Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Аккуратнее советуйте депозит: как правило самые часто пишущие тут так наелись «гівнобанків», что до сих пор их трусит. Самое забавное, что обвиняют в своей глупости и непомерной жадности тех, кто не имеет депозит.
Еще зависть вызывают продукты питания. Это вообще «больная тема»: что-то съедобное. Сегодня с утра вспоминали на голодный желудок то, чего не видели много лет: молочные продукты и особенно рыбу.
Приятель мешкає у Вроцлаві вже 6 місяців. До цього мешкав в Анталії, але переїхав у Вроцлав. Орендує квартиру на півдні міста за 900$. Виїхав заради двох дітей: в Польщі йому необхідним є садочок та школа. Питав як там живеться у поляків (я проїжджав Вроцлав за кермом авто в серпні, але не було можливості відвідати). - Сказали що з 1 січня 2024 року припиняють всі льготи українцям. - Як це припинять - ще не всі відкусили нічого від пирога! - Та тут немає ніякого пірога. По 100 баксів на дитину на місяць + дуже часткова медична та можливість дітям ходити в польські школи та садки. От і всі льготи та виплати. - Ти ба як, а я думав Журек привозять додому… - Якщо у дітей все тут заберуть сенсу сидіти тут не буде…
Цікаво читати дописи людей, яких зʼїдає іржа, коли вони дізнаються, що хтось не наркоман, не бомж, працює, заробляє, має гроші, час і наснагу. На днях іржа зʼїдала одного пана з приводу переїзду нашої Українки Пані Марини з дитиною на життя в Таїланд. Пані Марина після Маріуполя нічого не боїться, волонтерка і особисто я приємно дивуюся її сміливості та наполегливості.
Між тим пані Марина живе вже декілька днів на південь від Бангкока та щедро надсилає мені фото із свого нового місця проживання: приватний будинок, який орендувала за 350$. Навпроти будинка як зʼясувалося: плантація ананасів і вона може, гуляючи із сином, дивитися на ананаси, які ось ось стануть стиглими та на пальми з кокосовими горіхами. Починає обживатися: - помідори та огірки - по 20 гривень кіло; - банани за 8 штук заплатила 25 гривень. - пучок зеленої цибулі -5 гривень; - пучок мʼяти - 5 гривень. - манго 3 штуки - 40 гривень. Ціну на рибу та молочні продукти не оприлюднюю, бо дехто буде битися головою об стіну: не бачили того останні 1/2 століття. Знають про існування риби з картинок журналів, які притягнули до себе в напівпідвал із смітника. Про рахунки в банку та депозити не питаю - бо на відміну від деяких горе-спеціалістів немає звички мацати руками по задніх карманах чужих джинсів.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 06 жов, 2023 16:27, всього редагувалось 2 разів.
akurt написав:- Якщо у дітей все тут заберуть сенсу сидіти тут не буде…
Щоб не забрали, є 2 перевірених способи: 1. Спосіб "максимум" - сплачувати податки у Польщі. 2. Спосіб "мінімум" - не виїждати з Польщі на більше ніж 30 днів та не втрачати статус "UKR".
Передам. Там чоловік працює в он-лайн режимі на якусь фірму: гроші приходять на картку ПриватБанку. Думаю, для Польщі то нелегальна робота. Жінка теж працює в он-лайн режимі: викладає мову для іноземців.
akurt написав:Дніпропетровська область. Васильківка. 100 гривень на день важкої роботи людини з дипломом університету: траншеї або бетон. Якщо і траншеї, і бетон - то 200 гривень за день роботи. Можна поїхати в Дніпро - там платять 350 гривень за день.
Слабо віриться, це вже щось менше як армія відновлення. Зі свого досвіду оплат за ремонт нещодавно, в середньому 250 грн/год робочого часу, якщо зі складнішим інструментом замовляв, то і 1000 грн/год. Краще пишіть про закордонні молочні ріки, бо якщо пишете за Україну, то щось зовсім іншу реальність вимальовуєте. То було за боротьбу за 0,15 ставки у ЗВО, то ще якісь жахи.
akurt написав:Дніпропетровська область. Васильківка. 100 гривень на день важкої роботи людини з дипломом університету: траншеї або бетон. Якщо і траншеї, і бетон - то 200 гривень за день роботи. Можна поїхати в Дніпро - там платять 350 гривень за день.
Слабо віриться, це вже щось менше як армія відновлення. Зі свого досвіду оплат за ремонт нещодавно, в середньому 250 грн/год робочого часу, якщо зі складнішим інструментом замовляв, то і 1000 грн/год. Краще пишіть про закордонні молочні ріки, бо якщо пишете за Україну, то щось зовсім іншу реальність вимальовуєте. То було за боротьбу за 0,15 ставки у ЗВО, то ще якісь жахи.
Пишу буква в букву те, що розказує мій у минулому підлеглий. Тричі був на заробітках в Польщі і там його назвали найкращім працівником. А зараз саме так, як я написав. Якщо маєте можливість, організуйте якийсь бізнес в тих краях: дешева кваліфікована робоча сила гарантована.
akurt написав:- Якщо у дітей все тут заберуть сенсу сидіти тут не буде…
Щоб не забрали, є 2 перевірених способи: 1. Спосіб "максимум" - сплачувати податки у Польщі. 2. Спосіб "мінімум" - не виїждати з Польщі на більше ніж 30 днів та не втрачати статус "UKR".
Пане Gastarbaiter! Вам надійшла подяка від українця з Вроцлава. Саме за ці два пункти. Схоже піде за пунктом 1 та почне працювати легально в Польщі.
akurt написав:Пане Gastarbaiter! Вам надійшла подяка від українця з Вроцлава. Саме за ці два пункти. Схоже піде за пунктом 1 та почне працювати легально в Польщі.
З урахуванням того, що з наступного року запрацює обмін податковою інформацією між країнами, цей крок виглядає дуже розумним. Але цікаво, як то виглядатиме юридично. Чи він як ФОП працює?