|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 08 лют, 2026 20:42
[/quote] Як на мене, вже немає інтриги щодо подальшої долі українських біженців там: хто офіційно працює, тому ще може і дозволять оформити тимчасову посвідку на проживання, але і то на загальних підставах - з необхідною підтвердженою кваліфікацією тощо. [/quote] 100%. Ключове слово - може. У Німеччині, розуміючи низьку швидкість розгляду заяв на зміну параграфа, можливою буде ситуація, за якої хто має інший параграф - ок, працюйте/навчайтесь, а всі інші - до побачення. Так було із боснійцями, цілком реально може бути і з українцями. У всякому випадку, станом на зараз, у Бундестазі відсутні законопроекти, які б інакше вирішували ситуацію
-
xaos_3
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 10 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 лют, 2026 20:42
mazurkevych З економічної точки зору це абсурд - виганяти з країни тих фрілансерів, які завозять валюту, створюють платоспроможний попит
У мене теж робота не потрапляє ніде під digital nomad)) Вихід один - лише ВНЖ по нерухомості Чорногорія ввела критерій 150 к євро для вартості об’єкту. В принципі можна осилити і ойтішнику, і моряку . Ну і мені.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 403 раз.
- Подякували: 2566 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Нед 08 лют, 2026 20:50
Hotab написав:mazurkevych З економічної точки зору це абсурд - виганяти з країни тих фрілансерів, які завозять валюту, створюють платоспроможний попит
У мене теж робота не потрапляє ніде під digital nomad)) Вихід один - лише ВНЖ по нерухомості Чорногорія ввела критерій 150 к євро для вартості об’єкту. В принципі можна осилити і ойтішнику, і моряку . Ну і мені.
Я думаю над чимось подібним. У мене є ті 150К, але якісь певні рішення вже буду приумати на "дедлайні". За себе не хвилююсь, а от що робити з дітьми, які зараз вчаться і Німеччині і є великі шанси що їх звідти витурять... Якось буде...
-
mazurkevych
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 56 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 08 лют, 2026 20:51
mazurkevych що робити з дітьми, які зараз вчаться і Німеччині і є великі шанси що їх звідти витурять...
Хіба тих хто вчаться чіпатимуть?
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 403 раз.
- Подякували: 2566 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Нед 08 лют, 2026 20:52
mazurkevych написав:Тому мені здається, що з 27 року почнеться "переселення народу" кудись в Туреччину чи Єгипет - де уряд на настрої населення не зважає, а керується прагматичними вигодами.
Маючи вільні заощадження можна в Німеччині залишитися легально, не бачу проблем. Оформитися на підприємство/ МП / у ФОПа і оформити інший параграф
-
xaos_3
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 лют, 2026 20:55
Hotab Як правило, у Німеччині, вони оформлюють 16 b параграф і спокійно навчаються. Хтось має 32 параграф - возз'єднання із батьками
-
xaos_3
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 лют, 2026 21:00
Hotab написав:mazurkevych З економічної точки зору це абсурд - виганяти з країни тих фрілансерів, які завозять валюту, створюють платоспроможний попит
или жениться на местном 
-
Vadim_
-
-
- Подякував: 644 раз.
- Подякували: 528 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 лют, 2026 21:45
Звісно, панове, які залишили свою думку вище, мають рацію. Приємно читати.
Я реально скопіював цю інформацію з відкритих джерел - свого роду огляд. Звісно, як і багато чого в Інтернеті, може бути не точним.
Питання дійсно важливі. Сьогодні здивувувся зміні настрою нашого пана Володимира (U4U-ник Володимир - доволі цікавий блогер) - щось він із сумом дивиться в майбутнє, повідомляє, що багато людей почали пакувати валізи, щоби виїхати із США, де негласно для українців двері зачиняються. І доволі щільно… Сам він вже не бачить себе ніде, крім США, і навіть сказав, що не уявляє, як би він почав нове життя десь в Європі… але…
Щодо майбутнього дітей: я і раніше писав неодноразово, і зараз не бачу іншого виходу, як організація навчання дітей в Європі та в США. Канада зачинена тепер для студентів (суттєво скоротила кількість студентських віз і навіть змусила тисячі студентів залишити навчання в університетах). Варто дивитися в бік Нової Зеландіі. Я колись вивчав те питання, там багато цікавого було, але зараз не знаю вимог та тенденцій.
Я наводив реальні цифри раніше з вказівкою реальних університетів, де навчання дитини - незалежно від того, скільки воно вартує, є найбільш правильною та найбільш вигідною пропозицією, тактикою та стратегією.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4156 раз.
- Подякували: 1531 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Нед 08 лют, 2026 22:16
mazurkevych написав:Нещодавно читав в групі українських моряків в Польщі допис, де людина звернулась до ужонду в Гданську щоб отримати якийсь легальний статус в Польші. Моряки, ІТшники, дальнобій і решта подібних "кочивників" під критерії легалізації не потрапляють, бо не оформлені там як штатні працівники. Відповідь приблизно така: проше пана помалу пакувати чемодана на шпердоланє. Варіанту добровільного сплати податку на дохід в обмін на карту побиту немає - треба бути все-рівно оформленим. З економічної точки зору це абсурд - виганяти з країни тих фрілансерів, які завозять валюту, створюють платоспроможний попит та не просять соціальної допомоги. Але уряди керуються не економічними вигодами, а настроєм вмборців. І так по всьому ЄС. Тому мені здається, що з 27 року почнеться "переселення народу" кудись в Туреччину чи Єгипет - де уряд на настрої населення не зважає, а керується прагматичними вигодами.
Незнаю як за моряків чи далекобійників, для ІТ в Польщі дуже проста легалізація, так що Вас надурили. А іноземці їм дійсно не дуже непотрібні, в 2027 році ще виберуть праворадикальний сенат до такого ж президетна і все. А поки ще більш-менш норм.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 1905 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Нед 08 лют, 2026 22:22
Vadim_ написав: Hotab написав:mazurkevych З економічної точки зору це абсурд - виганяти з країни тих фрілансерів, які завозять валюту, створюють платоспроможний попит
или жениться на местном 
Там скорее будет «выйти замуж» ну или как там в их спильноти принято
-
барабашов
-
-
- Подякував: 297 раз.
- Подякували: 372 раз.
-
-
Профіль
-