Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23832384238523862387 ... 2897>
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 12:24

Дюрі-бачі написав:
  Faceless написав:В Правексу була фіксована на 5 років, потім uird чи то +.1.5% чи то +2%

Так от: "на заході" зараз теж поширена така іпотека: перші 1-3-5 років ставка біля 0%, а потім реальні облікова + 2% то люди одразу прозрівають...

в США перед 2008 були навіть схеми - ти купуєш будинок й перші кілька років не платиш, а отримує гроші (від'ємний ануїтет чи щось таке). а на 2008 рік схоже припало, коли гроші треба платити :D
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1629 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 12:25

BIGor написав:
  Faceless написав:В Правексу була фіксована на 5 років, потім uird чи то +.1.5% чи то +2%

Була така програма для тих в кого Преміум якийсь спеціальний пакет - ІТ-шниками його давали (скоріше всього через великі обсяги доходів). Так що це не масовий продукт. Масовий продукт тоді була іпотека Ощадбанка - памятаю там було 24% річних. Дуже вигідно (С).

Цей пакет давали одразу з іпотекою.
Для ФОП ІТ в них теж була окрема пропозиція, але я не про неї. Звичайна програма, доступна будь кому з офіційними доходами
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 14:33

Слава Богу, панове розвернулися від страшилок в дусі Halloween, намагаючись позбавити права декількох мільярдів населення Земної кулі жити зараз і сьогодні в пристойних умовах, а не через 20 років життя в комунальній кімнаті площею в 12 кв.м, як жила родина мого майбутнього тестя з двома дочками та тещею.
Ні, через 20 років дійсно отримали 4-к квартиру на 4-му поверсі в новому будинку, ще й з паркетною підлогою, але це було через 20 років…

Є пропозиція повернутися до реальності, бо Правекс-банк дійсно був цікавим, інакше його б не забрали за великі гроші італійцям, але ж і панове живуть не в Італії.

Так ось: вчора довго говорив з нашою людиною, йому 30 з хвостиком - і так сталось що він вже не перший рік - підданий короля Швеції Карла Густава XVI.
Перше, що він зробив, переїхавши в Стокгольм - це (слава Богу, перехрещуся!!!) не читав дописи-страшилки про іпотеку на цьому форумі, від яких всі мерці на свято Halloween точно повісилися б, а взяв в кредит трикімнатну (!) квартиру на сході Стокгольма.
Ринкова ціна (прохання не читати цифри далі) 350 000€.
Я трохи обманюю: перше, що зробив, то купив в кредит новеньку Мазда 6. В Україні, після того, як купив в Швеції, прилетів на тиждень провідати батьків та продав свою Honda Accord 2.0 Sport.

Вселився в 3-к квартиру і вона виявилася якоюсь комфортною, бо через рік народився хлопчик…
Не став він чекати 20 років для того, щоби започаткувати виробництво хлопчиків. Не хотів щороку ходити до стенда біля Профспілкового комітету, щоби шукати себе в списках черговиків…

Далі буде те, що сильно здивує арологетів іпотеки.

Перед цим скажу, що з 2017 до 2022 року сплачував за іпотеку приблизно 800€ на місяць.
Зарплатня всі ці роки була досить стабільною: на руки стабільно отримував близько 4000€.
Обрадую пана flyman’a, який ретельно слідкує за тим, щоби ніхто з ІТ-ників не отримував більше за 125$ на місяць, ой, я помилився, більше за 500к$ на місяць: цей хлопець з 2017 року стабільно отримує 4000€ на місяць та не піддався на провокацію з боку свого одногрупника по українському університету переїхати в США.
В 2023 році сталася халепа, про яку виде нагадував пан Дюрі-бачі: банк підвищив відсоткову ставку за кредитом і прийшлося сплачувати вже не 800€ на місяць, а цілу тищонцу, тобто 1000€ на місяць.
Біда не приходить одна: якщо раніше за комуналку сплачував 500€, то тепер - в 2024 році прийшлося платити 700€ на місяць.

От щоби ви зробили в цій жахливій ситуації?
Правильно!
Yes!
Продати ту кляту квартиру! Нехай знають.
Не жартую: продав!
Два тижні тому.
Та взяв іншу - але вже за 530 000€.
Щоби знали ті холодні шведи, як знущатися над колись українською людиною!
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 14:46

Додаток до тексту вище.
Діалог:

Я: Какой сейчас процент по кредиту?
ОН: Сейчас процент 6.47 по кредиту. Как было раньше: 1.5 - 2% никогда уже не будет в Швеции.
Я: А как получилось продать невыплаченную ипотекой квaртиру - то есть невыплаченное легло на плечи покупателя?
ОН: Да, тут банк без проблем проводит эти операции. Весь рынок только и основам на этом.
Никто кроме мафии никогда не покупает квартиру одним платежом.

Я: Ну, (имя удалено), ты гений и молодец! Тобой надо гордиться - все очень умно!
Востаннє редагувалось akurt в Пон 21 жов, 2024 14:56, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 14:51

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Ринкова ціна (прохання не читати цифри далі) 350 000€.
  akurt написав:сплачував за іпотеку приблизно 800€ на місяць.

Це на скільки років треба брати і під який %? Бо в мене щось математика не складується і за звичайних умов (20 років, 5%) іпотеки платіж виходить більше 2 тис в місяць...
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 14:56

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:Ринкова ціна (прохання не читати цифри далі) 350 000€.
  akurt написав:сплачував за іпотеку приблизно 800€ на місяць.

Це на скільки років треба брати і під який %? Бо в мене щось математика не складується і за звичайних умов (20 років, 5%) іпотеки платіж виходить більше 2 тис в місяць...
Там вище написано що ставка 6.47%
Але сума іпотеки буде нижча на суму, за яку продали попередню квартиру (а вона скоріше за все подорожчала) мінус залишок боргу і можливо ще щось додали.
Навіть можливо, що в результаті борг навіть став менше.
Бо з доходом в 4кЄвро не сильно розбіжисся
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 14:59

Зараз 6,47.
Він згадав про відсоткову ставку в діапазоні 1,5..2%.
Я не питатав, але гадаю така і була раніше.

Там ще є приколи, як він пояснює про первинний внесок та кінцеву суму - але я те не буду оприлюднювати, щоби не псувати панам настрій.
Але скажу вам, що всі українські програми для молоді - нервово курять бамбук обабіч...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 15:00

Faceless Просто історії пана акурта всі якісь такі, що за іпотеку платять мало, а потім виявиться, що там як мені на єОселю пропонували: 70% першого внеску...
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 15:03

akurt Все рівно математика не сходиться: раз було 1,5-2%, а зараз 6,5%, що на 200є платіж більше, то залишок тіла кредиту після 5 років сплати має бути десь 50-60 тис. євро, а ніяк не 350
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 15:04

akurt написав:...
Так ось: вчора довго говорив з нашою людиною, йому 30 з хвостиком - і так сталось що він вже не перший рік - підданий короля Швеції Карла Густава XVI.
Перше, що він зробив, переїхавши в Стокгольм - це (слава Богу, перехрещуся!!!) не читав дописи-страшилки про іпотеку на цьому форумі, від яких всі мерці на свято Halloween точно повісилися б, а взяв в кредит трикімнатну (!) квартиру на сході Стокгольма.
Ринкова ціна (прохання не читати цифри далі) 350 000€.
Я трохи обманюю: перше, що зробив, то купив в кредит новеньку Мазда 6. В Україні, після того, як купив в Швеції, прилетів на тиждень провідати батьків та продав свою Honda Accord 2.0 Sport.
...
Далі буде те, що сильно здивує арологетів іпотеки.

Перед цим скажу, що з 2017 до 2022 року сплачував за іпотеку приблизно 800€ на місяць.
Зарплатня всі ці роки була досить стабільною: на руки стабільно отримував близько 4000€.

продовжимо курси нашої банківської математики
платіж 800 євро на місяць. інші параметри пан akurt завбачливо приховав, але ми спрогнозуємо 8) якби в іпотеку взяли на всю суму 350 т євро на 30 років та під 1%, то платіж все одно склав би 1 125 євро. тобто навіть на таких файних умовах в іпотеку надали лише 250 т євро, а 100 т євро бідний хлоп з України доплатив з кишені. зверніть увагу, з яким потенціалом країна - хлопу не було ще й 30 років, а 100 т євро в Україні вже зміг заощадити, ще й машину купив. шведи так не можуть. :D

але дивіться 30 років під 1% - щось надто привабливі умови. у сурових шведів напевне такого немає, тому навіть якщо 25 років та 1% чи 30 років та 3%, але при платежі 800 євро сума іпотеки складе від 190 до 210 т євро. а інше хлопак доплатив з кишені. отак оббирають бідних українців - доводиться півквартири сплачувати зі своїх статків.

ps насправді, я вже натякав що такі красиві історії краще без цифр розповідати, бо інакше цифри не підтверджують цю казкову реальність.

ps2 або більш реально - люди емігрують разом з кількома сотнями тисяч уо (й кілька - не один й не два). й тоді ці всі історії звучать набагато вірогідніше. але що це за країна така чи ким там працюють, що всі емігранти в 30 років мають по кілька сотень уо? :lol:
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1629 раз.

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 23832384238523862387 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти