Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20282029203020312032 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:03

BIGor
я сміюся з того, що ви написали явно перебільшені речі. до речі, носіїв справжнього upper в Україні дуже небагато, щоб ще вимагати це на тестувальника
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:03

akurt писал(а):
  BIGor писал(а):Саме відсутність бронювання і спонукає ІТ-ників шукати щастя десь закордоном, відповідно і ставати податковими резидентами інших країн.

Останнім часом помітно почала збільшуватися кількість української діаспори в Анталії.
Щодня прибувають та прибувають.
Сьогодні звернулися приятелі зі Львова з проханням порадити рієлторку, щоби знайшла квартиру на 3 місяця... вже з 20 квітня...
Львів...
Не визначав, ІТ-ники вони або ні... Але прибувають і чоловіки, і жінки...
Помітне збільшення автівок ДОРОГИХ української реєстрації.
В мене невеличке враження, що переїжджають більшою частиною з Польщі. Але це не точно...

Дайте вгадаю - сезон?)))
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:04

Еміграція, заробітчанство

BIGor писал(а):
  Faceless писал(а):
BIGor писал(а):Це явно брехня. Жодного заброньованого ІТ-шника ще не бачив.
Там купа умов:
1. Працювати офіційно в компінії яка є резидентом Дія-Сіті.
2. Бути в обраній 50% 27-60 співробітниців, але кожні 6 місяців проходить умовна децимація (хто вчив історію - той зрозуміє, хто не вчив - загугліть). Тобто якщо когось мобілізують з іншої 50% за 6 місяців/або він звільниться, то вже частина вже заброньованих потрапляє в частину 50% без броні.
Насправді, я не бачив живих заброньований ІТ-шникв, можливо якийсь ТОП менеджмент. Саме відсутність бронювання і спонукає ІТ-ників шукати щастя десь закордоном, відповідно і ставати податковими резидентами інших країн.
Ви ж в Польщі, то і не дивно, що не бачили. Я бачив. І не топ менеджмент.
Щоб шукати "щастя за кордоном" зараз треба вирішити більш складну задачу, ніж бронювання - виїзд.

Частину року я все одно пропрацював на українську фірму - бронювання не було (навіть у думках), є купа знайомих що працюють в Україні - яке там нафіг бронювання??? І що що я в Польщі живу?

Вам вже написали - є реальні приклади. В якій інфобульбашці ви живете, що нічого не бачили, - то виключно проблема вашої необізнаності. Ще й якось виїхали через "частину року" попри закриті кордони. Не було нічого надскладного в переході в Дія Сіті в 2022-23, з бронюванням в основному бюрократична тяганина, довго узгоджували і оформлювали, і так само довго потім поновлює бронювання (кожні півроку).
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:07

Faceless писал(а):
Bolt писал(а):
  Faceless писал(а):Ринок ІТ перенасичений, легко ввійти вже не вийде, і найближчі роки ставатиме тільки гірше, конкуренція росте, і через генеративний AI стає тільки ще складніше. Початківцю влаштуватися зараз досить складно, а в Україні взагалі дуже складно.
Загальний спад в індустрії спостерігається по всіх країнах, в першу чергу в США - нові проекти відкладаються, старі - скорочуються і закриваються. Сам спад ніби призупинився, але до зростання ще далеко.

Може поки довчиться то ринок налагодиться?! (Або, наоборот ШІ стане ще більш досконалим і на брук вилетить, ще більше ІТ-вців.

Все може бути.
Батьки завжди орієнтуються на поточну ситуацію, розраховуючи, що вона залишиться такою ж, поки дитина вчиться і потім ще поки набуватиме досвід і закріпиться. По такій схемі в 00х наплодилося факультетів бухобліку, а в кінці 00х тих бухгалтерів не знали куди дівати. В середині і кінці 00х кожна бурса заводила фінансовий факультет, і весь цей натовп фінансистів вивалився на ринок, який спочатку схуд в кризі з банкопадом 2009-2010, потім в 2014-15.
От зараз з кожної праски рекламують вайтівайті, а входить особливо нема куди, навіть мідлам важко роботу знайти.

додам таке. якщо є хист, то можна в ІТ. але як пише Faceless вже не буде такого, що просто прийшов з вулиці, а тобі відразу супер зп та умови.

якщо будеш кодити - то якісних кодерів все одно не так багато. а тестувальникам так, буде складно. тільки тим буде добре, хто може протестувати не лише програму, а й концепцію, на якій ця програма побудована :D

якісних аналітиків теж немає, а от бухгалтерів та економістів - так, надлишок ще буде довго.
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:11

Дюрі-бачі писал(а):
  BIGor писал(а):Тобто Ви радієте, що ІТ в Україні схопнулось - і середній клас який завозив долари в Україну зменшується?

До речі, серед моїх знайомих переважна більшість перереєструвалась в Європі і в них справи пішли вгору, відновлюють рівень 2021 р. по замовленнях і ЗП. Тільки от податки будуть не Україні йти...

так ваші знайомі просто шахраюють. що для Європи велике правопорушення. а потім розмови про поганий фінмон - все ж пов'язано :)
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:14

Faceless писал(а):
BIGor писал(а):
  Faceless писал(а):Бронювання резидентів Дія Сіті є і працює. Але все одно покриває не більше половини військовозобов'язаних в Дії Сіті.

Це явно брехня. Жодного заброньованого ІТ-шника ще не бачив.
Там купа умов:
2. Бути в обраній 50% 27-60 співробітниців, але кожні 6 місяців проходить умовна децимація (хто вчив історію - той зрозуміє, хто не вчив - загугліть). Тобто якщо когось мобілізують з іншої 50% за 6 місяців/або він звільниться, то вже частина вже заброньованих потрапляє в частину 50% без броні.
Насправді, я не бачив живих заброньований ІТ-шникв, можливо якийсь ТОП менеджмент. Саме відсутність бронювання і спонукає ІТ-ників шукати щастя десь закордоном, відповідно і ставати податковими резидентами інших країн.
Щоб шукати "щастя за кордоном" зараз треба вирішити більш складну задачу, ніж бронювання - виїзд.

Виїзд вирішується один раз. У мене немає знайомих, котрі хочуть і не можуть. Відстрочку навпаки треба поновлювати що півроку з ризиком, що правила гри зміняться.
Зараз у виграші дві категорії - ті, хто виїхав і одразу максимально доклав зусиль до асиміляції ( робота, житло, пасивний дохід) і ті, хто вчасно порішав відмазку на місці ( робота з бронню, догляди, хвороби). Зараз оформити догляд навіть за наявності підстав майже неможливо. Раніше схема лкк-відмова від соцзахисту- визнання факту догляду через суд. Зараз суддям дали вказівку не визнавати. Це як з позбавленням материнства. Суддя приймає кілька однотипних рішень. Прикордонники ведуть статистику і далі прикривають лавочку. У мене сестри чоловік так виїжджав, то на Шегинях пані прикордонниця глянувши на рішення так і сказала - ми вже знаємо цього суддю, ти пʼятий по цій схемі, скоро прикриємо.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:15

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  BIGor писал(а):Тобто Ви радієте, що ІТ в Україні схопнулось - і середній клас який завозив долари в Україну зменшується?

До речі, серед моїх знайомих переважна більшість перереєструвалась в Європі і в них справи пішли вгору, відновлюють рівень 2021 р. по замовленнях і ЗП. Тільки от податки будуть не Україні йти...

так ваші знайомі просто шахраюють. що для Європи велике правопорушення. а потім розмови про поганий фінмон - все ж пов'язано :)
Не обов'язково. У великих контор є офіси в різних країнах, і можна релокуватися зі зміною білінгу на іншу країну, цілком легально.
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:18

gonchik74 писал(а):
  Faceless писал(а):
BIGor писал(а):[quote="5709305:Faceless"]Бронювання резидентів Дія Сіті є і працює. Але все одно покриває не більше половини військовозобов'язаних в Дії Сіті.

Це явно брехня. Жодного заброньованого ІТ-шника ще не бачив.
Там купа умов:

Виїзд вирішується один раз. У мене немає знайомих, котрі хочуть і не можуть. Відстрочку навпаки треба поновлювати що півроку з ризиком, що правила гри зміняться.
Зараз у виграші дві категорії - ті, хто виїхав і одразу максимально доклав зусиль до асиміляції ( робота, житло, пасивний дохід) і ті, хто вчасно порішав відмазку на місці ( робота з бронню, догляди, хвороби). Зараз оформити догляд навіть за наявності підстав майже неможливо. Раніше схема лкк-відмова від соцзахисту- визнання факту догляду через суд. Зараз суддям дали вказівку не визнавати. Це як з позбавленням материнства. Суддя приймає кілька однотипних рішень. Прикордонники ведуть статистику і далі прикривають лавочку. У мене сестри чоловік так виїжджав, то на Шегинях пані прикордонниця глянувши на рішення так і сказала - ми вже знаємо цього суддю, ти пʼятий по цій схемі, скоро прикриємо.[/quote]Та ледь не щодня в новинах про "вирішення за раз", то через Тису, то через Карпати. І потім ти назавжди порушник закону, ще невідомо, як воно пізніше відгукнеться. Бронювання хоча б легальне
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:19

rjkz писал(а):
  Shaman писал(а):я так розумію, ви з тих, хто в 2005-2008 непогано так піднявся
й скільки ви платили своїм працівникам?
я бачу добре обізнані, як не переплатити

якраз ті, хто типа отримує зп від держави, грабує державу так, що іншим й не наснилося. ніде так не крадуть, як на держпідприємствах...

рла, сказал, что прогиб засчитан, ждите премию.

це ви гнучко не відповідаєте, як самі заробляли свої кошти. хоча чому - самостійно відновлювали справедливість (який красивий евфемізм :lol: ). тому ви так й нервуєтесь, коли кажеш, що крадуть не лише олігархи, а й дрібні бізнесмени теж. й тут я погоджусь, коли розповідають про корупцію на держпідприємствах - такого більше ніде немає.

скажіть, де видають премію, я звернусь :D . а так вже неодноразово казав, що не працював у структурах СКМ, хоча декого з людей знаю

вже скільки років пройшло, а досі така образа на РЛА, хоча звісно особисто з ним не стикався. що, не дали провернути справу всього життя? :lol: якщо так пропагуєш нове життя, то треба відпускати старі образи ;)
Последний раз редактировалось Shaman Вс 07 апр, 2024 16:55, всего редактировалось 1 раз.
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 13:20

Shaman писал(а):
  Faceless писал(а):
Bolt писал(а):[quote="5709299:Faceless"]
Ринок ІТ перенасичений, легко ввійти вже не вийде, і найближчі роки ставатиме тільки гірше, конкуренція росте, і через генеративний AI стає тільки ще складніше. Початківцю влаштуватися зараз досить складно, а в Україні взагалі дуже складно.
Загальний спад в індустрії спостерігається по всіх країнах, в першу чергу в США - нові проекти відкладаються, старі - скорочуються і закриваються. Сам спад ніби призупинився, але до зростання ще далеко.

Може поки довчиться то ринок налагодиться?! (Або, наоборот ШІ стане ще більш досконалим і на брук вилетить, ще більше ІТ-вців.

Все може бути.
Батьки завжди орієнтуються на поточну ситуацію, розраховуючи, що вона залишиться такою ж, поки дитина вчиться і потім ще поки набуватиме досвід і закріпиться. По такій схемі в 00х наплодилося факультетів бухобліку, а в кінці 00х тих бухгалтерів не знали куди дівати. В середині і кінці 00х кожна бурса заводила фінансовий факультет, і весь цей натовп фінансистів вивалився на ринок, який спочатку схуд в кризі з банкопадом 2009-2010, потім в 2014-15.
От зараз з кожної праски рекламують вайтівайті, а входить особливо нема куди, навіть мідлам важко роботу знайти.

додам таке. якщо є хист, то можна в ІТ. але як пише Faceless вже не буде такого, що просто прийшов з вулиці, а тобі відразу супер зп та умови.

якщо будеш кодити - то якісних кодерів все одно не так багато. а тестувальникам так, буде складно. тільки тим буде добре, хто може протестувати не лише програму, а й концепцію, на якій ця програма побудована :D

якісних аналітиків теж немає, а от бухгалтерів та економістів - так, надлишок ще буде довго.[/quote]Якісних спеціалістів в будь-якій сфері небагато, і тут ІТ нічим не вирізняється. Просто вже не 2021 рік, коли навіть джуни носом крутили і торгувалися. І такого скоріше ще років 10 не повториться
Faceless
Модератор

4
9
3
  #<1 ... 20282029203020312032 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить