Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27702771277227732774 ... 2890>
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 15:59

Hotab написав:
  Gastarbaiter написав:Просто страна неудачно выбрана. В Бурунди на з/п американского (даже европейского) айтишника можно содержать целый отряд прислуги по 50-100 долларов в месяц.

Яка винесе весь будинок як тільки відвернувся.

Этот риск есть везде, в том числе и в Украине. Кстати в этом я вижу плюс норм зп у работников - ему нет смысла воровать у тебя телефон, если он за пару приходов может просто заработать на него. Плюс потеря репутации = минус клиенты и потенциально полная потеря работы в городе если это как у меня 10к населения и все всех знают.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 16:01

Gastarbaiter написав:
  Дюрі-бачі написав:
  slonomag написав:Эм, а почему зарплаты ИТшника должно хватать на содержание нескольких доп человек + себя любимого?

Не тільки ІТ-шник, а майже ніхто в ЄС не може собі дозволити "пару рабів".

Просто страна неудачно выбрана. В Бурунди на з/п американского (даже европейского) айтишника можно содержать целый отряд прислуги по 50-100 долларов в месяц.

Можно еще на Филиппины поехать, там говорят еще гарем в придачу дают )))
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 16:06

slonomag

Кстати в этом я вижу плюс норм зп у работников

Я ж саме до цього підводжу.
Людину з з/п 100 дол пускати в будинок, де цінностей на десятки тисяч не варто.
Надто велика спокуса.

Саме тому в умовному «Бурунді» я не дозволяю прибирати готельний номер при моїй відсутності.
Тільки при мені.
Hotab

Подякував: 401 раз.
Подякували: 2434 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 16:23

Дюрі-бачі
Не зовсім зрозуміло про лікування.
У Німеччині серйозні хвороби (не дай Бог) лікуються за рахунок страховки. Менш серйозні, звісно, у цілому також, але оплачувати парацетамол та краплі від нежиті буде сам пацієнт. Так от, якщо у пацієнта приватна страховка, то у 80% випадків, він не знає що таке черги. Проте при деяких хворобах і пацієнт із найдорожчою страховкою, і пацієнт із страховкою, яку оплачує соціал будуть користуватися одним і тим же мед обладнанням.
Проблема із парацетамолом "від усіх хвороб" вирішується встановленням гарних стосунків із лікарем загальної практики.
Хоча власний досвід каже, що байки про парацетамол, все ж таки перебільшені.
xaos_3

Подякував: 2 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 16:27

xaos_3 написав:Дюрі-бачі
Проблема із парацетамолом "від усіх хвороб" вирішується встановленням гарних стосунків із лікарем загальної практики.
Хоча власний досвід каже, що байки про парацетамол, все ж таки перебільшені.

И там не кабинетах надписи "цветы и конфеты не пью"? 😁
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6459 раз.
Подякували: 21600 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 17:10

Re: Еміграція, заробітчанство

xaos_3 написав:Не зовсім зрозуміло про лікування.

У малих дітей постійно як не соплі так коліки чи ще якась зараза. А в Німеччині знайти нормального педіатра, який призначить лікування, а не "само пройде" дуже важко
Дюрі-бачі

Подякував: 889 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 17:19

Дюрі-бачі написав:А в Німеччині знайти нормального педіатра, який призначить лікування, а не "само пройде" дуже важко

Просто протоколы строже. У нашего врача для пациента, желающего получить волшебную таблетку от насморка, всегда найдется парочка БАДов с мудренными названиями, чтобы вспоминал в аптеке, где находится фен.
А у немецкого врача, если так поступить, спросят напуркуа?
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6459 раз.
Подякували: 21600 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 19:14

Сибарит
У такого лікаря можуть бути проблеми зі страховою. Інша справа, якщо приватно, не по страховці, у такому випадку все залежатиме від гаманця пацієнта
xaos_3

Подякував: 2 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 19:54

Дюрі-бачі написав:
  slonomag написав:Эм, а почему зарплаты ИТшника должно хватать на содержание нескольких доп человек + себя любимого?

Не тільки ІТ-шник, а майже ніхто в ЄС не може собі дозволити "пару рабів". Хіба якийсь віртуозний лікар. Тому й кажу, що це нереальна стаття витрат сімейного бюджету.

А что в европах уже никто не получает сразу после Йелля(к примеру) столько, сколько имеют 25ти летние компспецы в акуртовской калифорнии?
Не в 25 конечно, но допустим в 45, когда свой кабинет с кожаным креслом в центре райцентра уже есть.
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 362 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 тра, 2025 20:33

Re: Еміграція, заробітчанство

Дюрі-бачі написав:малих дітей постійно як не соплі так коліки чи ще якась зараза

Я мабуть озвучу, те що у Вас і в самих в голові. Хтось в сім'ї вашого кума, трішки 'заївся' і все. Так як у пана акурата чоловік племінниці.

Що там прибирати 3 рази в тиждень, я поняття не маю. Маю, але тоді вийде що одна людина в сім'ї лишня.
І лікарі ці, може в польщі по іншому, але зіштовхувався дуже з поганою ситуацією. Все зробили на вищому рівні, скрізь обходили, по безкоштовному НФЗ. Лікар на плантному прийомі не взяв грошей. Оці байки про парацетамол пишуть нелегали, яких не пускають до лікарні. Звичайний домашній педіатр, сидить в кабінеті кожен день, дивляться виписують все як потрібно, навіть перебільшують з антибіотиками, ось це мінус. Колики це не до лікаря, а до того хто покормив. А соплі й віруси то виписують нормальні ліки, а якщо не виписують то може і не потрібно, хто там доктор, лікар чі пацієнт))

Що дорого це ж ніхто не спорить. В мене знайома, теж дружина виїхавшого айтішника каже, ні я тут не буду, я поїду в Україні покрашусь, хоча ще й сама заробляє. каже там в самого дорогого 4к гривень. Садок дорого, житло. Але і палку перегибати не скрізь потрібно. Та й взагалі історії вже на єтапі розповіді першою особою не дуже правдиві, не те що дійде вже сюди на форуми))
Звичайно вина всьому, як написали, перекос в зарплатах. Люди отрмують 7к грн працюючи цілий місяць з 30ю дітьми і горой бумажок, і тут їм пропонують 3х дітей за 10к. Але що зробиш, мабуть потрібно пристосовуватись.
BeneFuckTor

Подякував: 260 раз.
Подякували: 27 раз.

Профіль

#<1 ... 27702771277227732774 ... 2890>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: akurt і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор