Так оно само и проходит. Ну вот как-то так получилось, что кроме как в рекламе - нет в природе противовирусных препаратов...
Поэтому да - в Европах нужно от совка отвыкать - скорую на температуру 37.5 тут вызывать не принято

|
|
![]() Красаву барабашова прямо жаль…
Захотел - как всегда даром - то есть бесплатно - на эот раз - «акуртовскую калифорнию». До этого - тоже даром или бесплатно - двухуровневую квартиру в Киеве на Оболонськой набережной… но его кинули… тоже кинули. Судьба у него такая… некудышняя… Это бывает… ой, как бывает… Востаннє редагувалось akurt в Вів 06 тра, 2025 23:33, всього редагувалось 2 разів.
![]() akurt
Чесно кажучи читав/чув багато розповідей про складність потрапляння на прийом до лікаря у Німеччині. Звісно, випадки бувають різні, але досвід у мене/дружини, поки що каже протилежне. 1,5 роки назад дружина мала симптоми ковіду (+тест на ковід позитивний). Самопочуття норм, але для лікарняного на роботу, пішла у держ лікарню. Черга перед нею 3 ос., після також, казала 3-4 ос. Попередньо мед сестра у кабінеті і всіх заміряла температуру, вносила дані страховки і повідомила номер кабінету лікаря. Лікаря довелося чекати хвилин 10, лікар порадила ліки для полегшення і одразу виписала лікарняний на 7 днів. А можна було звертатися до лікарів заг практики. Якщо є потреба (симптоми) або направлення інших лікарів, достатньо скачати одну з декількох програм онлайн запису до лікарів. Наприклад, я користувався Doctolib - дуже зручно, одразу видно вільні дати, місцезнаходження, мови спілкування... Наша страхова повертає певну суму грошей за різні види активностей, наприклад, купив здається від 6 міс. абонемент у спортзал - 50 євро, здав якійсь аналіз - 10 євро і т.д. ![]() Еміграція, заробітчанство
News from USA and Romania Можливо, кому пригодиться досвід знайомих... 1. Виїхали в США на ПМЖ досить давно. У чоловіка була робота, якою він був задоволений. 2. Жінці з першого дня все НЕ сподобалоося в США. Тим більше, що в Україні мала інтелектуальну роботу, яка НЕ передбачає сплату платків, але передбачала отримання за творчу роботу досить великої зарплатні (не хабарі). Вела в Україні досить забезпечений спосіб життя. 3. Досить успішно - так виглядало зовні - вели хазяйнування. 4. І все одно виходили "на нуль"... І так 10 років поспіль... Фірму закрили. Будинок продали. із США виїхали... В Румунію... Історію розказав тільки для того, що - можливо - комусь буде гарна порада для пошуку країни мрій... Еміграція - пані така... Загадкова та тендітна... Заробітчанство - пан такий, жорсткий та безкомпромісний... P.P.S. Вище модератори задали класне питання про те, скільки коштує життя в Європі. На жаль ніхто не відгукнувся на пропозицію Модератора. Я написав текст вище та подумав. що рішення переселитися в Румунію цілком позитивне. Одна з тих країн Європи, де проживання є найдешевшим та найкомфортнішим. Особливо якщо в тебе є гроші... Один з учасників цього форуму переселився саме в Румунію та щедро ділився з нами своїми враженнями. Він моряк - зараз в поході та не має можливості часто заходити на цю гілку. Але раніше щедро ділився своїми враженнями. Зауважу також, що та думка, яка присутня у багатьох, що Румунія - це країна, де мешкають одні цигани - помилкова та хибна. Я досить часто буваю в Румунії - і якщо за добу зустрінеш 1 цигана або 1 циганський візок - так це вдача! Востаннє редагувалось akurt в Сер 07 тра, 2025 21:08, всього редагувалось 2 разів.
![]() Чувак за 100 зл значно покращив житлові умови.
![]() Репетитор також оподатковується, але я не знаю приватного репетитора, який сплачує податки, можливо вони є.
Цигани проживають компактно, приклад- Тараклія, там і паркани з нержавійки, і позолота на дахах, і возики, і коні, пісець на дорозі. ![]() akurt
Стратегія непогана. Я про "заробити в США, а потім переїхати жити на ці гроші в дешевшу країну". Років 5 тому ми (я ще з 2-ма колегами) також про це замислювалися. Навіть думали разом знімати трейлер задля економії на оренді. Часовий проміжок також планували 5-7років. Це якби вдалося зразу знайти роботу в айті. Просто я після повернення з Англії розумів вже, що в країнах де більше заробляєш - також і витрати будуть більші. Тож планувалося максимально економити, а вже по поверненню з заробітком за 5-7 років в США думали, що забезпечимо себе до кінця життя і будемо вже працювати напів сили. Але ковід вніс свої корективи, хоча один з нас все ж потрапив у США на початку війни. Проте встиг одружитися в ковід, тож не знаю чи стратегія залишається тою самою, бо рідко спілкуємося. Знаю, що живе не в трейлері ![]() ![]() Пане Bolt - дякую за відео - подивився з цікавістю, тому що саме в ці дні у Вроцлаві мій колишній підлеглий та зараз доволі знаменитий блогер Ютюба.
Сказав, що Вроцлав - то місто його мрій. Правда мешкає в Іспанії. Ціна оренди у відео получається так: 1400 злотих - 370 доларів за кімнату. Це із зарплатні - як він говорить - 3 800 злотих. Ніби-то і нормально... Щодо цін по Польщі не знаю - племінник мешкає у Варшаві але там 3-к квратира 6 000 злотих. Жити в складчину - розповсюджена справа, серед тих, з ким спілкуюся: - в Ірландії 4 українських хлопця орендують 2-о поверховий будинок. - в США 4 хлопця вазяли в оренду будинок - там 4 спальні - але вселилися 4х2=8 студентів. - в Канаді в Торонтно зараз хресник жінки орендує разом з двома хлопцями 3-к квартиру в центрі за 2 400 доларів. Я ніколи не жив в гуртожитку - але завжди "мріяв" - мені здавалося там так завжди весело... Прийдеш: то танці, то жують, то коллективний секс... А мене просили сидіти та поки вони танцюють - робити для одногрупників курсові роботи... ![]()
Нас коли відправили перед політех ом на практику в мик область цибулю і помідори збирати. То взагалі поселили в якісь бквшій військовій частині мабуть. В кіннаті стояли 3 двох ярусних металевих ліжка. І нічого ніхто не вмер. ![]() Еміграція, заробітчанство
News from USA Активно спілкуюся з подружжям наших українців, які в найближчі 3 тижня планують почати нове життя в новому для себе штаті - штат Айова. Оскільки вони знають, що я "хондовод", звернулися за порадою щодо купівлі другої в родині з двох осіб автівки. Першу мають: нова Tesla model 3. Куплено в кредит в минулому році - перший внесок 4 500 доларів. Загальна ціна на момент купівлі була 38 000 доларів. На цьому авто активно зараз їздить жінка - щойно повернулися з подорожі в Yellowstone National Park. Ех, що можна порадити дистанційно (!) про купівлю авто.... "Ох, тяжелая это работа! Из болота тянуть бегемота!!" Авто Honda CR-V LX AWD, 139,055 mil Теоретично - судячи за фото в оголошенні сайту в США - хороший апарат. 7500$ Пробіг за нашими стандартами нормальний: 220 000 км. Це за 14 років... Тобто по 15 000 км в рік - стала експлуатація... Дав поради перевірити 5 пунктів на мій розсуд та на мій досвід. Подивився на сайті auto.ria - в Україні такі від 12 000 до 14 400 доларів... Ну подивимося... Як друге авто в родині та ще й для північного штату в США - хороший апарат... На і приємно, що люди до чогось прагнуть... Стараються... Для чоловіка теоретично вже є вакансія у місцевому університеті - але зарплатня доволі низька - 120 000 доларів на рік. Активно шукає щось дистанційне - орієнтовно на 250 000 доларів.
Зараз переглядають цей форум: Water і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|