Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 24562457245824592460 ... 2897>
Повідомлення Додано: Нед 01 гру, 2024 12:02

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Новини в царині освіти для молодих українців за кордоном

Один із наших студентів в Лаквілі (Італія), який за програмою подвійних дипломів завершив навчання влітку цього року, влаштувався в них асистентом в лабораторію, а тепер його взяли в аспірантуру під керівництвом одного із професорів. Найдивніше було коли професор написав листа мені, щоб я дав характеристику цьому студенту.
Дивно було в цьому 2 речі: чому студент, коли його попросили назвати 3 вчених з університету, назвав і мене і чому серед цих трьох професор написав тільки мені, а не писав зав. кафедрі, яка писала студенту характеристику при вступі на програму подвійних дипломів...
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 01 гру, 2024 13:33

Дівчина з Кривого Рогу. Працювала бухгалтером + знання англійської. Весною 2022 виїхала до Польщі, за пару місяців знайшла роботу фінансового контролера у міжнародній компанії. Вже й заміж встигла вийти за поляка.
Ще одна знайома - юрист, без знання іноземних мов. Хоче виїхати, але не наважується, бо не знає що тут робити.
Це щодо того, яка освіта буде універсальною та дозволить сходу працювати практично у будь-якій країні.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 01 гру, 2024 13:50

Суперові приклади!
До речі, думаю ніхто не знає: в університетах Великої Британії є квоти на прийом на навчання українців. Я перепитав: безкоштовно.
Інформацію отримав від нашої людини, яка працює викладачем тут:
https://www.lincoln.ac.uk/
Говорив що іх університет приймає щорічно 5 студентів з українців. Кого то хвилює: вивчайте сайт там є розділ прийому.

Щодо позитивного досвіду пана Дюрі-бачі.
Знаю дуже цікавий досвід про навчання нашого студента в одному з університетів США.
Там діє те, що колись було в Україні: Студентське наукове товариство.
Наш студент туди записався та почав працювати в лабораторії під керівництвом професора - світила з електрики та сонячних батарей.
Той йому підказав корисну річ: на четвертому курсі, коли йде підготовка на бакалавра, візьми додатково на вчення ще декілька курсів, з переліку магістратури. Будеш менше байдикувати та танцювати з дівчатами, але потім подавай документи в магістратуру, ми то і зарахуємо ті дисципліни та деякі з четвертого курсу.
Він зекономив 1/2 роки навчання та гроші за таку підготовку (здається близько 40 000$). Тобто підготовка в магістратурі зайняла 1 рік, а не 1,5 чи 2.
Було дуже важко, але встиг захистити Магістерську роботу - не повірите - 31 серпня того року навчання. Здається, вже з 15 вересня почав працювати.
Так що такі випадки і бувають, і корисні, і по грошах ефективні.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 01 гру, 2024 14:26

akurt написав:Наш студент туди записався та почав працювати в лабораторії під керівництвом професора - світила з електрики та сонячних батарей.

В цьому кейсі студент займається побудовою маршрутів польоту дронів на полі для "розумного землеробства"
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 01 гру, 2024 14:28

akurt написав:Канадці теж «американці», але вважають, що ті американці «інші американці», живуть «неправильно» і треба навчити їх жити.

Недавно читав одного американця - так от він пише, що канадці - це бідні американці, тільки з цінами не нерухомість такими як в США :D .
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 01 гру, 2024 14:34

Gastarbaiter написав:Дівчина з Кривого Рогу. Працювала бухгалтером + знання англійської. Весною 2022 виїхала до Польщі, за пару місяців знайшла роботу фінансового контролера у міжнародній компанії. Вже й заміж встигла вийти за поляка.
Ще одна знайома - юрист, без знання іноземних мов. Хоче виїхати, але не наважується, бо не знає що тут робити.
Це щодо того, яка освіта буде універсальною та дозволить сходу працювати практично у будь-якій країні.

Ну різні бухгалтери є, є такі що ведуть 5 ФОпів чи якусь ТОВку, є які працюють в якихось міжнародних компаніях - скоріше всього Ваш випадок - вимоги дуже різні. З позиції середнього бухгалтера на мою думку щось знайти одразу нормальне за кордоном - малореально.

Так і з програмуванням - хтось розробляв все життя на 1С, ну і без англ. йому буде складно знайти щось поза Україною.
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 01 гру, 2024 14:39

Gastarbaiter написав:Дівчина з Кривого Рогу. Працювала бухгалтером + знання англійської. Весною 2022 виїхала до Польщі, за пару місяців знайшла роботу фінансового контролера у міжнародній компанії. Вже й заміж встигла вийти за поляка.

тобто бухгалтера рулять? :D

чи це окремі випадки? бо далеко не кожен бухгалтер може працювати фінконтролером (чи в цьому прикладі це був головбух?).

й з приводу будь-яка країна - у випадку що я знаю, головного бухгалтера не беруть навіть буккіпером без місцевої "корочки"... це в Канаді

ви працювали в Big4? більшість знайомих звідти?
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1629 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 01 гру, 2024 16:30

BIGor написав:
  akurt написав:Канадці теж «американці», але вважають, що ті американці «інші американці», живуть «неправильно» і треба навчити їх жити.

Недавно читав одного американця - так от він пише, що канадці - це бідні американці, тільки з цінами не нерухомість такими як в США :D .

Це правда.
В Канаді зарплатня в 80 000$ на рік вважається дуже великою.
На практиці:
- в США зазвичай ви легко знайдете роботу на 20..22$ за годину.
- в Канаді не факт, що знайдете роботу на 18,5 C$ за годину. Але 18,5 С$=13,2$.

Це для звичайних працівників.
Головна різниця в оплаті праці кваліфікованих працівників: в США дуже не рідко родина має річний прибуток в 1 000 000$ (USD).

Ціни на нерухомість в Канаді були нижче по відношенню до американських до 2022 року і тому купували все підряд азіати. Різниця з американськими була в 2…4 рази.
Це так занепокоїло Уряд Канади, що з 01.01.24 вступив в дію закон, який забороняє на 2 роки купівлю іноземцями нерухомості.
Цікаво, що виключенням є українці.

Рівень цін вказують наші блогери, та мій досвід особистий.
- в центрі Канади - а я ходив по вуличках Калгарі - роздивлявся - щось пристойне стартує від 400 000 С$.
- на заході - Ванкувер - щось пристойне стартує від 1 400 000 С$.

Р.S. Ви вище писали, що не розумієте, як люди живуть в кредит. А ось так і живуть: знайшли приватну не нову оселю не в Ванкувері за 250 000C$. Терміново купили в кредит на 30 років з першим внеском в 5% і живуть по-людськи. Головне знати, яку частку зарплатні ти зможеш виділяти на оплату іпотеки. А для банка головне - знати твій credit score - він показує, чи вмієш ти планувати свої прибутки/витрати та вчасно повертати борги. Щодо останнього всіх привчили наганами з таким довгим дулом, як в кіно стилю Western.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 01 гру, 2024 18:45

Shaman написав:ви працювали в Big4? більшість знайомих звідти?

Так, але це інший випадок. Хоча я усіх подробиць не знаю: дружина днями на роботі познайомилася.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 02 гру, 2024 11:47

Не знаю как в Америке, но в Европе как-то вообще другое отношение к деньгам. Никто не откладывает деньги на форс мажоры типа болезней/потери работы. Зп получил, кредиты закрыл, остальное можно тратить в 0. Ну если не копишь на что-то большое типа нового дома.

Я и сам уже почти перешел на эту модель за 2 года. Впринципе оно так и получается, лечение у тебя бесплатное, в случае потери работы пол года тебе платят 50% зп или минималку какую-то если зп была низкая, тоесть держать всегда под подушкой 10-20к на всякий случай особо необходимости нет. Лучше сразу все деньги закидывать на досрочное закрытие кредитов.

Вот сейчас заканчиваю закрывать кредит на машину чтобы чисто ипотека осталась. Остаток на счету каждый месяц стремится к 0 к концу месяца, но впринципе пофиг.

Кстати с этим покрытием 50% от зп наши придумали прикольную схему, кто на 100% на фрилансе работает и может перестать брать новые заказы в любой момент так и живут - 2 года фигачат без отпусков по 6-7к в месяц, потом закрывают все контракты и на пол года в отпуск. И им это время по 3к платят за "потерю" работы. А через пол года просто возвращаются на апворк, берут новые заказы и работают дальше. И так по кругу. Знаю чувака который за 7 лет уже 3 круга таких сделал - работает )

Но конечно для тех кто на 1й работе/клиенте так не проконает так как ты и правда должен не работать эти пол года. Если хоть 1 копейка тебе на счет упадет с подозрением на заработок, заберут все, еще и должен останешься.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
  #<1 ... 24562457245824592460 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему