Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20292030203120322033 ... 2892>
Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 14:22

Faceless написав:
Shaman написав:
  Дюрі-бачі написав:До речі, серед моїх знайомих переважна більшість перереєструвалась в Європі і в них справи пішли вгору, відновлюють рівень 2021 р. по замовленнях і ЗП. Тільки от податки будуть не Україні йти...

так ваші знайомі просто шахраюють. що для Європи велике правопорушення. а потім розмови про поганий фінмон - все ж пов'язано :)
Не обов'язково. У великих контор є офіси в різних країнах, і можна релокуватися зі зміною білінгу на іншу країну, цілком легально.

так тоді це не звільняє від необхідності сплатити податок в Україні 8)
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 14:25

Shaman написав:
  Faceless написав:
Shaman написав:[quote="5709281:Дюрі-бачі"]
До речі, серед моїх знайомих переважна більшість перереєструвалась в Європі і в них справи пішли вгору, відновлюють рівень 2021 р. по замовленнях і ЗП. Тільки от податки будуть не Україні йти...

так ваші знайомі просто шахраюють. що для Європи велике правопорушення. а потім розмови про поганий фінмон - все ж пов'язано :)
Не обов'язково. У великих контор є офіси в різних країнах, і можна релокуватися зі зміною білінгу на іншу країну, цілком легально.

так тоді це не звільняє від необхідності сплатити податок в Україні 8)[/quote]Звільняє, ви перестаєте бути податковим резидентом України, ми ж не США :)
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 14:25

gonchik74 написав:Виїзд вирішується один раз. У мене немає знайомих, котрі хочуть і не можуть. Відстрочку навпаки треба поновлювати що півроку з ризиком, що правила гри зміняться.
Зараз у виграші дві категорії - ті, хто виїхав і одразу максимально доклав зусиль до асиміляції ( робота, житло, пасивний дохід) і ті, хто вчасно порішав відмазку на місці ( робота з бронню, догляди, хвороби). Зараз оформити догляд навіть за наявності підстав майже неможливо. Раніше схема лкк-відмова від соцзахисту- визнання факту догляду через суд. Зараз суддям дали вказівку не визнавати. Це як з позбавленням материнства. Суддя приймає кілька однотипних рішень. Прикордонники ведуть статистику і далі прикривають лавочку. У мене сестри чоловік так виїжджав, то на Шегинях пані прикордонниця глянувши на рішення так і сказала - ми вже знаємо цього суддю, ти пʼятий по цій схемі, скоро прикриємо.

а потім ці люді розповідають про корупцію в Україні. якщо вже скористався цим, то не треба потім розповідати. корупція це завжди дві сторони ;)

але ж бачите, випустили. чи довелося стимулювати? :lol:
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 14:28

Faceless написав:
Shaman написав:
  Faceless написав:Дюрі-бачі
До речі, серед моїх знайомих переважна більшість перереєструвалась в Європі і в них справи пішли вгору, відновлюють рівень 2021 р. по замовленнях і ЗП. Тільки от податки будуть не Україні йти...

Звільняє, ви перестаєте бути податковим резидентом України, ми ж не США :)

давайте з термінами - я так розумію мова йде про людей, які фізично знаходяться в Україні - й вони є податковими резидентами країни. я про цей випадок
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 14:31

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:давайте з термінами - я так розумію мова йде про людей, які фізично знаходяться в Україні - й вони є податковими резидентами країни. я про цей випадок

Тобто те, що можна Майкрософту (платити податки Ірландії) не можна Васі? І при цьому отримуючи повноцінні гроші, з якими нема проблем з фінмоніторингом.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 14:32

Shaman написав:
  Faceless написав:
Shaman написав:[quote="5709387:Faceless"]
Дюрі-бачі

Звільняє, ви перестаєте бути податковим резидентом України, ми ж не США :)

давайте з термінами - я так розумію мова йде про людей, які фізично знаходяться в Україні - й вони є податковими резидентами країни. я про цей випадок[/quote]Та ні. Просто хтось виїхав в Європу і продовжував працювати на український офіс. А хтось виїхав і влаштувався вже в місцевий.
А знаходитися і працювати в Україні, дистанційно ставши резидентом іншої країни - "ні, синку, це фантастика" (с)
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 14:36

gonchik74 написав:Дайте вгадаю - сезон?)))

У ось саме в цьому я НЕ впевнений.
Якщо мова про сезон - то не реєструються для участі в житті української діаспори.
А тут реєструються...
akurt

Подякував: 3999 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 14:37

Shaman написав:
  gonchik74 написав:Виїзд вирішується один раз. У мене немає знайомих, котрі хочуть і не можуть. Відстрочку навпаки треба поновлювати що півроку з ризиком, що правила гри зміняться.
Зараз у виграші дві категорії - ті, хто виїхав і одразу максимально доклав зусиль до асиміляції ( робота, житло, пасивний дохід) і ті, хто вчасно порішав відмазку на місці ( робота з бронню, догляди, хвороби). Зараз оформити догляд навіть за наявності підстав майже неможливо. Раніше схема лкк-відмова від соцзахисту- визнання факту догляду через суд. Зараз суддям дали вказівку не визнавати. Це як з позбавленням материнства. Суддя приймає кілька однотипних рішень. Прикордонники ведуть статистику і далі прикривають лавочку. У мене сестри чоловік так виїжджав, то на Шегинях пані прикордонниця глянувши на рішення так і сказала - ми вже знаємо цього суддю, ти пʼятий по цій схемі, скоро прикриємо.

а потім ці люді розповідають про корупцію в Україні. якщо вже скористався цим, то не треба потім розповідати. корупція це завжди дві сторони ;)

але ж бачите, випустили. чи довелося стимулювати? :lol:

Я виїхав на законних підставах. Але потім ці законні підстави почали обкладати додатковими умовами, щоб створити з цього годівницю. Як і догляди і бронь і решту прописаних в законі моментів. І от і виходить, що у одного інваліда 10 доглядальників, котрі купили статус, а хтось не може довести одного факту догляду. Знаю купу інвалідів, що тричі на тиждень в залі. Це мабуть такий відбір влаштовує зелена влада, щоб в Україні жили лише ті, хто в системі як риба в воді.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 15:00

Faceless написав:
BIGor написав:
  Faceless написав:Ви ж в Польщі, то і не дивно, що не бачили. Я бачив. І не топ менеджмент.
Щоб шукати "щастя за кордоном" зараз треба вирішити більш складну задачу, ніж бронювання - виїзд.

Частину року я все одно пропрацював на українську фірму - бронювання не було (навіть у думках), є купа знайомих що працюють в Україні - яке там нафіг бронювання??? І що що я в Польщі живу?

Вам вже написали - є реальні приклади. В якій інфобульбашці ви живете, що нічого не бачили, - то виключно проблема вашої необізнаності. Ще й якось виїхали через "частину року" попри закриті кордони. Не було нічого надскладного в переході в Дія Сіті в 2022-23, з бронюванням в основному бюрократична тяганина, довго узгоджували і оформлювали, і так само довго потім поновлює бронювання (кожні півроку).

Ага, виходить мобілізованих ІТ-шників бачив купа, навіть загинувший один є, а от заброньованних - ні. В якій інфобульбашці ви живете, я не знаю, напевно в "Києві Фейслеса".
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 07 кві, 2024 15:03

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:давайте з термінами - я так розумію мова йде про людей, які фізично знаходяться в Україні - й вони є податковими резидентами країни. я про цей випадок

Тобто те, що можна Майкрософту (платити податки Ірландії) не можна Васі? І при цьому отримуючи повноцінні гроші, з якими нема проблем з фінмоніторингом.

так й є. для офшорів одна правила, для людей інші.

як я розумію, просто так з офшору гроші в США не заведеш - все одно попросять сплатити податки
Shaman

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 20292030203120322033 ... 2892>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти