Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23252326232723282329 ... 2897>
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 17:34

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:"Дурних нема!"
Якщо і є - то не там.

Прочитав історію, яку форсять в соц. мережах:
Чоловік із Каліфорнії випадково сплачував рахунки за електроенергію свого сусіда протягом 18 років. Американець жив один, але у нього були дуже великі рахунки за електрику. Він вважав, що це збій лічильника або проблеми з проводкою. Виявилося, що лічильник чоловіка всі ці роки був підключений до сусідського. Після проведення перевірки енергетична компанія визнала свою помилку і пообіцяла повернути частину коштів.

сусід емігрував з срср? :lol:

а взагалі дивно - вважав, що збій лічильника, але сплачував й нічого не робив...
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 17:35

Чи вигідний ануїтет

Gastarbaiter написав:
  Shaman написав:
  BIGor написав:Ануітет взагалі не вигідний, не знаю, хто його бере, можливо фінансово-неграмотні люди.

чому ануїтет невигідний?..

Зображення

на жаль, картинку не бачу...
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 18:15

Shaman написав:
  BIGor написав:Ануітет взагалі не вигідний, не знаю, хто його бере, можливо фінансово-неграмотні люди.

Якщо захочеш досрочно закрити такий кредит - побачиш. :D
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 18:28

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:"Дурних нема!"
Якщо і є - то не там.

Прочитав історію, яку форсять в соц. мережах:
Чоловік із Каліфорнії випадково сплачував рахунки за електроенергію свого сусіда протягом 18 років. Американець жив один, але у нього були дуже великі рахунки за електрику. Він вважав, що це збій лічильника або проблеми з проводкою. Виявилося, що лічильник чоловіка всі ці роки був підключений до сусідського. Після проведення перевірки енергетична компанія визнала свою помилку і пообіцяла повернути частину коштів.

На практиці: за кордоном і в тому числі в США ніхто щомісяця нікуди не передає ніякі показники ніяких лічильників. Компанія-постачалиник сама знімає показники, сама списує з банківського рахунка необхідні кошти.
Споживач ніколи не втручається в той процес і в 99% не інтересується.
Частково тому, що не варто витрачати час на дрібниці: навіщо тим займатися, якщо платежі - наприклад в США - рідко коли перевищують - в умовному переводі на гривні - 100 гривень на фоні зарплатні в 10 000 гривень наприклад.
В даному випадку- я думаю - була якась технічна помилка в номері рахунка в списанні коштів - хтось колись якось зʼясував, що помилка була і компанія її безумовно виправить.
Розумієте, пан Дюрі-бачі, дурних дійсно немає, люди живуть в іншому вимірі.
Коли я я спитав у моїх французських друзів, які в них платежі за електрику - а я зараз у Франції - то поставив людей у дуже неприємне становище.
Справа в чому? Що я змусив їх буквально шевелити мозком, бо вони взагалі не мали уяви, скільки вони платять та як саме відбувається процес: після довгих роздумів сказали, що якось десь там хтось там щось там вираховує з їх банківського рахунка, який вони один раз десь там вказали. Вони в той процес не втручаються і не контролюють.
Але точно не інтересувалися.
Тому і відповідь дати не можуть.
Мені було незручно за запитання.

P.S. Уточнення: спитав не у мільйонерів, а у пенсіонерів.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1445 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 18:44

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:люди живуть в іншому вимірі.

Можете й так це назвати. А для мене людина, яка не контролює свої витрати є менш фінансово грамотною ніж людина, яка контролює.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 18:47

Shaman написав:

Єдина невигідність ануїтета - що за рівної номінальної ставки з класичною схемою по ануїтету реальна ставка виходить вище.
При цьому, при рівних початкових умовах ануїтет набагато легший для виплати пересічному.
Все інше - суб'єктивні нюанси конкретних умов договору і не більше.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 18:48

BIGor написав:
  Shaman написав:

Якщо захочеш досрочно закрити такий кредит - побачиш. :D
Це про якісь польські приколи мабуть. Нічого особливого у ануїтету немає при достроковому
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 18:53

Вигідність ануїтету визначається співвідношенням % та інфляції. В гривні під 3 (7)% єОселі він дуже вигідний, в США в доларах під 7% - дуже не вигідний.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 18:58

Дюрі-бачі написав:Вигідність ануїтету визначається співвідношенням % та інфляції. В гривні під 3 (7)% єОселі він дуже вигідний, в США в доларах під 7% - дуже не вигідний.
Це про вигідність кредиту взагалі., не тільки ануїтету.
В 2020-2021 можна було і без всяких держ програм взяти в гривні нижче 10%. З того часу борг знецінився вдвічі, якщо не більше
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 19:02

Faceless Я про те, що зараз єОселю вигідніше взяти в ануїтет ніж в класичну схему погашення (якщо гривня очікувано девальвує). В США навпаки: якщо очікування зниження % ставки здійсняться, то вигідно класична схема і потім пере кредитуватись.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в П'ят 20 вер, 2024 19:04, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Профіль

1
  #<1 ... 23252326232723282329 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей