Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3282328332843285
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 14:57

Щодо будинків на колесах: є така опція в США. Доволі розповсюджена.
Як розвага.
Зазвичай причепом до будинку на колесах на жорсткому зʼєднанні є позашляховик (!): приїхав десь кудись. Розташувався. Завів свій Jeep та поїхав до дівчат або за пивом.
З усіх, з ким спілкуюся, один легінь веде саме такий спосіб життя: в будинку на колесах. Одинак.
Не одружений. Живе із собакою в будинку на колесах. Мандрує. іТ-ник. Приколіст. Починав роботу в Seattle, після закінчення UCSC, майже 10 років тому, із зарплатнею на старті в 120 000$ на рік. На старті взяв в оренду квартиру в центрі Seattle та нову автівку в кредит.
Такого способу життя - в цілковитому комфорті - де дівчата цілували ноги - вистачило на 2 роки…

Для таких приколистів є дійсно спеціальні паркінги.
Докладно про спосіб життя в будинку на колесах доволі цікаво показано в низці американських серіалів. Тут варто розуміти, що із 340 мільйонів мешканців США дійсно може бути 34 000 приколістів різного гатунку.

Сьогодні, перебуваючи в Іспанії, в містечку Valcarlos, зустрів одного пана з Великої Британії.
Він в руках тримав ровер з двома торбами на привʼязі.
Прикольний пан: проїхав на ровері від Amsterdam (Нідерланди) до ValCarlos (Spain) за три дні.
Ну є такі люди і є такий спосіб життя.
Чи є це нормою? Не впевнений.
Я за вчора проїхав за кермом не одну сотню кілометрів Францією, а сьогодні пройшов 15 км гірськими стежками Іспанії.

Ось Франція з того, що мені сподобалося: невеликий будинок, на нульовому поверсі - гараж. Плюс невелика ділянка землі. Власна парковка. Маж крім легковика ще й бус.
Зображення
Ось Іспанія.
Зображення
Ось там, де підпорна стінка спереду: гірська річка.

P.S. Здивували АЗС в Іспанії: ціна на пальне як до іранської війни (А95 по 1,55€ літр, А98 по 1,67€). Французи переїжджають міст - вже Іспанія і таряться пальним. Прямо черга…
Приятель - він ІТ-ник, який зараз мешкає в Іспанії, написав мені так: «Так, зараз в Іспанії знижка 11% на пальне (субсідія) через хворого трампа…»
akurt

Подякував: 4302 раз.
Подякували: 1558 раз.

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 15:33

akurt написав:Зазвичай причепом до будинку на колесах на жорсткому зʼєднанні є позашляховик (!): приїхав десь кудись. Розташувався. Завів свій Jeep та поїхав до дівчат або за пивом.

Такие поездки на джипе скорее исключение, чем правило. Подавляющее большинство людей, ведущих подобный образ жизни - пенсионеры.
Но это, что для нас очень странно, не мешает возить с собой не только автомобиль, но и мотоциклы.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6527 раз.
Подякували: 21779 раз.

Профіль

136
84
39
2
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 17:35

akurt написав:проїхав на ровері від Amsterdam (Нідерланди) до ValCarlos (Spain) за три дні.

~1450 км за 3 дні на вєлікє це неможливо, якщо це не електрика. На електриці звісно легше, потрібна тільки розетка. Десь були мапи з зарядними станціями для вєліків.
Water

Подякував: 71 раз.
Подякували: 275 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 18:52

Re: Еміграція, заробітчанство

З Польщі почали депортовувати за дрібні порушення...
https://policja.pl/pol/aktualnosci/2763 ... olski.html
Дюрі-бачі

Подякував: 950 раз.
Подякували: 654 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 19:27

Дюрі-бачі написав:З Польщі почали депортовувати за дрібні порушення...

Так там 2 промилли намеряли. Фигасе мелкое нарушение. Это вообще-то уголовка уже. По крайней мере в Испании. Думаю в Польше тоже. Чувак влил в себя 300+ грамм водки в середине дня, посадил ребенка в машину и поехал за вторым. Это прям бинго :)
slonomag

Подякував: 16 раз.
Подякували: 213 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 19:28

Дюрі-бачі написав:З Польщі почали депортовувати за дрібні порушення...

Байт, водіння в пяному виді в Польщі - дуже значне порушення.

🚔 Категорії (за рівнем алкоголю)
🟡 “Після вживання” (stan po użyciu alkoholu)
0.2–0.5‰ алкоголю в крові

👉 це ще правопорушення (wykroczenie)

Покарання:
штраф: приблизно 2500–30 000 zł
заборона водіння: від 6 місяців до 3 років
10–15 штрафних балів
можливий арешт до 30 діб
🔴 “У стані сп’яніння” (stan nietrzeźwości)
понад 0.5‰

👉 це вже злочин (przestępstwo)

Покарання:
штраф або обмеження волі
або позбавлення волі до 3 років
заборона водіння: мінімум 3 роки
обов’язкова виплата:
від 5000 zł (до фонду допомоги жертвам)
15 штрафних балів
💣 Додатково (дуже важливо)
🚫 Конфіскація авто (або його вартості)

З 2024 року:
👉 можуть забрати машину, якщо:
1.5‰ алкоголю, або повторне порушення

Якщо авто не твоє:

можуть стягнути грошовий еквівалент
⚠️ Рецидив (повторне порушення)
мінімум 3 роки тюрми
заборона водіння навіть довічно

👮 Якщо була аварія
покарання значно жорсткіше
можливе реальне ув’язнення
BIGor

Подякував: 1515 раз.
Подякували: 1939 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 21:53

Water написав:
  akurt написав:проїхав на ровері від Amsterdam (Нідерланди) до ValCarlos (Spain) за три дні.

~1450 км за 3 дні на вєлікє це неможливо, якщо це не електрика. На електриці звісно легше, потрібна тільки розетка. Десь були мапи з зарядними станціями для вєліків.

Дякую за увагу до вивчення способу життя людей практично з іншої планети.
Два уточнення:
- чоловік з UK назвав місто, з якого виїхав, але я на слух не сприйняв назву. Він тоді сказав так: «Гадаю, Амстердам ви знаєте - вважайте, що я виїхав з Амстердаму». Звісно, я його назвав героєм.
- про його ровер. Взагалі більшу частину маршруту він проїхав Францією, де велосипедист - то святе! Мало того, що всюди найбільший пріоритет, спеціальна розмітка, окремі доріжки. Велосипедиста треба обганяти на авто так, щоби «зазор» між ним і авто був не менше 1,5 м (!). Про це спеціально вчать жорстко тих, хто хоче отримати Посвідчення водія. Згідно з Правилами, авто має право саме для цього (!) порушувати ПДД, тобто перетинати суцільну білу смугу розмітки на дорогах і виїжджати на короткий час на зустрічну смугу! Якщо переді мною на дорозі велосипедист - а їх тут багато - то я хоч ніби-то і досвідчений водій, а боюся обганяти.

Так ось про його ровер: як я зрозумів, дивлюся на фото разом з ним, та знаючи вашу любов до точності, то я той ровер розпізнав як ось такий: this is a Trek Verve+ electric hybrid bike featuring a front suspension fork and an integrated Bosch battery system.
The frame is constructed from aluminum and is designed for urban commuting, offering a sleek look with internally routed cables.
It is equipped with a pedal-assist motor, typically providing a range suitable for daily rides and longer trekking adventures.
This model often comes fully equipped with features like front lights, fenders, and hydraulic disc brakes for safety in various weather conditions.
Здається не самий дорогий.

Ну, перевиховувати їх жити по-людські та перевиховувати: на роверах без кінця їздять і дивують тим, що зовсім не 20…30-ти річні люди…
akurt

Подякував: 4302 раз.
Подякували: 1558 раз.

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 22:18

akurt написав:Trek Verve+ electric hybrid bike
на роверах без кінця їздять і дивують тим, що зовсім не 20…30-ти річні люди…

Електрика, то таке. В поважному віці вони всі на електриці розсікають.
На вєлах дуже багато їздять, бувають на роботах дають премію хто на вєлі їзде на роботу, або змагання хто з офісів наїздили найбільше км за рік.
Гугліть Josh Day, London-Ulan Bator.
Water

Подякував: 71 раз.
Подякували: 275 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 22:35

Re: Еміграція, заробітчанство

Питання до туристо-емігрантів.
Хтось їздив по оцьому південно-східному «обрізу» , замість триматися виключно автобану?
Зображення

Відстань 205 vs 140 км
Різниця по часу 7 хв
Гугл і Вейз по дефолту веде по автобану, бо це ж швидше .
Мені не сподобалось минулого літа, коли я перед Будапештом вперся в тягнучку (через ремонт дороги і зникнення пари смуг) і я там втратив 30-45 хвилин, та ще і зовсім не зберіг фізичні ресурси для подальшої дороги (одна з основних переваг автобану перед дорогами з містами /селами) .
По грошам теж невеликий плюс якщо зрізати :
На автобані 200 км зʼїсть 16 літрів
Скорочений маршрут 7-8 літрів.

Хвилюють можливі нежданчики на таких дорогах, який-небудь комбайн, за яким тягнуться всі півгодини . Гугл такого не може передбачити .
Востаннє редагувалось Hotab в Пон 27 кві, 2026 22:40, всього редагувалось 1 раз.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2604 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Пон 27 кві, 2026 22:40

akurt написав:
  Water написав:

Дякую за увагу до вивчення способу життя людей практично з іншої планети.
Два уточнення:
- чоловік з UK назвав місто, з якого виїхав, але я на слух не сприйняв назву. Він тоді сказав так: «Гадаю, Амстердам ви знаєте - вважайте, що я виїхав з Амстердаму». Звісно, я його назвав героєм.
- про його ровер. Взагалі більшу частину маршруту він проїхав Францією, де велосипедист - то святе! Мало того, що всюди найбільший пріоритет, спеціальна розмітка, окремі доріжки. Велосипедиста треба обганяти на авто так, щоби «зазор» між ним і авто був не менше 1,5 м (!). Про це спеціально вчать жорстко тих, хто хоче отримати Посвідчення водія. Згідно з Правилами, авто має право саме для цього (!) порушувати ПДД, тобто перетинати суцільну білу смугу розмітки на дорогах і виїжджати на короткий час на зустрічну смугу! Якщо переді мною на дорозі велосипедист - а їх тут багато - то я хоч ніби-то і досвідчений водій, а боюся обганяти.

Это правильно, некоторые велосипедисты там имеют камеры и если проедешь близко стучат в полицию а там уже по полной
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 247 раз.

Профіль

#<1 ... 3282328332843285
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор