Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23282329233023312332 ... 2897>
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 22:01

Еміграція, заробітчанство

The_Rebel написав:
  Faceless написав:
The_Rebel написав:Все чітко по ануїтету. Підняв свої ексельки з банку. 25% перший внесок. Але мене бентежить оця сума - Cash to close: 68 442 $ Невже така велика початкова комісія плюс оформлення? Якщо її включити то ефективна ставка буде набагато більше за 6%
https://kept.com.ua/5hgw/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE.jpg

Думаю там не просто так згадали "витрати на адвокатів". Вочевидь, це неординарна покупка, тому й витрати такі - не на комісії і оформлення, а на юридичний супровід

Ще не бачив банку, які б відмовилися від початкової такої комісії за іпотекою) Яку клієнт принесе в клювику зразу в день оформлення своєї бажаної нерухомості, не особливо рахуючи втрати :lol: . Комісійний дохід - це один з найбажаніших для банку. Бо процентний - це ще треба вираховувати вартість грошей, за якою сам банк їх отримав. Тому думаю у цю суму все включено - і комісія, і юристи, і оцінка майна. А ще буде страхування майна щорічне, а ще страхування життя позичальника щорічне. І реальна (ефективна) ставка вмить гайне за десяточку)
Я не кажу що комісій немає, але ж не на рівні даунпейменту
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 22:08

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:
  Faceless написав:
akurt написав:Клас!
Не підкажете - це ті, що 'тупі', чи якісь інші?
Самому цікаво. :mrgreen:
Чекаємо на коментарі

Вже вище я все розжував, чи ще треба? До речі, у пана Ребела на картинці і переплата при ануітеті більша... ну то таке, тисячі мух не можуть помилятися.
Що ви там жували? Що при повному достроковому погашенні у ануїтету буде більший залишок? Так і сума сплачених платежів при класичному буде більша, між іншим
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 22:08

BIGor написав:Вже вище я все розжував, чи ще треба? До речі, у пана Ребела на картинці і переплата при ануітеті більша... ну то таке, тисячі мух не можуть помилятися.

Більша, але вартість грошей рахується у часі. У 99% випадків вона зменшується, в деяких валютах суттєво. Може бути так, що краще платити щомісячно на 400 у.о. менше сьогодні, а умовно через 10-15 років на 800 у.о. більше.

Це не аксіома, але таке може бути, особливо якщо ФРС за період кредиту знову включить станок, як під час ковіду

А може бути і навпаки, людина взяла 30-річний кредит в 40 років. І їй краще більше погасити в період розквіту кар'єри, незважаючи на всілякі інфляції пізніше
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 22:32

Faceless написав:
The_Rebel написав:Все чітко по ануїтету. Підняв свої ексельки з банку. 25% перший внесок. Але мене бентежить оця сума - Cash to close: 68 442 $ Невже така велика початкова комісія плюс оформлення? Якщо її включити то ефективна ставка буде набагато більше за 6%

Думаю там не просто так згадали "витрати на адвокатів". Вочевидь, це неординарна покупка, тому й витрати такі - не на комісії і оформлення, а на юридичний супровід

Та ні - купівля ординарна - як для всіх.
Ну ось в США є таке поняття так "закриття угоди".
Воно коштує грошей: це податок на купівлю нерухомості, оформлення всіх документів, оплата кадастрових вимірювань земельної ділянки, послуги фінансових адвокатів, комісія банку, занесення в реєстр нерухомості і таке інше.
Інколи Продавець-Забудовник надає знижку - НЕ на ціну нерухомості, а саме "на закриття Угоди" - така сума може складали 10 000 доларів.
Ще може надавати знижку в 2 000 доларів для кінцевої Угоди, якщо Покупець звернеться до рекомендованого фінансового адвоката - типу "якщо і підгодовувати - то своїх!"
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1445 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 22:39

BIGor написав:
  Faceless написав:
akurt написав:Клас!
Не підкажете - це ті, що 'тупі', чи якісь інші?
Самому цікаво. :mrgreen:
Чекаємо на коментарі

Вже вище я все розжував, чи ще треба? До речі, у пана Ребела на картинці і переплата при ануітеті більша... ну то таке, тисячі мух не можуть помилятися.

переплата при ануїтеті більше, бо там пізніше гаситься тіло кредиту, відповідно відсотків набігає більше.

BIGor, вам три людини кажуть що класична схема й ануїтет коштують однаково. The_Rebel зробив розрахунок, Faceless перерахував, я ні - але за потреби за 10-15 хвилин накидаю формули в екселі. а ви, не зробивши розрахунків - чомусь сперечаєтесь. просто зверніть увагу 8)

а з приводу ануїтету - дискусія почалась з моєї фрази, що не всі розуміють сенс ануїтету, тому роблять хибні висновки. гадаю багатьох плутає оця стандартна фраза, що при ануїтеті спочатку платиться більше відсотків, а в кінці більше тіла. але насправді механізм трохи інший.
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 22:42

BIGor написав:При ануітеті спочатку більша доля інтересу банку ніж тіла. Тобто при достроковому закритті ануітету тіло кредиту буде значне, а при класичній схемі - ні. Так що, є вигода? :D

Наприклад, кредит 120 тис. під 10% на 10 років. За ануїтетом у перший місяць відсотки будуть 1000. І за "класикою" відсотки за цей самий місяць будуть 1000. Тільки за ануїтетом треба погасити в цьому місяці, наприклад, 500 тіла, а за "класикою" 1000. Звичайно, погасити 1000 вигідніше, ніж 500. А ще вигідніше буде погасити цей кредит за 1 рік. Висновок: кредити строком більше 1 року беруть тільки фінансово неграмотні люди.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 22:42

akurt написав:
  Faceless написав:

Та ні - купівля ординарна - як для всіх.
Воно коштує грошей: це податок на купівлю нерухомості, оформлення всіх документів, оплата кадастрових вимірювань земельної ділянки, послуги фінансових адвокатів, комісія банку, занесення в реєстр нерухомості і таке інше.
Інколи Продавець-Забудовник надає знижку - НЕ на ціну нерухомості, а саме "на закриття Угоди" - така сума може складали 10 000 доларів.
Ще може надавати знижку в 2 000 доларів для кінцевої Угоди, якщо Покупець звернеться до рекомендованого фінансового адвоката - типу "якщо і підгодовувати - то своїх!"
Тоді якось не можу зрозуміти навіщо для простої покупки тре якісь адвокати.
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 22:46

Faceless написав:
akurt написав:
  Faceless написав:Та ні - купівля ординарна - як для всіх.
Тоді якось не можу зрозуміти навіщо для простої покупки тре якісь адвокати.

а чого там найбільш оплачувані спеціальності - лікарі та юристи. там все через адвокатів :lol:
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 23:11

Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:При ануітеті спочатку більша доля інтересу банку ніж тіла. Тобто при достроковому закритті ануітету тіло кредиту буде значне, а при класичній схемі - ні. Так що, є вигода? :D

Наприклад, кредит 120 тис. під 10% на 10 років. За ануїтетом у перший місяць відсотки будуть 1000. І за "класикою" відсотки за цей самий місяць будуть 1000. Тільки за ануїтетом треба погасити в цьому місяці, наприклад, 500 тіла, а за "класикою" 1000. Звичайно, погасити 1000 вигідніше, ніж 500. А ще вигідніше буде погасити цей кредит за 1 рік. Висновок: кредити строком більше 1 року беруть тільки фінансово неграмотні люди.

Ну тисячі мух не можуть помилятись.
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 20 вер, 2024 23:13

BIGor написав:
  Gastarbaiter написав:

Ну тисячі мух не можуть помилятись.
Аргументація на рівні аудитора з біг-4 :mrgreen:
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 23282329233023312332 ... 2897>
Форум: