці, сів в авто (всі авто величезні - типу Форд-150 або Honda Pilot) - робота до самого вечора - повернулись о 19:00, щось поїли з готового купленого по дорозі додому - зайнялися секосом - спати - робота зранку. До такого висновку дійшов, коли декілька днів допомагав для приколу нашим: прокидаюсь о 06:30, о 07:00 після кави виїжджаю на їх авто просто як водій-доброволець та везу людей на роботу на 07:30, потім весь день чекаю повідомлення, коли іх забрати: о 14:00 чи о 19:00 (непередбачувано). Ідемо далі: живуть в реально якщо і не шикарній, то досить непоганій приємній і реально стандартній 3-к квартирі дуже гарній - платять 1300$ в місяць. Комунальні - якісь смішні цифри типу 50…70$ на місяць. (Для порівняння: основне блюдо в ресторані коштує від 11$). Якщо візьмуть будинок в 2 поверхи та площею 160…200 кв.м, то будуть платити за нього (іпотека) близько 2300$. Тобто на 1000$ на місяць більше. Чи варто воно того, можливо краще мати «зайву» 1000$ на місяць? Чи потрібен той будинок в 200 кв.м? Щоби без кінця прибирати? Сміються: «Ми маємо зараз грошей стільки, що можемо відразу - без іпотеки - купити будинок. І купимо! В іпотеку. Гроші знаємо як краще використовувати!» Така вона «Американська мрія»… Гадаю до літа куплять. Одне подружжя з наших вже купили і дуже задоволені. P.S. Написано в Lisbon - чекаю виліт на Toulouse. Вже хочеться додому… У власний, а не орендований, будинок.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4106 раз.
- Подякували: 1525 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Чет 08 січ, 2026 17:09
Hotab написав:Тобто заряджаючи потужний гаджет від слабкого ноунейма ви глумитесь з батареї.
Батареї люблять повільне заряджання і повільне розряжання. Так вони менше зношуються, краще тримають заряд і витримують більше циклів. Швидке заряджання на телефоні взагалі якийсь нонсенс. Поставте заряджатись на ніч, і до ранку він в будь-якому темпі буде вже заряджений. А якщо вам треба впродовж дня його підзаряджати, то ви просто неправильний телефон під свої потреби обрали. Я вже багато років купляю телефон середнього цінового диапазона (середній - не серед айфонів, а взагалі). Я знаю, що в ньому не буде якогось надпотужного багатоядерного процесора і графічного чіпу, що гріються як пічка. Тому звичайний акумулятор (а вони більш-менш однакові) буде тримати довше, і не треба буде бігати, висунувши язика, в пошуках підзарядки. І помірний температурний режим також дуже сприяє надійності і довготривалості пристрою. Один із телефонів носив як основний років шість, що мене навіть дивувало, я не розраховував, що батарея проживе стільки. Він і зараз у мене, хоча я його не ношу з собою, а використовую як допоміжний, він все ще добре тримає. Йому зараз років сім точно, може навіть вісім або ще більше. Не все те золото, що бліщить.
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 653 раз.
- Подякували: 530 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
1
Додано: Чет 08 січ, 2026 17:10
akurt написав:А думка ось така: немає ні парканів, ні городу з картоплею тому, що люди весь час працюють. Немає коли дурницями займатися. Приватний будинок власна маленька фортеця: вийшов з фортеці, сів в авто (всі авто величезні - типу Форд-150 або Honda Pilot) - робота до самого вечора - повернулись о 19:00, щось поїли з готового купленого по дорозі додому - зайнялися секосом - спати - робота зранку.
Щось зі світу приматів в вольєрі зоопарку. В дупу таке життя.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 989 раз.
- Подякували: 5356 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 08 січ, 2026 17:17
M-Audio написав: Hotab написав:Тобто заряджаючи потужний гаджет від слабкого ноунейма ви глумитесь з батареї.
Батареї люблять повільне заряджання і повільне розряжання. Так вони менше зношуються, краще тримають заряд і витримують більше циклів. Швидке заряджання на телефоні взагалі якийсь нонсенс. Поставте заряджатись на ніч, і до ранку він в будь-якому темпі буде вже заряджений. А якщо вам треба впродовж дня його підзаряджати, то ви просто неправильний телефон під свої потреби обрали. Я вже багато років купляю телефон середнього цінового диапазона (середній - не серед айфонів, а взагалі). Я знаю, що в ньому не буде якогось надпотужного багатоядерного процесора і графічного чіпу, що гріються як пічка. Тому звичайний акумулятор (а вони більш-менш однакові) буде тримати довше, і не треба буде бігати, висунувши язика, в пошуках підзарядки. І помірний температурний режим також дуже сприяє надійності і довготривалості пристрою. Один із телефонів носив як основний років шість, що мене навіть дивувало, я не розраховував, що батарея проживе стільки. Він і зараз у мене, хоча я його не ношу з собою, а використовую як допоміжний, він все ще добре тримає. Йому зараз років сім точно, може навіть вісім або ще більше. Не все те золото, що бліщить.
Вот, вроде, все технически грамотно, но не могу отделаться от ощущения, что Вы предлагаете подгонять образ жизни под интересы телефона 😁
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6510 раз.
- Подякували: 21719 раз.
-
-
Профіль
-
-
135
84
38
2
Додано: Чет 08 січ, 2026 17:30
M-Audio написав: Сибарит написав: Дюрі-бачі написав:Чим стабільніша економіка — тим менше людей може купити собі власне житло.
Как это часто бывает, из одной и той же статистики можно сделать разные выводы. Например, чем стабильнее экономика, тем больше люди спокойны за свое будущее и меньше ощущают потребность владеть собственным жильем.
Я тоже думаю, что не все хотят обзаводиться собственным жильём. Финансовая выгода от такого владения во многих странах сомнительна, а мобильность ограничивает.
Все хотят. Но не могут ни купить ни содержать. Быть домовладельцем в Европе - настоящее счастье, падающее на голову только вместе с наследством. А так, пример Польши: строят очень много, цены рациональны. Все способы приобрести
-
Бетон
-
-
- Подякував: 213 раз.
- Подякували: 481 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
2
2
Додано: Чет 08 січ, 2026 18:56
Бетон написав:Все хотят. Но не могут ни купить ни содержать. Быть домовладельцем в Европе - настоящее счастье, падающее на голову только вместе с наследством. А так, пример Польши: строят очень много, цены рациональны. Все способы приобрести
Ну хз, я так то не эксперт по Польше, но вот взял на вскидку Гданськ, который находится фиг знает где на севере Польши (так себе локация как по мне), так там цены стартуют от 10к злотых за м = 2.5к евро. Так за эти деньги и в Аликанте можно купить квартиру, а если отъехать на 20км от моря, то и дешевле. Так что по ценам на недвигу Польша походу уже обогнала Испанию. При том что еще и адекватной ипотеки под 2-3% нет как у нас. П.С. Так что Польша то для богатых, Испания наше все )
-
slonomag
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 198 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Чет 08 січ, 2026 20:53
akurt написав: Сибарит написав:Похоже, американская мечта слабо влияет на европейскую статистику 😁 Причем независимо от того, ищем ли мы зависимость возможности купить дом от стабильности экономики или желание это делать. И да, тараканы в наших головах крайне успешно опровергают все логические построения.
“Американская мечта» - термін цікавий. За майже 2 тижня перебування в США поїздив по двох штатах Іллінойс та Айова досить багато. Дивився на будинки звичайних і незвичайних американців. Без жартів: є будинки побудови 1906 року, цілі-цілісінькі - і продаються не дешевше новобудов («ЛЛЛ»). Житлове будівництво приватних будинків, або на 2-4 квартири - карколомні темпи. Терміни теж карколомні: показували наші люди готові будинки на 2-3 поверхи, які починали будувати в червні/липні. Піймав себе на такій думці: немає практично ніде ніяких парканів у приватних будинків: тільки акуратні стрижені газони. Є балкони або пандуси біля будинків з комплексами барбекю. А думка ось така: немає ні парканів, ні городу з картоплею тому, що люди весь час працюють. Немає коли дурницями займатися. Приватний будинок власна маленька фортеця: вийшов з фортеці, сів в авто (всі авто величезні - типу Форд-150 або Honda Pilot) - робота до самого вечора - повернулись о 19:00, щось поїли з готового купленого по дорозі додому - зайнялися секосом - спати - робота зранку. До такого висновку дійшов, коли декілька днів допомагав для приколу нашим: прокидаюсь о 06:30, о 07:00 після кави виїжджаю на їх авто просто як водій-доброволець та везу людей на роботу на 07:30, потім весь день чекаю повідомлення, коли іх забрати: о 14:00 чи о 19:00 (непередбачувано). Ідемо далі: живуть в реально якщо і не шикарній, то досить непоганій приємній і реально стандартній 3-к квартирі дуже гарній - платять 1300$ в місяць. Комунальні - якісь смішні цифри типу 50…70$ на місяць. (Для порівняння: основне блюдо в ресторані коштує від 11$). Якщо візьмуть будинок в 2 поверхи та площею 160…200 кв.м, то будуть платити за нього (іпотека) близько 2300$. Тобто на 1000$ на місяць більше. Чи варто воно того, можливо краще мати «зайву» 1000$ на місяць? Чи потрібен той будинок в 200 кв.м? Щоби без кінця прибирати? Сміються: «Ми маємо зараз грошей стільки, що можемо відразу - без іпотеки - купити будинок. І купимо! В іпотеку. Гроші знаємо як краще використовувати!» Така вона «Американська мрія»… Гадаю до літа куплять. Одне подружжя з наших вже купили і дуже задоволені. P.S. Написано в Lisbon - чекаю виліт на Toulouse. Вже хочеться додому… У власний, а не орендований, будинок.
и когда ж у вас юбилей свободного пересечения любых границ(60)? Ну чтоб подышать львовским воздухом(надеюсь без запаха гептила из баков сбитого искандера)?
-
барабашов
-
-
- Подякував: 295 раз.
- Подякували: 369 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 08 січ, 2026 21:57
BeneFuckTor написав: Дюрі-бачі написав:зараз Samsung S25 Ultra (який явно не вартий тих грошей, що за нього дав, але це менше із зол), а читав, що 1+ почали блокувати смарти, перепрошиті на глобальну версію за межами Китаю
Довго обирав собі новий смартфон, що не сподобалось в ультра це розмір, стилус і фото не як в айфона, айфон не подобається, купив с25фе, так в 2 рази дишевше, стидно і казать) Бо тупо немає альтернатив, або китайські. І почалось - увімкнув зарядку пише 3години, у мене і вуха чуть не відпали, потрібен блок який підтримує PD, купив - тепер 1 година) А взагалі не блочаться ванпласи, остання 15ка, дуже гарна модель і вього за (600)зелених з алі на глобальці і оновленнями. Просто котрий раз дивуюсь з обізнаності сибаріта. Додам ще якщо купити кабель 100ват, взагалі не факт що він може працювати з айфоном, ахах, і таке може бути) і пізніше говорять про єкологію, це чисто маркетинг, все одно на новий телефон купувати і зарядку, або заряджати 3 години. До цього мій ванплас заряджався 27хв. Буквально перед виходом з дому дивися на телефон, розряджений. Поки одягнувся і сходив в кімнату відпочинку по маленькому, вже 70%.
проблема в тому шо вони , ізоляція і єкран -гімно ,тріскаються
-
Vadim_
-
-
- Подякував: 637 раз.
- Подякували: 523 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 08 січ, 2026 23:28
airmax78 написав: akurt написав:А думка ось така: немає ні парканів, ні городу з картоплею тому, що люди весь час працюють. Немає коли дурницями займатися. Приватний будинок власна маленька фортеця: вийшов з фортеці, сів в авто (всі авто величезні - типу Форд-150 або Honda Pilot) - робота до самого вечора - повернулись о 19:00, щось поїли з готового купленого по дорозі додому - зайнялися секосом - спати - робота зранку.
Щось зі світу приматів в вольєрі зоопарку. В дупу таке життя.
В якомусь сенсі я вас підтримую. Є ж знаменита фраза Булгакова, вкладена в язик Воланда: «Что-то недоброе таится в мужчинах, избегающих вина, игр, общества прелестных женщин, застольной беседы. Такие люди или тяжко больны, или втайне ненавидят окружающих»
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 09 січ, 2026 06:08, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4106 раз.
- Подякували: 1525 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: П'ят 09 січ, 2026 05:30
Сибарит написав: rjkz написав: Hotab написав:Faceless У мене в 13 про макс забарахлив зарядний порт , теж тільки безпровідну юзаю. Але думаю таки поремонтувати , бо теж походив би ще зі старим, А що, аккуми є нормальні якості для заміни? Оригіналів то точно ж нема
Ха. Рассказываю. У меня 13-й. Отлично работает и держит заряд. Но примерно с год назад начались проблемы с портом. Хреново контачил и такое ощущение было, что плохо держится. Я взял резиновую зубочистку, тут такие есть, с шипами. Гибкая. Поелозил. Вроде лучше стало. Но не совсем. В результате купил беспроводную зарядку. Но мне она не очень нравилась, у меня хеви дьюти кейс и она не очень простреливает. Как-то раз, просыпаюсь утром, мне на работу, а телефон за всю ночь так и не зарядился. Психанул и взял уже платиковую твердую зубочистку с крючком и грубо начал там шуровать. И вытащил оттуда несколько типа окатышей от одежды. И после этого порт начал работать как новый. Вот что действительно напрягает, почему-то на всех моих телефонах со временем становиться тише динамик. У жены тоже 13-й и на год старше, но работает как новый. Насчет кабелей и зарядок что тут обсуждалось. Вы серьезно? Люди (не очень умные) меняют каждый год телефоны, но зарядки унифицированны. Кроме яфонов. Но яфонцы меняют яфоны на яфоны. Нафига с каждым телефоном зарядка? Еслии очень и надо, то она стоит копейки, тем более кабель. Я как раз за то, чтобы было меньше мусора, в том числе электронного. Планета итак загажена.
Начнем с конца: планете нужен пластик (с) 😁 Для тех, кто не меняет телефоны каждый год, старая зарядка обычно оказывается бесполезной из-за слишком малой мощности. Более того, и в зарядки, и в кабели стали пихать электронику, которая приводит к несовместимости с некоторыми устройствами. В характеристиках приличных кабелей есть длинные списки поддерживаемых устройств. У меня есть несколько мелких девайсов, которые категорически отказываются принимать заряд от кабелей, которыми заряжаю телефон и павербанк. Родные зарядка и кабель нужны для того, чтобы знать возможности и учитывать их при подборе дополнительных (мне никогда не хватало одного комплекта). Проблема с динамиком, скорее всего, имеет ту же природу, что и проблема с разъемом. Во всяком случае, Я с загрязнением динамиков сталкивался чаще. Некоторые телефоны имеют функцию самоочистки динамиков при помощи воспроизведения очень сильного звука определенных частот. У меня есть сомнения в эффективности такого метода, но о наличии проблемы это говорит.
Вроде как с 10 (?) яфоны пошли водонепроницаемые. Как в таком яфоне может загрязниться динамик? Я тоже допускал такую возможность, но там идет сеточка. Если она водонепроницаема, то что туда может пролезть? Справедливости ради, у меня давно и с каждым телефоном такая фигня. Не было никаких проблем, от слова "совсем", в течении 7 лет с нокиа 3310.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8829 раз.
- Подякували: 5569 раз.
-
-
Профіль
-
-
13