Флай просто заздрить.
|
|
![]() Еміграція, заробітчанство
New’s from Canada В місті Торонто в одному з найбільших банків Канади працює хресник моєї дружини. Взагалі-то закінчив університет в Україні, попрацював 1,5 роки. Потім вступив на продовження навчання в магістратуру. Виїхав до війни. В Університет в Торонто. Напрям: «Економіка». В кінці минулого року отримав диплом магістра та був прийнятий на роботу в найбільший банк Канади. Працює всього 1/2 року. Сьогодні мені написав відповідь на питання про прибутки та витрати: «Я виходжу в плюс в цілому кожного місяця. По витратам: десь $1750 щомісяця, це з машиною». Востаннє редагувалось akurt в Чет 04 лип, 2024 03:31, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоШо за авто, Семёныч?
Первоначальный взнос скопил или пап-мам дали? ![]() Honda HR-V 2024.
У іншого такого ж хлопця цікавіший випадок: KIA Forte новий із салону. Так початковий внесок - 1000 С$ (одна тисяча). Виплата кожні 2 тижні по 256 С$. Оплата кожні 2 тижні тому що в Канаді виплати із зарплати йдуть кожні 2 тижні. Так що як бачите "пап-мам" зовсім не треба. Перший внесок – це заробіток за 1000/20 = 50 годин роботи або тиждень "з хвостиком". ![]() akurt
Вчергове слухаю історії еміграції в Канаду і тут розповідають 3600 + комуналка за однокімнатну квартиру... Це до нашого давнього спору щодо вартості житла... ![]() Цей легінь мешкає в Канаді вже років 20 і - незважаючи на дуже незвичну вимову/акцент - завжди дуже цікаво розказує і завжди правду.
Я періодично дивлюся. Мені вчора той хлопець з Торонто, який купив собі нову Hоnda НR-V 2024 підтвердив, що роботу знайти практично нереально. Цитата: «Бо з роботою тут біда, ніхто не наймає майже.» Так що все вірно. І «знову за рибу гроші»: знову постає питання освіти та професії. Цей хлопець закінчив бакалаврат в Україні та магістратуру в Канаді в працює, і почуває себе впевненно. Майже паралельно з ним говорив з хлопцем, який працює в автосалоні КІА у місті Вінніпег. Той сказав, що в нього перед очіма приклад, що ніякої освіти не треба. Треба мати вдачу та кмітливість. Власник його автосалона має ще декілька автосалонів, дідусю майже 90 років. Кинув навчання у 18 років та пішов працювати авто слюсарем. А потім далі та вище. Тепер періодично приїжджає перевірити роботу автосалонів своїх - різні бренди авто - на РІЗНИХ найдорожчих автівках. Ось такі крайнощі. Але - погодьтеся - друга історія із царини неймовірного, а перша історія - особливо в наш час - із царини реального та необхідного. P.S. З приводу різних цін на оренду не дивуюся: на двох паралельних вулицях в Дніпрі живуть в орендованому два приятеля. Перший платить за оренду приватного будинка площею в 115 кв.м. на місяць 12 000 гривень (є гараж та невеличка ділянка землі) плюс комунальні витрати. Другий живе практично поруч (метрів 300) в 3-к квартирі та платить 24 000 гривень+комуналка. Так і в Канаді може бути… ![]() Ще раз передивився те відео - друга половина - історія про пана Олега.
Не знаю, чи можна порівнювати, але щось схоже відбувається з родиною моєї племінниці, які прибули в Канаду 27 лютого. З одного боку я навіть стидаюся викласти тут фото як вони живуть: щодня розваги, плавальні басейни, тренажерні зали, подорожі роверами, компанії українців з бокалами. І реально шикарна 2-о рівнева квартира - повний фарш (все отримали в квартиру безкоштовно). Інший бік: досі не можуть знайти НІЯКУ РОБОТУ та НЕ МОЖУТЬ НІКУДИ ВЛАШТУВАТИСЯ. Ніким. Ніяк. Племінниця сказала, що з такого раю, де діти вчаться в школі та весь час є де розважатися, вона нікуди не поїде. Чоловік її вже поривався поїхати додому не менше трьох разів. Бачите: два боки однієї медалі в одній родині. А де тоді реальна правда про Канаду? P.S. Племінниця говорить про свого чоловіка так: «В нього золоті руки. Правда! Просто виросли вони із сраки…» ![]() akurt А за що жити "в раю"? Хоча кожному своє.
А в мене кум розпродав всю свою нерухомість (з дуже великими скидками, я б сказав з втратою 30%), взяв своїх трьох дітей, куму і поїхав вчора до Німеччини... Він і так працював віддалено на німецьку фірму вже років 5, тому робота збереглась і навіть запропонували компенсацію за релокацію +15% ЗП... ![]()
Там далі ще історія про пана Олега - продав квартири в Польщі...і все злив в Канаді. 3600 кад (2600 дол США) за 1к - це взагалі в ніякі ворота. Плюс ще обовязково на двох по авто. Звичайно заощадження згорять. В ЄС можна замість авто користуватись нормальним публічним транспортом за 20 дол США в місяць.
|
|