Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27712772277327742775 ... 2884>
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 20:52

Дюрі-бачі написав:
  xaos_3 написав:Не зовсім зрозуміло про лікування.

У малих дітей постійно як не соплі так коліки чи ще якась зараза. А в Німеччині знайти нормального педіатра, який призначить лікування, а не "само пройде" дуже важко

Так оно само и проходит. Ну вот как-то так получилось, что кроме как в рекламе - нет в природе противовирусных препаратов...
Поэтому да - в Европах нужно от совка отвыкать - скорую на температуру 37.5 тут вызывать не принято :wink:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 20:56

Красаву барабашова прямо жаль…
Захотел - как всегда даром - то есть бесплатно - на эот раз - «акуртовскую калифорнию».
До этого - тоже даром или бесплатно - двухуровневую квартиру в Киеве на Оболонськой набережной… но его кинули… тоже кинули.
Судьба у него такая… некудышняя…
Это бывает… ой, как бывает…
Востаннє редагувалось akurt в Вів 06 тра, 2025 23:33, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Подякував: 3996 раз.
Подякували: 1438 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 23:28

akurt
Чесно кажучи читав/чув багато розповідей про складність потрапляння на прийом до лікаря у Німеччині. Звісно, випадки бувають різні, але досвід у мене/дружини, поки що каже протилежне. 1,5 роки назад дружина мала симптоми ковіду (+тест на ковід позитивний). Самопочуття норм, але для лікарняного на роботу, пішла у держ лікарню. Черга перед нею 3 ос., після також, казала 3-4 ос. Попередньо мед сестра у кабінеті і всіх заміряла температуру, вносила дані страховки і повідомила номер кабінету лікаря. Лікаря довелося чекати хвилин 10, лікар порадила ліки для полегшення і одразу виписала лікарняний на 7 днів.
А можна було звертатися до лікарів заг практики.
Якщо є потреба (симптоми) або направлення інших лікарів, достатньо скачати одну з декількох програм онлайн запису до лікарів. Наприклад, я користувався Doctolib - дуже зручно, одразу видно вільні дати, місцезнаходження, мови спілкування...
Наша страхова повертає певну суму грошей за різні види активностей, наприклад, купив здається від 6 міс. абонемент у спортзал - 50 євро, здав якійсь аналіз - 10 євро і т.д.
xaos_3

Подякував: 2 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 07 тра, 2025 09:22

News from USA and Romania

Можливо, кому пригодиться досвід знайомих...

1. Виїхали в США на ПМЖ досить давно. У чоловіка була робота, якою він був задоволений.
2. Жінці з першого дня все НЕ сподобалоося в США. Тим більше, що в Україні мала інтелектуальну роботу, яка НЕ передбачає сплату платків, але передбачала отримання за творчу роботу досить великої зарплатні (не хабарі).
Вела в Україні досить забезпечений спосіб життя.
3. Досить успішно - так виглядало зовні - вели хазяйнування.
4. І все одно виходили "на нуль"... І так 10 років поспіль...
Фірму закрили. Будинок продали. із США виїхали...

В Румунію...

Історію розказав тільки для того, що - можливо - комусь буде гарна порада для пошуку країни мрій...
Еміграція - пані така... Загадкова та тендітна...
Заробітчанство - пан такий, жорсткий та безкомпромісний...

P.P.S. Вище модератори задали класне питання про те, скільки коштує життя в Європі. На жаль ніхто не відгукнувся на пропозицію Модератора.
Я написав текст вище та подумав. що рішення переселитися в Румунію цілком позитивне.
Одна з тих країн Європи, де проживання є найдешевшим та найкомфортнішим.
Особливо якщо в тебе є гроші...
Один з учасників цього форуму переселився саме в Румунію та щедро ділився з нами своїми враженнями. Він моряк - зараз в поході та не має можливості часто заходити на цю гілку.
Але раніше щедро ділився своїми враженнями.
Зауважу також, що та думка, яка присутня у багатьох, що Румунія - це країна, де мешкають одні цигани - помилкова та хибна. Я досить часто буваю в Румунії - і якщо за добу зустрінеш 1 цигана або 1 циганський візок - так це вдача!
Востаннє редагувалось akurt в Сер 07 тра, 2025 21:08, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 07 тра, 2025 09:36

Чувак за 100 зл значно покращив житлові умови.
https://youtu.be/ZTjD2bHjbz0?si=_2rFHLG2bQNpLT3y
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 268 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 07 тра, 2025 10:18

akurt написав:2. Жінці з першого дня все НЕ сподобалоося в США. Тим більше, що в Україні мала інтелектуальну роботу, яка НЕ передбачає сплату платків, але передбачала отримання за творчу роботу досить великої зарплатні (не хабарі).

Репетитор також оподатковується, але я не знаю приватного репетитора, який сплачує податки, можливо вони є.
Румунія - це країна, де мешкають одні цигани - помилкова та хибна

Цигани проживають компактно, приклад- Тараклія, там і паркани з нержавійки, і позолота на дахах, і возики, і коні, пісець на дорозі.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 220 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 07 тра, 2025 10:25

akurt
Стратегія непогана. Я про "заробити в США, а потім переїхати жити на ці гроші в дешевшу країну". Років 5 тому ми (я ще з 2-ма колегами) також про це замислювалися. Навіть думали разом знімати трейлер задля економії на оренді. Часовий проміжок також планували 5-7років. Це якби вдалося зразу знайти роботу в айті. Просто я після повернення з Англії розумів вже, що в країнах де більше заробляєш - також і витрати будуть більші. Тож планувалося максимально економити, а вже по поверненню з заробітком за 5-7 років в США думали, що забезпечимо себе до кінця життя і будемо вже працювати напів сили.

Але ковід вніс свої корективи, хоча один з нас все ж потрапив у США на початку війни. Проте встиг одружитися в ковід, тож не знаю чи стратегія залишається тою самою, бо рідко спілкуємося. Знаю, що живе не в трейлері :D А роботу знайшов приблизно за півроку по спеціальності
The_Rebel

Подякував: 97 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 07 тра, 2025 10:32

Пане Bolt - дякую за відео - подивився з цікавістю, тому що саме в ці дні у Вроцлаві мій колишній підлеглий та зараз доволі знаменитий блогер Ютюба.
Сказав, що Вроцлав - то місто його мрій.
Правда мешкає в Іспанії.

Ціна оренди у відео получається так: 1400 злотих - 370 доларів за кімнату. Це із зарплатні - як він говорить - 3 800 злотих. Ніби-то і нормально...
Щодо цін по Польщі не знаю - племінник мешкає у Варшаві але там 3-к квратира 6 000 злотих.

Жити в складчину - розповсюджена справа, серед тих, з ким спілкуюся:
- в Ірландії 4 українських хлопця орендують 2-о поверховий будинок.
- в США 4 хлопця вазяли в оренду будинок - там 4 спальні - але вселилися 4х2=8 студентів.
- в Канаді в Торонтно зараз хресник жінки орендує разом з двома хлопцями 3-к квартиру в центрі за 2 400 доларів.

Я ніколи не жив в гуртожитку - але завжди "мріяв" - мені здавалося там так завжди весело...
Прийдеш: то танці, то жують, то коллективний секс...
А мене просили сидіти та поки вони танцюють - робити для одногрупників курсові роботи...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 07 тра, 2025 10:40

akurt написав:Пане Bolt - дякую за відео - подивився з цікавістю, тому що саме в ці дні у Вроцлаві мій колишній підлеглий та зараз доволі знаменитий блогер Ютюба.
Сказав, що Вроцлав - то місто його мрій.
Правда мешкає в Іспанії.

Ціна оренди у відео получається так: 1400 злотих - 370 доларів за кімнату. Це із зарплатні - як він говорить - 3 800 злотих. Ніби-то і нормально...
Щодо цін по Польщі не знаю - племінник мешкає у Варшаві але там 3-к квратира 6 000 злотих.

Жити в складчину - розповсюджена справа, серед тих, з ким спілкуюся:
- в Ірландії 4 українських хлопця орендують 2-о поверховий будинок.
- в США 4 хлопця вазяли в оренду будинок - там 4 спальні - але вселилися 4х2=8 студентів.
- в Канаді в Торонтно зараз хресник жінки орендує разом з двома хлопцями 3-к квартиру в центрі за 2 400 доларів.

Я ніколи не жив в гуртожитку - але завжди "мріяв" - мені здавалося там так завжди весело...
Прийдеш: то танці, то жують, то коллективний секс...
А мене просили сидіти та поки вони танцюють - робити для одногрупників курсові роботи...

Нас коли відправили перед політех ом на практику в мик область цибулю і помідори збирати. То взагалі поселили в якісь бквшій військовій частині мабуть.
В кіннаті стояли 3 двох ярусних металевих ліжка.
І нічого ніхто не вмер.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 268 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 07 тра, 2025 10:48

News from USA

Активно спілкуюся з подружжям наших українців, які в найближчі 3 тижня планують почати нове життя в новому для себе штаті - штат Айова.

Оскільки вони знають, що я "хондовод", звернулися за порадою щодо купівлі другої в родині з двох осіб автівки.
Першу мають: нова Tesla model 3. Куплено в кредит в минулому році - перший внесок 4 500 доларів. Загальна ціна на момент купівлі була 38 000 доларів.
На цьому авто активно зараз їздить жінка - щойно повернулися з подорожі в Yellowstone National Park.

Ех, що можна порадити дистанційно (!) про купівлю авто....
"Ох, тяжелая это работа! Из болота тянуть бегемота!!"

Авто Honda CR-V LX AWD, 139,055 mil
Теоретично - судячи за фото в оголошенні сайту в США - хороший апарат.
7500$
Пробіг за нашими стандартами нормальний: 220 000 км. Це за 14 років...
Тобто по 15 000 км в рік - стала експлуатація...

Дав поради перевірити 5 пунктів на мій розсуд та на мій досвід.
Подивився на сайті auto.ria - в Україні такі від 12 000 до 14 400 доларів...

Ну подивимося... Як друге авто в родині та ще й для північного штату в США - хороший апарат...
На і приємно, що люди до чогось прагнуть... Стараються...
Для чоловіка теоретично вже є вакансія у місцевому університеті - але зарплатня доволі низька - 120 000 доларів на рік. Активно шукає щось дистанційне - орієнтовно на 250 000 доларів.
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 27712772277327742775 ... 2884>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Water і 1 гість