|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 09 кві, 2024 21:59
BIGor написав:щоб заробити умовно 11 брутто більше середніх 10, треба докласти якихось додаткових зусилль, знань, відповідальності - за це таку особу держава віддячить підвищенною ставкою податку. Лівацтво в Європі дуже поширено.
В мене є знайомий, який наполегливо переконував, що справедливо буде, щоб усі сплачували на утримання держави однакову сумму (не відсоток). Мовляв, держава надає послуг приблизно однаково як бідним, так і багатим, то чому багаті повинні платити більше тільки тому, що в них ці гроші є. Мені так і не вдалося довести, що в такому разі бідні повинні будуть віддати взагалі всі свої гроші, і ще й винними залишаться, що заздалегідь не має перспективи, а от підвищені побори з більш заможніх життєво вже доведено як життєздатна конструкція. Але я от взагалі давно вважаю, що податок на доходи - анахронізм, і що його не повинно бути взагалі. Бо держава, може, нічого й не зробила, щоб той дохід людина отримала, а може й навпаки, тільки заважала. Бо дохід є велика спокуса приховати. Більш резонно, на мій погляд - обмежитись податком на споживання. Отут вже держава і інша місцева влада повинна докласти зусиль, щоб у громадянина виникло бажання витратити кошти саме тут, а не сидіти кілька років на картоплі та укропі, щоб одного разу дітей відвезти до умовного діснейленду. Отут вже ніхто не заперечуватиме, що фіскалізовано повинно бути геть усе. І отут справедливість на вищому, я вважаю, рівні -- багаті витрачають більше, і сплачують таким чином більше податків (а якщо багаті поїхали витрачати за кордон, то див. перший пункт). Але держава хоче свій кусок з всього, і витрачає на адміністрування купу часу і ресурсів, причому бухгалтер підприємства отримує зарплату на підприємстві, і у видатках держави, начебто, невидимий, але ж насправді він зайнятий виконанням забаганок держави, яка ані йому, ані підприємству нічого за це не компенсує.
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 632 раз.
- Подякували: 501 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Вів 09 кві, 2024 23:01
airmax78 написав:Знайомому австрійцю, архітектору до речі, показали фотки ремонта в квітці. Він просто окуїв.
Конечно охренел. В Европе это просто баснословно дорогой ремонт. Здесь по сути все измеряется при расчетах в часах перемноженных на стоимость этого самого рабочего часа. И чем выше качество работ и качество материалов, тем стоимость рабочего часа выше. Хотите скрытые плинтуса - не вопрос, но работа аусгебильдете мастера по скрытым плинтусам стоит к примеру 200 евро в час, и вообще у него Термины расписаны на полгода вперёд - так что ждите. Вы спрашиваете, а может быть у него есть время в субботу, я доплачу - на вас смотрят как на тупого варвара с мешком денег и отвечают, конечно же нет, вам же уважаемый (тупой орангутанг) сказали, через полгода, если получится, то может через 5 месяцев, но это не точно. А через 8 месяцев (потому что у мастера была запарка) к тебе приходят два поляка или турка, и делают работу тяп-ляп. А можно под ключ все? Конечно можно, но платишь вдвойне и получаешь в нижних слоях полное овно, зато сверху цяцю. А можно я сам буду контролировать? Здесь сразу ответ от "тогда сам и делай" до конского прайса, который выйдет дороже уже купленной квартиры.
-
antey1969
-
1
-
- Подякував: 1701 раз.
- Подякували: 3641 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
1
Додано: Сер 10 кві, 2024 09:00
Еміграція, заробітчанство.
News from USA
Сиджу в аеропорту Анталії - через годину виліт на Мюнхен, потім в San Francisco та отримую від приятеля - колишнього мешканця Анталії - таке повідомлення: - Вибачте, вибіг на роботу не зміг відповісти. Ви питаєте, що не подобається: так зароблених грошей вистачає тільки на необхідне, з відпусткою складно, клімат ніякий ( холодно і сиро). Авто тут дорого утримувати (страхівка в місяць для приїзжих дорога)… Якось так...
P.S. Він вже місяць є новим сусідом rjkz. За програмою U4U. Згадує життя в Анталії як приємний солодкий сон… Звісно: працювати не треба, тільки треба в морі плавати…
-
akurt
-
-
- Подякував: 4000 раз.
- Подякували: 1443 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Сер 10 кві, 2024 09:51
M-Audio написав: BIGor написав:щоб заробити умовно 11 брутто більше середніх 10, треба докласти якихось додаткових зусилль, знань, відповідальності - за це таку особу держава віддячить підвищенною ставкою податку. Лівацтво в Європі дуже поширено.
В мене є знайомий, який наполегливо переконував, що справедливо буде, щоб усі сплачували на утримання держави однакову сумму (не відсоток). Мовляв, держава надає послуг приблизно однаково як бідним, так і багатим, то чому багаті повинні платити більше тільки тому, що в них ці гроші є. Мені так і не вдалося довести, що в такому разі бідні повинні будуть віддати взагалі всі свої гроші, і ще й винними залишаться, що заздалегідь не має перспективи, а от підвищені побори з більш заможніх життєво вже доведено як життєздатна конструкція.
І ким доведено? Німеччиною, яка постійно деградує? Людям в Німеччині просто невигідно працювати. Побори з більш заможних нівелюють будь-яку інінціативу. От наприклад, навіщо рвати жопу, навчатись, щоб отримати вищу і більш відповідальну посаду, щоб в результаті мати зовсім невеликий приріст доходів? Краще сидіти на ставці де найменше податків та ще отримувати якісь пільги та і все. Лівацтво/соціалізм вбиває ініціативу.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1452 раз.
- Подякували: 1859 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 10 кві, 2024 13:44
Ну я би не сказав, що в Німеччині невигідно працювати та Німеччина деградує… Щойно приземлився мій літак в Мюнхені - так перед приземленням Земля вкрита такими достойними населеннями пунктами, таким зеленими полями, такими охайними будинками та підприємствами, що наче я такого зеленого кольору на ланах і не бачив. Просто картинка та зразок іншим народам як треба хазяйнувати та жити… Не скажете ж ви, що ця краса створена неробами бездарями та вдареними в голову пустим мішком із-за рогу вулиці…
Востаннє редагувалось akurt в Сер 10 кві, 2024 13:46, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Сер 10 кві, 2024 13:46
BIGor написав: M-Audio написав: BIGor написав:щоб заробити умовно 11 брутто більше середніх 10, треба докласти якихось додаткових зусилль, знань, відповідальності - за це таку особу держава віддячить підвищенною ставкою податку. Лівацтво в Європі дуже поширено.
В мене є знайомий, який наполегливо переконував, що справедливо буде, щоб усі сплачували на утримання держави однакову сумму (не відсоток). Мовляв, держава надає послуг приблизно однаково як бідним, так і багатим, то чому багаті повинні платити більше тільки тому, що в них ці гроші є. Мені так і не вдалося довести, що в такому разі бідні повинні будуть віддати взагалі всі свої гроші, і ще й винними залишаться, що заздалегідь не має перспективи, а от підвищені побори з більш заможніх життєво вже доведено як життєздатна конструкція.
І ким доведено? Німеччиною, яка постійно деградує? Людям в Німеччині просто невигідно працювати. Побори з більш заможних нівелюють будь-яку інінціативу. От наприклад, навіщо рвати жопу, навчатись, щоб отримати вищу і більш відповідальну посаду, щоб в результаті мати зовсім невеликий приріст доходів? Краще сидіти на ставці де найменше податків та ще отримувати якісь пільги та і все. Лівацтво/соціалізм вбиває ініціативу.
Якось колега німець завів розмову про те де б він хотів оселитись на пенсії. Я йому сказав що він не може вийти на пенсію. Бо на ньому відповідальність за утримання сирійських та палестинських біженців, а зараз ще й українців. Подивився на мене з ненавистю.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 987 раз.
- Подякували: 5352 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 10 кві, 2024 13:50
akurt написав:Ну я би не сказав, що в Німеччині невигідно працювати та Німеччина деградує… Щойно приземлився мій літак в Мюнхені - так перед приземленням Земля вкрита такими достойними населеннями пунктами, таким зеленими полями, такими охайними будинками та підприємствами, що наче я такого зеленого кольору на ланах і не бачив. Просто картинка та зразок іншим народам як треба хазяйнувати та жити… Не скажете ж ви, що ця краса створена неробами бездарями та вдареними в голову пустим мішком із-за рогу вулиці…
Здебільшого ця краса зроблена поколіннями які вже поступово йдуть з активного економічного життя. Чи здатні ті, хто йде їм на зміну хоча б підтримувати це - питаннячко.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 987 раз.
- Подякували: 5352 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 10 кві, 2024 14:36
M-Audio написав:В мене є знайомий, який наполегливо переконував, що справедливо буде, щоб усі сплачували на утримання держави однакову сумму (не відсоток). Мовляв, держава надає послуг приблизно однаково як бідним, так і багатим, то чому багаті повинні платити більше тільки тому, що в них ці гроші є.
Я тоже так считал еще буквально лет 5 назад, когда как раз перешагнул мидловскую зп и не понимал чего это я должен платить больше. Даже аналогии приводил с обслуживанием дома - все ведь платят фикс тариф за свои метры, никто не знает у кого какая зп чтобы тариф за м в % от зп считать. И работает же такой подход локально. А вот в масштабах страны уже не очень. Просто приведет к обнищанию 80% населения, и потом только успевай тратить те же деньги, которые ты съэкономил на налогах, теперь уже на охрану чтобы на выходе из АТБ у тебя никто пакет с едой не увел ) Тут уже никакая полиция не справится.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 184 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 10 кві, 2024 14:39
airmax78 написав:Здебільшого ця краса зроблена поколіннями які вже поступово йдуть з активного економічного життя. Чи здатні ті, хто йде їм на зміну хоча б підтримувати це - питаннячко.
Така думка прийматься. Вона, правда, досить небезпечна, тому що виникає питання про те, що робили покоління українців в той самий час, коли німці ставали на ноги та створювали рай для дітей та онуків. На цю тему якось приятелям розказував про свої враження від подорожі від італійського знаменитого міста Вєрона на північ в бік Австрії: суцільні швидкісні траси, побудовані в горах але головне: це безкінечна кількість тунелів. Тунелі реально вражають. Я тоді подумав: ось італійці не крали бюджетні гроші та не танцювали в ресторації недалеко від Львова, розкидуючи під час війни чорну та червону ікру. Вони створювали на віки майбутнє дітей та онуків: і діти та онуки все це можуть бачити та всім користуватися. Альтернатива: шукав дані про фірму одногрупника натрапив на те, що на нього оформлено три фірми і все зареєстровані за бомжатською адресою. Відкрив мапи Гугл: подивився на 6 жалюгідних станцій метро в Дніпрі. Жалюгідних шість - будувати почали ще за царя Панька… Як посмішка Павла Лазаренка… так він хоч зрушив з місця те будівництво… Мій приятель відносно відомий український архітектор, то весь час говорить, що на будівництві крадеться як стандарт 50%…
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Сер 10 кві, 2024 15:10
akurt написав:Еміграція, заробітчанство. News from USA Сиджу в аеропорту Анталії - через годину виліт на Мюнхен, потім в San Francisco та отримую від приятеля - колишнього мешканця Анталії - таке повідомлення: - Вибачте, вибіг на роботу не зміг відповісти. Ви питаєте, що не подобається: так зароблених грошей вистачає тільки на необхідне, з відпусткою складно, клімат ніякий ( холодно і сиро). Авто тут дорого утримувати (страхівка в місяць для приїзжих дорога)… Якось так... P.S. Він вже місяць є новим сусідом rjkz. За програмою U4U. Згадує життя в Анталії як приємний солодкий сон… Звісно: працювати не треба, тільки треба в морі плавати…
1. В НЙ погода может радикально меняться несколько раз в день. Сейчас обещают 3 дня дождей, но летом это будет вспоминаться с ностальгией. Солнце будет жестокое. Фактически, сейчас наступает самое лучшее время года конец апреля-май-июнь. Потом из-под кондиционера лучше не вылазить. 2. Если через месяц после приезда зарабатывает на "самое необходимое", то уже неплохо. Значит, далеко пойдет. Всему свое время. 3. Про машину писал. Если она не будет ему приносить деньги или помогать в этом, то в НЙ мащина - это не про комфорт и удовольствие.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8656 раз.
- Подякували: 5452 раз.
-
-
Профіль
-
-
9