Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 22912292229322942295 ... 2904>
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 12:56

Bolt написав:
  akurt написав:Пане Bolt!
Взагалі практика того, що викладачі пропонують купити підручники власного авторства - розповсюджена в усьому світі. Від України до США. В США цікаво: всі книжки викладено на Амазоні. Купуй ЕЛЕКТРОННУ ВЕРСІЮ.
Все питання - в авторах.
Я би НЕ радив:
- купувати такі «підручники»;
- не звертатися до всіляких репетиторів. Не студентська то справа.
Все що треба, є в бібліотеках та в Інтернеті.
Просто треба зрозуміти, що перший курс - найважчий. Саме на ньому і «ламаються».
Але треба пережити та вистояти.
P.S. В сучасних умовах, коли студентів не відраховують навіть, якщо вони не бувають в університеті по 1/2 року - не «ламаються», а просто «пристосовуються» до реалій.

Я теж вважаю, що в наймати репетитора для ВУЗу то вже перебор, Хоча чув, що існує така практика.
Я думаю, що відрахування, якщо і будуть, то не будуть носити, якісь масовий характер зважаючи, хочаб на те, що на нашому напрямку було 200 бюджетних і 80 комерційних місць. А закінчилось тим,, що бюджетників набрали 180(чомусь вже під час подачі документів к-сть бюджетних місць зменшили на 20) і контрактників набрали десь до 30-ти, тобто недобір 70 чол.

питання в тому, що якщо студент не розуміє матеріал самостійно, то потрібен репетитор. головне, щоб не ви розібралися з матеріалом, а дитина.

я прихильник тої ідеї, що не треба витрачати час на те, що не подобається й не заходить. може й не відрахують, отримає диплом - а далі? на роботі диплом не потрібен, використовують навіть не знання, а здатність розібратися в тому, що потрібно, й робити.

й тоді так, напевне репетитор не потрібен - якщо не може розібратися сам, то треба подумати про щось інше
Shaman

Подякував: 772 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 13:05

барабашов написав:
  Shaman написав:
  барабашов написав:Shaman
Это когда вы учились если учебники у вас ьыли "ещё российськомовни"???
При союзе и лет наверно 5-7 никто массово на украинском учебники и не печатал
А в ВУЗе и в начале нулевых всё новое(методички,практлабы,новые труды по теме) на русском выходило и издавалось

в 90ті й вчився в універі :)

В самом конце 90х или как я с 92года и до 99го с академами?

друга половина 90х років. й я писав, що підручники були російськомовними, україномовними була лише історія. хоча так, дійсно були методички, але математику вчили по більш класичних підручниках.

й гадаю на російській мові друкували в Харкові та Дніпрі, у Львові гадаю українською :D
Києво-Могилянка напевне теж була від початку україномовною, треба спитати. а звідки оце "какая разница"? :lol:
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 14:09

Shaman написав:
  Bolt написав:
  akurt написав:Пане Bolt!
Взагалі практика того, що викладачі пропонують купити підручники власного авторства - розповсюджена в усьому світі. Від України до США. В США цікаво: всі книжки викладено на Амазоні. Купуй ЕЛЕКТРОННУ ВЕРСІЮ.
Все питання - в авторах.
Я би НЕ радив:
- купувати такі «підручники»;
- не звертатися до всіляких репетиторів. Не студентська то справа.
Все що треба, є в бібліотеках та в Інтернеті.
Просто треба зрозуміти, що перший курс - найважчий. Саме на ньому і «ламаються».
Але треба пережити та вистояти.
P.S. В сучасних умовах, коли студентів не відраховують навіть, якщо вони не бувають в університеті по 1/2 року - не «ламаються», а просто «пристосовуються» до реалій.

Я теж вважаю, що в наймати репетитора для ВУЗу то вже перебор, Хоча чув, що існує така практика.
Я думаю, що відрахування, якщо і будуть, то не будуть носити, якісь масовий характер зважаючи, хочаб на те, що на нашому напрямку було 200 бюджетних і 80 комерційних місць. А закінчилось тим,, що бюджетників набрали 180(чомусь вже під час подачі документів к-сть бюджетних місць зменшили на 20) і контрактників набрали десь до 30-ти, тобто недобір 70 чол.

питання в тому, що якщо студент не розуміє матеріал самостійно, то потрібен репетитор. головне, щоб не ви розібралися з матеріалом, а дитина.

я прихильник тої ідеї, що не треба витрачати час на те, що не подобається й не заходить. може й не відрахують, отримає диплом - а далі? на роботі диплом не потрібен, використовують навіть не знання, а здатність розібратися в тому, що потрібно, й робити.

й тоді так, напевне репетитор не потрібен - якщо не може розібратися сам, то треба подумати про щось інше

Головне диплом отримати. Він і так програмістом не буде.
Скоріше тестувальником.
Племінник дружини(його хресний) тестувальником робить, казав, що затяне. І так, основуючись на власному досвіді більша, частина того, що вчили в полутесі не знадобилась, а той же потрібний САПР практично не вчили.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 274 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 15:34

Еміграція, заробітчанство

Bolt написав:
  Shaman написав:
  Bolt написав:Я теж вважаю, що в наймати репетитора для ВУЗу то вже перебор, Хоча чув, що існує така практика.

Скоріше тестувальником.
Племінник дружини(його хресний) тестувальником робить, казав, що затяне. І так, основуючись на власному досвіді більша, частина того, що вчили в полутесі не знадобилась, а той же потрібний САПР практично не вчили.

Якщо отримувати суто "корочку" (чи зараз скоріш "пластик") - то взагалі сенсу немає, це не є необхідною умовою ні для програміста ні для тестувальника. Вчитися в університеті тільки заради диплому - марно витрачений час і гроші
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8230 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 15:39

Bolt написав:
  Shaman написав:
  Bolt написав:Я теж вважаю, що в наймати репетитора для ВУЗу то вже перебор, Хоча чув, що існує така практика.

Скоріше тестувальником.

а якщо це головне, то тим більше має сенс подивитися спеціальності, де математику вивчають як "вища математика". як гадаєте, чого так мало контрактних місць заповнено?
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 15:41

Re: Еміграція, заробітчанство

Bolt написав:Племінник дружини(його хресний) тестувальником робить, казав, що затяне. І так, основуючись на власному досвіді більша, частина того, що вчили в полутесі не знадобилась, а той же потрібний САПР практично не вчили.

Хочу дати маленьку пораду зі сторони: реально треба навчити Вашого сина вчити якусь "незрозумілу хрінь" по поганій документації. Бо без такого вміння навіть тестером його на роботі тримати не будуть. Ті ж матриці, або булева логіка і теорія множин з дискретки -якраз те, що треба.
В мене на курсах з молоддю зараз пішла нова проблема (якої ще років 5 тому не було): вони не можуть 45 хв "потикати кнопки" і спробувати самостійно вирішити проблему. В більшості через 10 хвилин починається стан близький до істерики...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 15:51

Faceless написав:
Bolt написав:
  Shaman написав:питання в тому, що якщо студент не розуміє матеріал самостійно, то потрібен репетитор. головне, щоб не ви розібралися з матеріалом, а дитина.

Скоріше тестувальником.

Якщо отримувати суто "корочку" (чи зараз скоріш "пластик") - то взагалі сенсу немає, це не є необхідною умовою ні для програміста ні для тестувальника. Вчитися в університеті тільки заради диплому - марно витрачений час і гроші

власне заради диплому й вчаться. й заради тренування навичок власне вчитися - щось тобі розкажуть, щось робиш сам, деякі питання розбираєш самостійно.

бо власне всі знання, які я використовую зараз - це не з універу. бухоблік теж вчив вже на роботі. правда співпало ще, що коли закінчив, й бухоблік якраз трошки поміняли.

але найцікавіше, що деякі питання, які вивчаю зараз - ті ж державні фінанси, таки викладали в універі, правда, не на моїй спеціальності.

але так мозок тренується. просто я за те, що тренуватися надо тим, що вдається, й не братися за те, що не твоє.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 16:17

Shaman написав:
  Faceless написав:
Bolt написав:[quote="5763824:Shaman"]

Скоріше тестувальником.

власне заради диплому й вчаться. й заради тренування навичок власне вчитися - щось тобі розкажуть, щось робиш сам, деякі питання розбираєш самостійно.

бо власне всі знання, які я використовую зараз - це не з універу. бухоблік теж вчив вже на роботі. правда співпало ще, що коли закінчив, й бухоблік якраз трошки поміняли.

але найцікавіше, що деякі питання, які вивчаю зараз - ті ж державні фінанси, таки викладали в універі, правда, не на моїй спеціальності.

але так мозок тренується. просто я за те, що тренуватися надо тим, що вдається, й не братися за те, що не твоє.[/quote]
Навички вчитися мають бути ще до університету, без них і школу важко закінчити.
Університет дає не тільки вузькі знання зі спеціальності - тому це і університет - перші пару курсів дають чимало знань, що розширюють кругозір, все це загалом формує те, що можна назвати "освіченою людиною". Власне, я хотів би вірити, що це й є головною метою отримання вищої освіти.
Але якби люди вчилися чисто заради диплому - не було б конкуренції між ВНЗ, рейтингів, шматок пластику приватного університету мухосранську формально такий самий, як і в Могилянки, КПІ, УКУ чи Шевченка.
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8230 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 16:28

В контексті еміграції: мене здивували тим, що існують країни, де перше вересня настає пізніше.
А ще тут син знайомого захотів женитись в Казахстані. І там батьки невістки попросили викуп 50 млн тенге (більше 100 тис. $)
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 17:15

Дюрі-бачі написав:А ще тут син знайомого захотів женитись в Казахстані. І там батьки невістки попросили викуп 50 млн тенге (більше 100 тис. $)

Зображення

Не знають вони там в своїх казахстанах про філіпінок за миску рису..
А, ну да. І «койкомісце» у підвалі нахалбуду на піддонах з завидним незайманим сіньором..
Hotab

Подякував: 403 раз.
Подякували: 2462 раз.

Профіль

3
3
2
  #<1 ... 22912292229322942295 ... 2904>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти