Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 24542455245624572458 ... 2898>
Повідомлення Додано: Вів 26 лис, 2024 21:47

Re: Еміграція, заробітчанство

gonchik74 написав:Так це в соцмережах ще на минулому тижні відгриміл

Мою інформаційну бульбашку якось не зачепило. Дізнався від знайомої знайомої, в якої поліція конфіскувала 700Є як речовий доказ, бо вона там десь була в списку... І для мене це просто якась дикість коли поліція вламується в квартиру і конфіскує готівку за те, що ти скористався нелегальним обміном на пару тисяч Євро.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 26 лис, 2024 23:23

BIGor написав:Так, індуси точно недолюблюють ісламістів (привіт пакістанцям), напевно Трюдо вирішив трохи розбавити... Подивимся що з цього вийде.

Але і з індусами треба бути обережним. Я вже говорив, як вони в айті швидко своїх просовують на жирні посади, потім Трюдо одного ранку проснеться, а більшість в уряді займають індуси) За прикладом далеко ходити не треба. Хто цікавиться шахами, то може бачив нещодавній турнір претендентів на матч за чемпіона світу? Там було 8 учасників: 2 американці, француз, азербайджанець, росіянин та 3 індуси. І що ви думаєте, індус зайняв перше місце завдяки тому, що двічі чорними обіграв своїх своїх одноплемінників, що на такому рівні є не дуже частим явищем. Підсумкові результати: індус 9 очків, росіянин і американець по 8,5. Одне радує, що росіянин не пройшов :D
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 27 лис, 2024 21:34

The_Rebel написав:Але і з індусами треба бути обережним.

Еміграція українців по різних країнах колись призведе до цікавих оповідань про пригоди, успіхи та падіння...
Ледарям в еміграції не місце.
Наполегливим - відкрито багато доріг...

З минулої п’яниці в автосалоні КІА в місті Вінніпег НЕ працює наш хлопець, який переїхав в Канаду ще в листопаді 2022 року.
Цікаво, що за цей час НЕ було і трьох днів, щоби він не мав роботи. Роботящий реально.

Перший період з листопада 2022 по 3 січня 2023 року працював - як і багато наших - на доставці.
Другий період - з 3 січня 2023 - цілий рік працював на будівництві - в тому числі ві дуже суворих районах (відрядження) - навіть за Полярним колом.
Третій період - цілих 10 місяців - працював в автосалоні КІА.

Саме там він і ще один українець спіткнулися з наглою поведінкою двох індусів, які займали такі ж посади: ті помітно намагалися перекинути роботу саме на українців.
Це призвело до того, що наші українські хлопці виконували саму важку роботу - мити після сервісного обслуговування автівки та ще й переставляти колеса - за день треба було вимити до 15 автівок.
Цей мій приятель набрався сміливсті та в черговий візит власника автосалону - а в ного жінка українка - напросився на приватну бесіду з приводу обіцянки перевести його у відділ продажу авто.
Власник салону згадав свою обіцянку та пообіцяв вже із суботи поставити його як тренування до офіційного менеджера з продажів.

ЦЕ ДУЖЕ НЕ СПОДОБАЛОСЯ головному менеджеру салону - філіппінцю. В минулий четвер він сказав, що хлопцю переведення у відділ продажу НЕ СВІТИТЬ.
Тоді наш хлопець сказав, що він не бачить перспектив та з п’ятниці звільняється.

Бог любить сміливих та наполегливих: в п’ятницю ввечері він випадково зустрів іншого нашого українця - той запросив його на фірму, яка запропонувала "шабашку" - на вихідні заробив 500 доларів.
На понеділок - вівторок тех запропонували "шабашку" - за 5 годин - 150 доларів.

Бог любить сміливих та наполегливих: в середу Фірма з працевлаштування запропонувала стабільну роботу: водієм в фірму, яка займається виконанням замовлень на поставку шин автомобілів.
Тут трохи прибрехав. що має досвід водіння автівок з великим кузовом.
Перший день відпрацював на "RAM мікроавтобус" (чесно, я не знаю, що воно за звір такий).
Другий день вже пересадили самого за кермо на весь день але дали не новий мікроавтобус GMC.
Умови роботи: 5-ти денний робочий тиждень з 07:30 до 16:00. Зарплатня 18,5 C$ а годину.

P.S. Вже так добре "вигавкався" англійською, що в розмові бува зупиняється і думає, як це сказати НЕ англійською...
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1445 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 27 лис, 2024 22:00

akurt написав:Перший день відпрацював на "RAM мікроавтобус" (чесно, я не знаю, що воно за звір такий).

Ram Promaster - перелицованный Peugeot Boxer, он же Fiat Ducato.
Ram - торговая марка Fiat Chrysler Automobiles, специализируется, в основном, на пикапах, выделена из Dodge.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6468 раз.
Подякували: 21604 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Сер 27 лис, 2024 22:15

Ага... будемо знати...
https://www.ramtrucks.com/ram-promaster.html
До речі: приїхав в Канаду БЕЗ водійського посвідчення: здав (теорію та практику) "на права" вже в Канаді. Перші 9 місяців мав водійське посвідчення з обмеженнями в керуванні.

Купив в кредит авто КІА Forte.
В планах підвищити рівень водійського посвідчення: бачить перспективу.
"Відкривають тому, хто стукає..."
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 лис, 2024 00:26

gonchik74 написав:
  The_Rebel написав:
  akurt написав:Ну раз про банки за кордоном - то і мої «5 копійок»…
...
смикаю двері відділення. Зачинено. Бачу що в середині є працівник. А більше нікого немає. Він натискає кнопку - двері відкриваються. Увійшов і говорю: «Я хочу відкрити рахунок».
Він: Треба взяти рандеву.
...

Ех, не по слухам знаю, що таке сервіс в європейських банках. В Україні за клієнтами, що хочуть відкрити рахунок (або якийсь інший банківський продукт, але все рівно з рахунку більшість починається), то банківські працівники ще будуть ганятися. А у них клієнт сам до них іде - ну бери, приголуб, відкрий рахунок, впарь ще якісь перехресні послуги і так по зернятку план на місяць виконається. Так ні, не потрібно це нікому. Я колись в Англії так по банках ходив, всюди максимум що могли це назначити апойтмент. А на ньому говорили, що не можуть нічим допомогти. То знайшовся не дуже популярний банк Галіфакс, де працювала якраз мігрантка (як не дивно, по кольору шкіри десь з Сирії чи Афганістану, але адекватна), то вона зжалилася і розказала як у моїй ситуації можна відкрити рахунок. Бо іншим я вже сам пропонував варіанти, типу "можна на адресу друга, щоб лист прийшов?". "Ні". І все. А як насправді можна, то не кажуть

Днями прикольне почули в Загребачка банка, хорватській філії креді агріколь. Мовляв давай свою українську прописку з завіреним перекладом, бо у вас там є підсанкійні регіони, вихідцям з яких ми не відкриваємо. Довго думали, що за фігня така. Напевно лугандон і Крим вони тепер сприймають як рашу, і тамтешнім не відкривають. Може хтось в курсі?)

так, це "заборонені", а от якщо з території РФ, то "ризиковані"
тільки питання, а хто під санкціями?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 28 лис, 2024 00:31

The_Rebel написав:
  flyman написав:Українець номер 3, всього витрати на місяць: 5003 грн. (Пять тисяч Три гривні) "на життя"

Це ж виходить всього 115 Євро на місяць. Українець№3 може сміло ВЖЕ іти на пенсію і байдикувати все життя :D. Наприклад, якщо ще планується прожити 30 років, то необхідна сума: 115 * 12 * 30 = всього 41400 Євро. Я думаю, така сума в українця№3 точно є, як мінімум в оточених Києва кавалірках. А плюс в 65 ще додасться укр. пенсія, що перекриє можливу єврову інфляцію. То навіщо це українцю№3 стільки грошей? Який стимул продовжувати працювати? :D

ще плюс польська пенсія від складок до 3х філарів ЗУСа (та інвестиційно-пенсійної програми одного із працедавців), яка щорічно індексується, і думаю буде +- рівна українській за 35 чи скільки там тепер хочуть "страхового стажу".
Хз.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 28 лис, 2024 12:10

Чудове російське відео для російської бідноти та проросійських українських довбнів.
Чудова путінська пропаганда на Українському фінансовому форумі.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 28 лис, 2024 12:46

Писав я тут про особливість податків в Казахстані: знайомий платив 20% як не резидент, хоча мав платити 10/15% як резидент. Через начальника податкової все порішалось за невеликий відкат готівкою в 10% від суми повернення. Одним словом: все як в Україні за часів Януковича...
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 28 лис, 2024 13:24

Я це - про Казахстан - помітив по Анталії: всі казахські чиновники потихеньку перевозять родини в Анталію, купують досить дорогі квартири (від 400 000$). Громадяни Казахстану регулярно та постійно в «TOP-10» інвесторів в турецьку нерухомість.
Цікаво, що своїх дітей намагаються влаштувати в університети Туреччини, а не Казахстану.
Так що хлопці там не зівають…
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 24542455245624572458 ... 2898>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему